Ryba z grilla - proszę o przepisy

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
wiem, że w internecie jest tego multum.
Jednak ja potrzebuję sprawdzonego przepisu na rybę z grilla (elektrycznego).
Ma któraś z Was sprawdzony przepis??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ryba z grilla - proszę o przepisy

ojjka ja robie tak
pstraga w całości lub filety jakiejkolwiek ryby przyprawiam zawijam w folie i na na ruszt na 20 min.
trzeba tylko pilnowac zeby ryba za bardzo sie nie wysuszyła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ryba z grilla - proszę o przepisy

Monia - w folii aluminiowej na grillu elektrycznym?

mam 2 fajne przepisy ale na normalnego grilla lub do piekarnika ;) (właśnie folia aluminiowa)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ryba z grilla - proszę o przepisy

Agusia podziel sie sama jestem ciekawa tych przepisow :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ryba z grilla - proszę o przepisy

**** Pstrągi w liściach kapusty ****

- 4 sprawione pstrągi
- 8 dużych liści kapusty (próbowałam już z białą i włoską - ta druga lepsza)
- 2 cebule
- 4 pomidory
- 2 cytryny
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki posiekanych ziół (koperek, rozmaryn, szczypiorek, natka pietruszki --> nie miałam rozmarynu i dałam suszony cząber, tymianek i miętę-z torebek herbaty)
- 4 ząbki czosnku
- sól
- ziołowy i czarny pieprz (nie lubię ziołowego, używałam białego i czarnego pieprzu)

----------

1. Liście kapusty wkładamy do wrzątku na 8 minut. Osączamy, każdy smarujemy odrobiną miękkiego masła.
Ryby myjemy i osuszamy.
Cytryny sparzamy, przekrawamy i wyciskamy sok. Skrapiamy ryby. Oprószamy solą , ziołowym i czarnym pieprzem.
Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

2. Cebule i pomidory kroimy w plastry. Do każdej ryby wkładamy ząbek obranego czosnku(ja kroiłam w plasterki) i po porcji pomidora i cebuli. Posypujemy ziołami. Odstawiamy do lodówki na 20 minut.

3. Każdego pstrąga układamy na 2 liściach kapusty, obkładamy wiórkami masła. Zawijamy w liście, a następnie w folię aluminiową. Pieczemy na rozgrzanym ruszcie ok. 30 minut.

i nasz ulubiony łosoś :] (przepis Ja-dwisia)

"Zmieszać oliwę z sokiem z cytryny (mniej więcej 3/4 oliwy, 1/4 soku), do tego wcisnąć 3-4 ząbki czosnku, dać 1-2 łyżki posiekanej pietruszki, sól+pieprz oraz zioła: tymianek lub bazylię lub rozmaryn. Ja najbardziej lubię z rozmarynem.
Łososia pokroić na kawałki, włożyć do zalewy i zostawić na 2-3 godziny w lodówce.
Potem zawijać w folię i piec ok. 20 minut w piekarniku. " (można też na grillu)

daję tymianek, rozmaryn i czasem bazylię :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ryba z grilla - proszę o przepisy

ach aga nie doczytalam ze elektryczny:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już bardziej tego skomplikować nie można było.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??