Ja mam na Imie Grażyna, rzadko spotykane imie dla rowiesniczek.
Do niedawna jescze rodzicom wypominalam.
Chcialam zawszemiec na imie Ania, Agnieszka, Ola, Kasia itd..
Moj synek ma na imie Konrad, a coreczka bedzie miec na imie Ola:)
Często te "dziwne" imiona są brane z dawnych lat. Dla mnie imię Gizela wcale nie jest dziwne.. rzadkie, owszem:)
Mój synek na ma imię Tobiasz, ja sama nosze imię Marlena - oby dwa niezbyt często spotykane. W rodzinie mam Rozalkę, Nataniela, Łucję a wśród znajomych Domosława, Beniamina, Izydę, Euralię ....
Jak dziecko ładne, to nietypowe imie dodaje mu uroku, jak brzydkie - to na odwrót. Swoją drogą, tu jest strona z najdziwniejszymi polskimi imionami, Krzesimir, Gizela i tak dalej, hahaha: http://nietypoweimiona.blogspot.com/
a ja mam Halinę Gabrielę i mimo tego że koleżanki były baaardzo zdziwione zestawem;) to teraz nie wyobrażają sobie żeby mogła nazywać się inaczej;)
ostatnio jedna z forumek zrobiła jej zdjęcie dla mamy bo jej mama to halina i pediatra też halina i od 12 lat żadnej haliny nie miały w przychodni...więc jakoś myślę że haliny drugiej w klasie nie będzie....chociaż wkurza mnie jak niektórzy przekręcają jej imię na HELENA wrrrrrrr rozważałam też klarę...
my mamy wielki problem z dogadaniem się co do imienia. mąż ma kompletnie inne typy niż ja. zaczynamy razem dochodzić do porozumienia i chyba będzie Kajetan (Kajtek) :)
Mój mały ma na imię Marcel i wołam czasami do niego marcepan,marcepanek a ktoś napisał imię Natan, mojej koleżanki syn ma tak na imię to jest biblijne imię a co sądzicie o imieniu Aleks zastanawiam się czy drugiemu synowi nie dać tak na imię ?
Jeszcze mi sie jedno imie przypomnialo.Oreka, moja kolezanka tak dala na imie corce,stwierdzila ze nikt tak nie bedzie mial na imie bo sama je wymyslila.