Rzucanie Palenia metoda komputerowa

Temat dostępny też na forum: Wesele
Może macie dziewczyny jakies namiary ,gdzie rzuca sie palenie metoda komputerowa,albo jakies lepsze sposoby.Próbowalam juz chba ze sto razy nie palic,ale za kazdym razem powracam do tego nałogu.Odrazu zaznaczam ze nie mam silej woli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Rzucanie Palenia metoda komputerowa

jak sie nie chce czegos rzucic tak na serio - to chyba zadna metoda nie poradzi :]

chyba ze terapia wstrząsowa XD

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mój mąż palił 17 lat nawet dwie paczki dziennie, plastry pomogły tylko przez tydzień. starał się ograniczać i tak naprawde nie było to skuteczne. Znalazłam ogłoszenie o komputerowej blokadzie, którą stosuje się w przychodzni w Gdyni, przy pogotowiu ratunkowym na ul. Żwirki i Wigury. (niedaleko salonu slubnego Marietta). Pani jak się dowiedziała ile lat palił i jakie ilości zaaplikowała mu kurację nie 20 minutową, ale 30. Efekt tego był taki, że po wyjściu z gabinetu wyrzucił paczkę z ok. 12 sztukami papierosów. Na drugi dzień miał potężny stres w pracy, ale żeby nie stracic tej nadzieji, jadł tik taki, mentosy i gumy do rzucia. Efekt po 7 miesiącach jest taki, że ........mój mąż nadal NIE PALI!!!!!

Dodatkowo strasznie mu śmierdzi JUZ dym z papierosów, oddech palaczy (wyczuwalny podczas rozmowy twarzą w twarz). A poprawił mu się znacznie apeptyt (7 kg do przodu), smak, cera -ma bardzo ładne kolory, zniknęły drobne bruzdki- ma twarz gładziutką, a śpi wyśmienicie nawet do 9 - 10. Kiedys o 6 się budził bo musiał zapalić. dzis wstaje rano do pracy, to dzień zaczyna się od kawy, sniadania, a nie jak kiedyś od papierosa i kawy.

majls a jaki koszt?

I ile wcześniej trzeba się zapisać?

a w Gdansku nigdzie nie ma takiej terapi?

z ciekawości - na czym polega ta terapia ?

W Gdańsku jest Gabinet Biorezonansu Meeds na ul. Wajdeloty 28
www.meeds.pl - polecam!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapraszam na http://www.bez-papierosa.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

JA ROWNIEZ BYLAM NA KOMPUTEROWYM RZUCENIUI PALENIA. BYLAM NALOGOWA PALCZKA. PALILAM OD 8 LAT PO 2 PACZKI DZIENNIE. W WEEKENDY I PRZY ALKOHOLU ZNACZNIE WIECEJ. MOJ BLAZEJEK MNIE NAMOWIL NA TA TERAPIE. PIERWSZA TERAPIA KOSZTUJE 50 ZL. WYTRZYMALAM WTEDY BEZ PAPIEROSA 5 DNI, GDZIE BYL TO DLA MNIE WIELKI SUKCES, PONIEWAZ NAJDLKUZEJ BEZ PAPIEROSA MOGLAM WYTZRYMAC JAKIES 4 GODZINY. PO TYGODNIU POSZLAM NA POWTORKE ( 10 ZL) TERAPI I OD TAMTEGO CZASU NIE ZAPALILAM PAPIEROSA. BYLO TO 8 MIESIECY TEMU.

ZAKLADAJ CI OPSKE NA GLOWE Z KTROREJ CIAGNA SIE 2 KABELKI I REKACH MUSISZ TRZYMAC 2 METALOWE DRAZKI. W SPECJALNYM POJEMNICZU UMIESZCZASZ NIEDOPALEK I POTEM SA WYSYLANE IMPULSY DO TWOJEGO MOZGU.
MY BYLISMY NA MORENIE W PRZYCHODNI. NIESTYT NIE MAM DO NICH NUMERU TELEFONU:)

Czyli można zrobic to w przychodni na morenie? super

po tym komputerowym moj tata nie palil tydzien i znow potem zaczal.... moze na niego nie podzialalo ;) teraz znow stara sie rzucic - nakleja na siebie plasterki i dobrze mu idzie :)

TAK W PRZYCHODNI NA MORENI W PRADNI DZIECIECEJ( ALE NIE PAMIETAM CZY TO BYLA PORADNIA DZIECKA ZDOWEGO CZY CHOREGO)

