Rzadko spotykane imiona

Mój synek ma na imię Julian czy ma ktoś jeszcze dzieciaczka o malo popularnym imieniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Rzadko spotykane imiona

a np. Mściwój- to dopiero odjazd!
Moja mama jest mieczysława i całe życie mówią na nią barbara- jak ktoś chce ją zdenerwować to mówi miecia:) najbardziej ją denerwuje jak przychodzi poczta na pana mieczysława:) ona nawet służbowe papiery od dawna podpisywała barbara:) a mój tata też nieźle ma na imię- zygfryd:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hih iGościmir - extra ;)

mi się podoba Witold dla chłopca i Michalina albo Antonina dla dziewczynki.
ale jak wczoraj zaczęliśmy o tym rozmawiać z mężem, to on stwierdził, że jak chcę dla chłopca staropolskie to możemy poszukać czegoś naprawdę odjechanego, przeglądaliśmy imiona i znaleźliśmy Gościmira :) spodobało nam się obojgu, ale jednak nie dałabym tak dziecku na imię ;)

Ignaś też mi się podoba.

a Ignacy fajne :) kumpel z czasow studenckich ;)

A my chcemy dać synkowi na imię Dorian.Na dziewczynkę nie mam pomysłu,bo wiele imion mi się podoba.Co do synka to już dawno podjęliśmy decyzję mimo że na razie nie planuję dzidziusia.

a te imiona Kevin, Pascal itepe są moim zdaniem okropne... no ale ile ludzi tyle gustów...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Być może, Kena poznałam jakieś 9 lat temu :)

a ja jestem właśnie tą "częstą" Agnieszką z końca lat 70tych, w mojej klasie w podstawówce były trzy Agnieszki, w ogólniaku pięć, a na studiach siedem (swoją drogą na forum też jest nas duuużo)
i choć moje imię mi się bardzo podoba, naprawdę uważam je za ładne, to ta jego popularność już jest dużo mniej fajna...
(a miałam być Adelą... do tej pory żałuję, że Tata nie dał się przekonać Mamie i zarejestrował Agnieszkę;))

dlatego dziecku chciałabym dać na imię w miarę oryginalnie, ale nie dziwnie :)

co do rzadkich imion to moja koleżanka ma dzieci Ninę i Tytusa, druga Stefana i Ignacego i wszystkie te imiona mi się bardzo podobają, natomiast jedna dalsza znajoma ma Gwidona i to imię już jest dla mnie troszkę przeginką ;)

Modzelka, ja myślę, że teraz już się to zmieniło. Teraz Barbie, Ken, Jessica, Kevin, itp. są wyśmiewane, a do łask wracają tradycyjne imiona - na szczęście.

tokio- tak myślałam,że taka może być przyczyna:) nie uraziłaś mnie- też długo nie lubiłam swojego imienia- ale się przyzwyczaiłam:) co zrobić....

A z krzywdzeniem dzieci imionami to różnie bywa. We Wrocku pracowałam w sklepiku szkolnym. Przychodził tam niebieskooki blondynek - Ken, który robił furorę w szkole. Miał siostrzyczkę bliźniaczkę Barbie czy coś takiego, nie pamiętam. A dziewczynka Marysia, miała przekichane. Po prostu była passe, Marysia kojarzy się z karmieniem kur na wsi ... dzieci są bezwzględne.

tak to już jest że każdemu się co innego podoba :-)) jak ktos do mnie nieświadomie mowi Kajka to mam ochote zabić..serio:// hehe normalnie wzbudza to we mnie takie pokłady agresji że aż szok.

Betrisa ... nie chcę nikogo urazić :)
po prostu sama mam tak na imię i go nienawidzę ...

A mi się Beata podoba, może dlatego, że to moja psiapsióła :)

I właśnie chciałam dopisać Maurycego - kolega z podstawówki :)

właśnie mi sie przypomniało że mam koleżanke co urodzila córeczke w ten sam dzień co ja i dąla jej na imie Liwia Aurelia...

Mojej znajomej córka ma na imię Delfina a syn Dymitr...... Jak wołali go Dymek to myślałam że to ksywa.... ups....:P

ja mam na imię beata i nie zawsze lubiłam to imię ale wiejskie to dla mnie jakoś nie jest, nie napiszę które są wiejskie dla mnie bo się ktoś obrazi:))

ja znam Aurelię wlasnie i Maurycego :)
na studiach znałam Tatianę, Ninę, Tamarę :)

ups oczywiście rzadkie przez "rz" :)

Inne tematy z forum

Ciąża a wakacje za granica i latanie samolotem (16 odpowiedzi)

Dziewczyny, zanim urodzi sie dzidzia, chcielismy z mezem wyskoczyc jeszcze na wakacje w jakies...

Jaki projekt i za ile? (65 odpowiedzi)

jakie macie projekty domów i mniej więcej ile kosztowały? Mam kolejny pomysł i juz nie w temacie...

Czy posiadanie dzieci jest warte zmiany stylu życia? Czy wychowywanie dzieci jest przyjemne? (47 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad urodzeniem dziecka, więc chciałem zapytać. Właśnie...