Rzetelny i uczciwy posrednik wynajmu mieszkania - czy taki istnieje?? :)

Mam mieszkanie do wynajecia, ale mieszkam za granica. Z tego powodu poszukuje uczciwego posrednika, ktory znalazlby mi lokatora, sporzadzil umowe i od czasu do czasu skontrolowal, czy oplaty sa uiszczane w terminie a w mieszkaniu nie dzieja sie jakies cyrki.
Czy ktos z Panstwa mial doswiadczenie i moglby mi polecic jakas firme??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Rzetelny i uczciwy posrednik wynajmu mieszkania - czy taki istnieje?? :)

hej, raczej nie ma takich firm, musisz chyba poprosic kogos ze znajomych, moze za drobna oplata ktos sie podejmie. Sama mam 3 wynajete mieszkania i wiem ile czasami trzeba poswiecic czasu zeby tego dopilnowac. Chocby objechac, wejsc, pogadac chwile, wpuscic kominiarza na przeglad, administracje na odczyt licznikow itd:) Staram sie byc na biezaco w temacie nieruchomosci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czasem fajnie miec znajomych, ja niestety nie mam. Wyjechalam z Polski 20 lat temu, i znajomi po prostu sie wykruszyli.

Czekam, moze jednak ktos napisze, ze spotkal uczciwych ludzi w tej branzy...

A ile chcesz zapłacic miesięcznie? :)

a może bezpieczniej sprzedać to mieszkanie?

jak widzisz juz zglaszaja sie rozni chetni, ale ja pomyslalam o jeszcze innej sprawie, firmy raczej nie znajdziesz, a osobie fizycznej musisz zostawic upowaznienie do dysponowania mieszkaniem. I to jest najbezpieczniejsze rozwiazanie - notarialne pelnomocnictwo do zarzadu zwyklego, pieniadze za wynajem + za czynsz na twoje konto, z twojego konta stale zlecenie oplacania czynszu, podatku do urzedu skarbowego i prowizji dla pilnujacego mieszkanie. Co jakis czas prosba o przyslanie zdjecia np. z aktualna gazeta w tle - zeby byla data, bedziesz miala aktualny stan mieszkania. Jesli nie zaplaca za media to gazownia i energa bardzo szybko odcina media, a bez tego nie mozna zyc:) brzmi masakrycznie, ale w miare bezpiecznie. osobiscie musialam juz wyrzucac lokatorke z pomoca policji :( dostalam niezla nauczke
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej z polecenia albo sprawdzić w jakiś rejestrach , organizacjach ?

Mam przykre doświadczenie z pośrednikami,bo zaliczki pobrali a mieszkania były już wynajęte!Dobrych lokatorów można znależć wynajmując na kilka lat,poza tym w starszym wieku to ważne bo małolaty nie szanują cudzej własności.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Są w Trojmieście agencje nieruchomości, które zajmują się również "zarządzaniem nieruchomością"
Popytaj drogą internetową kilka większych agencji z Gdańska o tę usługę.

Witam,
proponuję usługi Ober-Haus Nieruchomości. Firma międzynarodowa o zasięgu ogólnopolskim. Właścicielem jest bank Nordea.

kontakt tel. 502402608
posiadam licencję zarządcy

Pozdrawiam

INVENTIN 601 524 111

proponuję własne usługi, jako osoba działająca na rynku od wielu lat, w różnych sektorach nieruchomościowych
pytanie tylko, ile jesteś w stanie zapłacić ryczałtem miesięcznym za taką usługę
nikt za darmo (może oprócz rodziny) nie podejmie się takiego zadania
koszt usługi w stosunku do przychodu z wynajmu musi być dla Ciebie również relatywnie niewysoki
w razie dodatkowych pytań i w celu weryfikacji mojej osoby zapraszam do mailingu na:
nieruchomista@outlook.com
myślę, że można tutaj zastosować korzystny dla obu stron model współpracy, to nie ulega wątpliwości

Inne tematy z forum

Zarządca nieruchomości Prestiż - prośba o opinie (23 odpowiedzi)

Szukamy administratora dla nasze Wspólnoty Mieszkaniowej w jednym z kandydatów jest Prestiż. Czy...

Kredyty na mieszkanie (43 odpowiedzi)

Hey powidzcie mi czy korzystaliście z usług pośredników kredytowych jeżeli tak to jakich...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...