ZABIEG TRZEBA POWTORZYC POWTORKA KOSZTUJE 10 ZL. JA GDYBYM NIE POWTORZYLA PALILABYM DO DNIA DZISIAJESZEGO.

dziekuje slicznie :-)

Pierwszy raz slysze o tej metodzie, ale mysle ze jesli ktos nie chce rzucic to i tak nie rzuci. Ja polecam ciaze - nie pale siodmy miesiac i nie wyobrazam sobie zapalic papierosa, bo szkoda mi naszej kruszynki :)

WLASNIE O TO CHODZI ZE JA CHIALAM PALIC. MOJ CHLOPAK MNIE WYCIAGNAL. NIE CHIALM RZUCAC PALENIA BO LUIBLAM TO ROBIC. NAPRAWDE SZLAM Z NEGATYWYNYM NASTAWINIEM. JESZCZE SIE PODSMIEWALAM Z POMYSLU BLAZEJA. DODOAM ZE POSZLAM NA TAKA TERAPIE ZEBY NIE JESC SLODYCZY. KOSZT 30 ZL I NIE JEM. MINELY JUZ 3 MIESIACE. JA POLECAM TAKA TERAPIE NA MNIE ZADZIALALO:)

terapia na "nie jedzenie słodyczy" i na "nie palenie"?
kurcze..
Ale napiszcie jaki jest efekt - tzn. co sprawia, że nie paliłyście?
zapach powoduje wstręt czy coś takiego?
ja po papierosa sięgam odruchowo - nawet często bez większej potrzeby nikotynowej - ot taki odruch.

image

na blokadzie komputerowej mogą ci zablokować wszystko,słodycze,wędliny,sery,zależy co włozy się do pojemniczka i z tego wysyłane są impulsy.

a co do palenia to myślę,że silna wola i ta metoda naprawdę działają, dowód mó mąz który nie pali 7miesięcy.

Ja znam dwie osoby- moje kolezanki z pracy, ktore dzięki tej terpaii nie palą juz 11 miesięcy i wcale nie mają ochoty powrócic do tego nałogu :)

Niesamowite - naprawde.

o mamo jak to takie rewelacyjne, to czemu mamy tabuny cpunów i alkoholików w polsce?
przeciez taki zabieg na bank jest tanszy niz opieka nad nimi XD

ja sie zablokuje na sen np, tylko jak sen połozyc do pojemniczka?

;)

ćpunów i alkoholików jest tak duzo, bo im podoba sie ten "sport", który uprawiają i wcale nie chcą przestać.

A skoro dla ciebie Chaberek takie to smieszne, że ludzie po latach palenia maja dość, rzucają i im sie udaje, to może nie konieniecznie czytaj wypowiedzi na tym akurat wątku! Udanego blokowania snów.

o maj gat
wielkie przepraszam ze zdenerwowałam szanowna forumke XD

po prostu sceptycznie podchodze do takich rewelacji i tyle
jak ktos chce cos rzucic to rzuci - z metodą komp czy tez nie.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

JAK JUZ WCZESNIEJ NAPISALAM BYLAM NALOGOWA PALACZKA I UWAZALAM ZE BEDE PALIC DO KNCA ZYCIA. PAN KTORY PRZEPROWADZIL "TEN ZABIEG" POINFORMOWAL MNIE ZE NAJWAŻNIEJSZY JEST PIERWSZY DZIEN. ZEBY SIE NIE PODDAC, ZEBY NIE ZAPALIC PAIEROSA. PILAM DUZO WODY ZEBY OCZYSCIC ORGANIZ. NIE UKRYWAM NAJGORSZY BYL DLA MNIE DRUGI MIESIAC. DWA TYGODNIE TRZYMALO MNIE. MIALAM WIELKA OCHOTE ZPALIC PAIPEROSA. JEDYNE CO MNIE POWSTRZYMYWALO PRZED TYM TO SWIADOMOSC ZE NIE PALE JUZ TYLE CZASU I ILE ZAOSZCZEDZIALM KASY:)

Jade dzisiaj do przychodni na morene,wiec spróbuje sie czegos dowiedziec.

Czekamy na info :)

Nie będę się rozpisywała, ale mój narzeczony handluje e-papierosami - mi pomogło i nie palnę juz ponad 8 m-cy :)

Oto link do aukcji :

http://allegro.pl/item668924748_rzuc_palenia_98_skutecznosci_e_papieros.html

Zdjęcia sie nie otwierają, ale jak byłabyś zainteresowana, moge Ci pzresłac zdjątka. Jesli masz jakies pytania to napisz do mnie na: karolcia_vel@wp.pl

Ta metoda jest dobra jeśli do tego jest silna wola, bo bez tej nie uda się Tobie. W każdej przychodni powinni miec namiary gdzie takie zabiegi się wykonuje. W Gdyni jest na 100%, koszt w zeszłym roku był około 60 zł. Pozdrawiam i życzę silnej woli:)

Chaberek ma rację ze sie podsmiewa z tej metody. ja bylam dzisiaj na tym rzucaniu palenia i co??? i wielkie gów.... od razu jak wyszłam chcialalm zapalic, wytrzymałam dwie godziny i musialam kupic fajki, a 60 zł za wizyte poszlo sobie. takze ja nie polecam, to sciema totalna. dodam, ze bylam w gdyni, facet jakis taki mało przyjemny, te elektrody posklejane taśmą, normalnie żenada. teraz zaluje wydanej kasy. i na pewno tam nie wróce, juz chyba plastry sa lepsze.

Potrzeba trochę silnej woli ja po tych zabiegach , czy jak to tam nazwać, fajury nie ruszyłem już prawie 3 lata. Przed paczka dziennie szła jak nic, a teraz luzik :D Trzeba trochę dać od siebie a nie czekać na cud.

moi rodzice po tym nie pala juz 5 lat.. ;)

Bylem z zona i efekt byl taki,ze ja nie palilem 10 miesiecy a zonka po opuszczeniu gabinetu wytrzymala 2 godzinki i zapalila.Na jednych dziala po pierwszym razie na innych po kilku.Polecam

To widocznie zle trafilas, tak jak wszedzie, sa gabinety autoryzowane i sa tez takie, gdzie odwlaja fuszerke. Ja bylem gdzies we Wrzeszczu i rewelka, super obsluga, profesjonalnie. Efekt - nie pale. Co prawda, potrzebne bylo drugie spotkanie i z papierosami koniec

Jakis namiar na ten Wrzeszcz?

http://www.meeds.pl przetestowałam na sobie:)

ja osobiscie jaram od około roku petki, dosc intensywnie, nie staralam sie rzucic bo mi to pasowało, ostatnio jednak czuje sie przejarana i postanowilam zmniejszyc ilość wypalanych papierosów (bo zupełnie rzucic nie zamierzam na razie)

otóz poszłam po Tabex, i okazuje sie być dość skutecznym zniechecaczem do papierosów, nie w sobie nikotyny, ale jak sie go bierze wg ulotki, to nie wogoole chęci na peta,

oczywiście nie biorę zgodnie z ulotką, bo chce sobie od czasu do czasu palić, jednakże z 1,5 paczki zjechałam do ok 5 petów dziennie

faktem tez jest ze pale raczej dla frajdy niż dla nikotyny, bo jak mi sie pety kończyły to potrafiłam spokojnie cały dzień nie palić, bo nie chciało mi sie zejść po papierosy do kiosku pod blokiem :)

tak czy siak, jeśli ktoś ma mega problem polecam tego Tabexa - na receptę, ceny rożne Euro apteka chyba 48zł, Dom Leków 56zł (100 tabletek - przy czym bierze się 6 dziennie około 5-10 dni)

niemniej bez prawdziwej chęci rzucenia ... wiadomo

Dzięki tabletkom TABEX już nie palę kilka miesięcy, dokładna liczba dni w suwaczku poniżej:)

polecam jak najbardziej, mi i mojemu narzeczonemu się udało rzucić w taki sposób

Hej!

Ja nie palę już (bez dwóch dni) 5 miesięcy. Paliłam przez nie całe 2 m-ce E-papierosa (tylko e papierosa, ponieważ wtedy nie można palić normalnych papierosów). Jeśli jesteś z Gdańska polecam : http://gmsklep.pl/pl/2-x-e-papieros-model-esc901-gratisy.html

Kupiłam u tego Pana i odebrałam osobiście, a później dokupowałam kartridże - ko,ncówki. Polecam!
odczułam ulgę i brak smrodu!!! :) a uwież mi .. probowalam juz chyba wszystkiego, ale i tak wracalam do palenia! :) Przez e papierosy łatwiej jest utrzymac silną wole!

czy po tym komputerze się tyje??

To chyba jakaś reklama jest.
Mam identyczne e-fajki, kupiłem na allegro i zastanawiam się teraz po co. No ale skąd mogłem wiedzieć, że to taki shit.
Może i by coś pomogło gdyby trochę dymu było, jakaś namiastka palenia, ale ten model prawie nie dymi. Mój wujek też pali e-fajki, ale ma inny dużo droższy model i tam widać przynajmniej ten dym.
W sumie też myślałem żeby kupić takiego e-papierosa jak on, tylko szkoda mi już teraz kasy, już raz przecież zabuliłem - a teraz cały zestaw e-fajka, liquidy i ładowarka leżą tylko w szyfladzie.

To prawda tabex jest petarda, ale już chyba zrobili go na tecepcę

Gdybyś tak sobie tylko sportowo paliła to nie potrzebowała byś Tabexu,skoro piszesz,że jak ci sie po fajki nie chciało iśc to cały dzień nie paliłaś,więc po co prochy,żeby ograniczyć do 5 dziennie? Ja wiem swoje,Tabex nie działa,żadne plastry,ani inne gumy czy tabletki,bo wypróbowałam,najdłużej nie paliłam miesiąc i zaczełam,ale nie dlatego,że mi sie palić chciało,ale dlatego,że byłam psychicznym wrakiem. Kiedy byłam w domu wszyscy bali sie do mnie odezwać,bo nie wiedzieli jak ja zareaguje,zresztą ja sama nie byłam w stanie przewidzieć swojej reakcji.Chce wyprobować komputerowe rzucanie i wierze,że przy odrobinie silnej woli to mi pomoże. To moja ostatnia deska. Mam znajomych ktorzy po tym rzucili i myśle,że warto sprobować.

a ja kupiłem tabletki TABEX i nie pale juz ponad 2 lata!!!

cała kuracja trwa miesiac a koszt to 40zł. Ogolnie tabletki te sa na recepteale w wiekszosci aptek sprzedaja bez!!!

Wazne jest zeby brac tabletki wg wsakzan bo mam kilku znajomych co po tygodniu brania tabletek stwierdzilo ze juz nie musza brac tych tabletek bo wogole nie chce im sie palic!! w po kilku miesiacach znowu palili!

Ci co wzieli cała kuracje przestrzegajac dawek i czasu nadal nie pala

Polecam wszystkim i jestem bardzo wdzieczny ze cos takiego wymyslono!!!

Popieram przedmówczynię:) tabletki Tabex na prawde działają. Tylko że niestety we wszystkich aptekach są na recepte już teraz a koszt to ok 50 zł. ale warto!!!:)

Forumkowiczów dla których wszystkie metody są nie skuteczne mam rade: WSZYSTKO ZALEŻY OD PSYCHIKI!!! Ludzie, skoro nic nie działa to znaczy że nie jesteście nastawieni pozytywnie na rzucenie palenia. Połowa sukcesu to sama chęć rzucenia!!!

zalezy wszystko czy bardziej uzalezniasz sie fizycznie (od nikotyny) czy psychicznie (od odruchu)
ja moglam nie palic pare dni jak nie chcialo mi sie isc po fajki :) niemniej potrafilam tez kopcic pake dziennie jak mialam pety pod reka i duzo stresu.
Podeszlam drugi raz do TABEXU, tym razem z zamiarem rzucenia definitywnego, poniewaz po petach zle sie juz czulam, a ciagle mialam chec zajarac.
Bralam tabexik moze z 2 dni, polowe zalecanej dawki + troche silnej woli i pilnowania sie - nie pale od tygodnia i jak sprobowalam wypalic peta to malo nie umarlam :D

wiec mozna rzucic, ale tylko jesli sie naprawde tego chce. Jest chec zajadania zamiast kopcenia, ale latwa do opanowania, mysle wiec ze tyja ludzie ktorzy nei potrafia ogolnie zapanowac nad pewna nadpobudliwoscia, czy to fajkowa czy spozywcza ;)

jak ktos chce rzucic ale tak zeby pokatnie jarac dalej to nawet duch swiety mu nie pomoze ;)

nie znam metody komputerowej ale filmowa jest skuteczna - RESET 33 bardzo polecam bo ja rzuciłam właśnie z tymi filmami one mi bardzo pomogły psychicznie https://www.reset33.pl/

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...