Rzadko spotykane imiona

Mój synek ma na imię Julian czy ma ktoś jeszcze dzieciaczka o malo popularnym imieniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Rzadko spotykane imiona

parma pisala tu o szwedzkim imieniu MELINA,
a mnie smieszy jak widze rejestracje na wozku dzieciecym i tam jest napisane: NOVA- imie jak znalazl dla noworodka prawda???

u mojego meza w rodzinie tez cala czworka(rodzice plus dwoje dzieci) maja imiona rozpoczynajace sie na "M"-celowo tak dzieci nazywali zeby bylo smiesznie-chore to dla mnie jest ale pewnie dlatego ze ich po prostu nie lubie-nie ma to jak szczerosc :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W mojej bliskiej rodzinie jest małżeństwo, oboje mają inicjały J.J., tak samo wszystkie ich dzieci :/ Do tego córka ma takie samo imię jak matka.
Nie rozumiem nadawania dziecku takiego samego imienia jak ma rodzic; rozumiem ewentualnie nazwanie dziecka imieniem po dziadkach/pradziadkach - ze względów sentymentalnych.

ja tez jak bede miala corke to bedzie Zosia, a jesli chlopiec to sie zastanawiamy od zawsze chcialam Kuba

Zosia i Stasiu to w tej chwili bardzo popularne imiona!
Jak miałam praktyki w szkole to w jednej klasie było 3 Stasiów - nieźle co?

A ja będę miała Zosię lub Stasia czyli
Zofię lub Stanisława, rzadkie ale staropolskie

eee florek to tak dziwbie brzmi, kojarzy mi się z wiejskim dzieciaczkiem taki jancio muzykant :) hihihi
ale okropna jestem nie ?

~annamaria
Z tego oc piszesz na pewno chodzi o ta samą osobę :)
A co powiecie na imię Florian? Ostatnio udłąo mi się spotkać dwie osoby o tym imieniu

Lidka też ładne imię, delikatne bardzo i dziewczęce :)
Zapomniałam dodać, że mój brat ma na imię Remigiusz, piękne imię, tylko ludzie mylą zdrobnienia od niego, powinno być Remuś, Remek, a nie Romek czy Remik, hehe. a siostra moja to Kamila, już bardziej znane imię od reszty ;) jak widać rodzice obdarowali całą naszą trójcę pięknymi imionami, a w ramach bonusu dodali jeszcze po drugim, ale już bardziej tradycyjnym :)

Daria w tej chwili to moja faworytka:)

Ja mam na imię Lidia i też mnie wkurza jak ktoś pisze Litka zamiast Lidka. Bardzo lubię swoje imię, bo jest ładne, melodyjne i co ważne rzadko spotykane. Czyli bardzo pasuje do tematu:))

A ja mam na imię Daria, jak narazie to znam tylko dwie dziewczyny o takim samym imieniu jak ja. Jedna z nich, to córka znajomych moich rodziców, byli tak oczarowani moim imieniem, że gdy tylko urodziła im się córa, to ściągneli z imieniem dla niej ode mnie ;)
Uwielbiam swoje imię, jest nietypowe i mało spotykane i nigdy z tego powodu nie miałam żadnych problemów, nawet w podstawówce ;) Denerwuje mnie tylko, gdy ktoś napisze Darja, albo np dla Dari, gdzie to błąd...

~Kaś czy nazwisko tej koleżanki z klasy zaczynało się na C...?I nie wiem jak teraz,ale mieszkała w Gdańsku Brzeźnie?

Romana to piękne imię, choć pewnie mój stosunek do niego wynika z tego, że wiele dla mnie znaczy.

jedna z moich stałych klientek ma na imię Romana :)

my póki co wybraliśmy 2 imiona :)
Wiktoria i Maksymilian :)

my zastanawialismy się nad Niną, ale wygrała Patrycja, bo nam do nazwiska pasuje :)

W klasie miałam koleznakę o imieniu Żaklina, jej brat miał na imię Jordan a siostra Arleta.
Dwie moje ciotki: Balbina i Leokadia
Mama: Grażyna (teraz chyba rzadko spotykane)
A koleżanka mojej siostrzenicy ze szkoły: Sławiena lub Sławina bo nigdy nie mogę zapamietać.

Za to mój synek to po prostu Adaś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

MAMA-Maja
TATA-Mariusz
SYNEK-Marcel
A CÓRECZKA BĘDZIE -Marika

mi się jeszcze przypomniało, ze znałam Dobrotę i Gaję
(co dziwniejsze, obie uczyły mnie angielskiego, najpierw jedna, potem druga ;)

niechce się chwalić ale wybrałam naj ładniejsz imiona ;MAKSYMILIAN-zdrobniaeMAKSIU; MARCJANNA zdrobniale MARCYSIA I MALWINA która ma 3 lata mówi na siebie NINA;DO zbioru imion moge dołaczyć MARCELINKA CELESTYNKA TYMOTEUSZ

Imię Grzegorz zawsze też lubiłam,poza tym tak ma na imię mój starszy brat.Przyszła mi do głowy jeszcze Monika-takie ponad czasowe. A najgorzej mi się kojarzy imię matki biologicznej mojego syna- Madina....o jezu ile razy po nocach mi się śniło brrrr

Moje obydwie babcie: Stefania i Marianna -obydwa bardzo lubię
siostrzenica-Lilianka
bratanica-Kornelia

bardzo też lubię imię Lena, jak leżałam z Małym w szpitalu jedna dzidzia miała na imię Mia i nawet mi się spodobało bardzo niespotykane,poza tym jestem zakochana w Bruno i Blance:)swoje imię Aleksandra bardzo mi się podoba ale w takim tylko brzmieniu bo niecierpię być Olą a już w ogóle Olką brrr..:)

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...