Rzadko spotykane imiona

Mój synek ma na imię Julian czy ma ktoś jeszcze dzieciaczka o malo popularnym imieniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Rzadko spotykane imiona

A wracając do imion to miałam babcie Leokadie i wiecie jak się to imię kiedyś zdrabniało ? LODZIA...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie zgadzam sie,ze dzieci zawsze nasladuja rodziców w zlych zachowaniach.dzieci niewiadomo skad..choc czesto od rowiesników z ktorymi przebywają..biorą take zle zachowania.zwyczajnie nasladuja kolegów.jeden cos powie..zacznie sie nasmiewac wiec koledzy go nasladuja.niestety-dzieci same w sobie potrafią niekiedy byc okrutne wobec siebie.

Czcibór i Jazon (obu panów kiedyś poznałam)
Margerita (tak tak brzmi jak pizza)

a co do złych zachowań dzieci - nie chodzi o to, że rodzice naśmiewają się z okularników, ale naśmiewają się i obgadują w domu inne osoby, dzieci to słyszą i mimowolnie uczą się, że tak można. dziecka nie nauczysz mówiąc do niego co wolno, a czego nie, nauczysz robiąc to co wolno, a nie robiąc tego,czego chcesz dziecku zabronić. Dzieci mało słuchają, dużo naśladują.

My mamy Milana

jusia -a czemu sie meczysz ze swoim imieniem???? ja nosze takie samo i bardzo je lubie.i wiele razy juz slyszalam wlasnie ze jest bardzo fajne.

ja nie przypominam sobie żadnych okrutnych przezwisk z podstawówki

a miałam i kolegę Staszka i koleżankę Balbine i Honoratę

przezwiska bardziej dotyczyły wyglądu niż imion czy nazwisk

Honorata, Jagoda, Leokadia :)

hmmm, ciekawa teza .... nie sądze by jaki kolwiek rodzic uczył swojego przedszkolaka, (bądź przedstawiał zachowania) że kolega z okularach czy koleżanka z rudymi wlosami jest idealnym obiektem do kpin, dzieci wpadają na to same ... a jak jeszcze taki mały rudzielec czy okularnik ma na imię Staszek, to już ma przerąbane ...

Dzieci nie są okrutne- one zachowują się tak jak ich rodzice. Dzieci przenoszą zachowanie rodziców na swoje kontakty. Naśladują ich...

moja córka ma na imię Iga krótko bo długie nazwisko
w rodzinie jest Longina (kiedys miała przechlapane ale teraz juz jest oki)
podoba mi się Dominika, ale imie zajete przez siostre wiec juz nie za bardzo dla mojego dziecka
syn koleżanki to Leon (wołają na niego Leoś :)
a córka koleżanki Lena
znam dziewczynę która 2 lata temu dała na imię swojemu synkowi Ryszard - nie wiem czy sama bym się na to odważyła :)

u nas jesli bedzie dziewczynka to Olga,synek Albert,Ernest ja na imie mam Justyna i męcze sie "całe życie".....

nie tylko ty :)
dzieci są okrutne - u mnie w klasie w podstawówce Maria miała przechlapane ... Maria to jak do dorosłej kobiety, Marysia jak włażenie w tyłek lub naśmiewanie się, bo brzmi jak do dziecka, a Maryśka to juz niezbyt uprzejmie ... niby piękne imię, ale jak się jest jedyną Maryśką w szkole, to może stanowić dla dziecka problem :)

Znajomi dali dziecku na imię Zachariasz !!!!!!!

Biedne te dzieci wszystkie :) dzieciaki w szkole bywają okrutne. Pamiętam jak u mnie przezywano te wszystkie z wymyślnymi imionami. Chocby były najkochańsze, najmilsze, to i tak były zawsze na drugim planie i ciężko im było przebic się w grupie. Ale to może tylko ja chodziłam do takiej szkoły ;)

My chcemy Antosię albo Mikołaja. Teściu jak usłyszał o Tosi to zaczął krzyczeć, że dziecko chcemy skrzywdzic, ale za godzine przyszedł i powiedział, że juz się przyzwyczaił do tego imienia i może byc :)

a swoja drogą słynna Maja Pszczółka to obecnie pani porucznik AMW, była sąsiadka moich teściów i koleżanka z piaskownicy mojego męża. Swiat jest naprawde mały :)

a mój siostrzeniec ma na imie Kasjan - i jest jedynym Kasjanem w całej szkole.

no wlasnie Kaja.....fajowe imie:)

A ja spotkałam się z Sulisławem, Cyprianem i Ingą.

ja miałam na studiach koleżanke Ludmiłę i Leandrę
poznałam kiedyś Unisława
mojego znajomego bratowa ma na imię Koletta
a mój synek Tymoteusz :)

ja miałam na studiach koleżanke Ludmiłę i Leandrę
poznałam kiedyś Unisława
mojego znajomego bratowa ma na imię Koletta
a mój synek Tymoteusz :)

Mnie się bardzo podoba Kaja. Myslę nawet, że kolejną córkę tak bym mogła nazwać. :P

Inne tematy z forum

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam