Re: SĄ LEPSI I TAŃSI DENTYŚCI Z LEPSZYMI GABINETAMI I SPRZĘTEM
Witam, Pani Agnieszko, proszę się nie przejmować negatywnymi opiniami, takie jest niestety prawo internetu. Ja osobiście jestem zadowolona z personalnego podejścia do pacjenta, nigdy nie czułam się anonimowo, ani moje zęby. Na pierwszej wizycie trwającej ok 45min, zrobiono mi tak dokładny przegląd i plan leczenia jakiego nigdy nie miałam, chodziłam wcześniej regularnie do stomatologa i nawet nie przypuszczałam, że aż tyle zębów potrzebuje leczenia. Wytłumaczono mi dokładnie, który ząb po zębie należy leczyć, w jakim stopniu są zainfekowane przez próchnicę. Dla potwierdzenia kazano zrobić zdjęcie pantomograficzne, które ukazało ostatecznie jaki ząb wymaga natychmiastowej interwencji. Pani doktor była zdziwiona, że wcześniej nikt nie powiedział mi że mam w tym zębie próchnicę. Pokazano mi na własne oczy po otworzeniu zęba w jakim fatalnym jest stanie, zostałam poinformowana, że może wymagać leczenia kanałowego, na szczęście Pani doktor zaryzykowała i wyleczyła ząb bez leczenia kanałowego, zakładając plombę (lekarstwo- bo się nie znam:)) na rok czasu i jestem wdzięczna. Zatem nie wykonano mi leczenia kanałowego, na którym można zarobić więcej:) Leczenia nie jest najtańsze, ale każdy otrzymuje cennik usług, jak nie można o niego poprosić i nie ma problemu. Pierwszy raz spotkałam się co mnie miło zaskoczyło, że pacjent ma prawo wyboru standardu usługi. Nigdzie indziej nie spotkałam się, że plomba może być wykonana w standardzie podstawowym, średnim i wysokim, wytłumaczono czym się standardy różnią i nigdy nie naciągano mnie na ten najwyższy, wręcz przeciwnie powiedziała mi Pani doktor, że spokojnie możemy zostać przy standardzie średnim na który sama się zdecydowałam. Czy ktoś gdzieś indziej daje taki wybór, ja się wcześniej nie spotkałam, standardowo tylko porównywałam ceny plomb, a tu się okazało, że tak naprawdę nie wiem co inny dentysta oferuje pod daną ceną, tylko tyle że plomba. U pani doktor dowiedziałam się, że plomba plombie nierówna:) Dodatkowo na każdej wizycie miałam sprawdzony stan uzębienia i czy na pewno, ten ząb na wizytę leczenia, którego byłam umówiona jest najważniejszy, pierwszy w kolejce do borowania:) Tak samo na koniec wizyty spojrzenia na zęby i ustalenie który następny. Nigdy nie wyszłam z gabinetu nie wiedząc jaki będzie następny krok leczenia- co sobie bardzo chwalę i nie tylko ja bo poleciłam gabinet znajomym, którzy również są zadowoleni. Fakt ceny nie należą do najtańszych, może dlatego że Sopot;), ale bez przesady bardzo dużo stomatologów w trójmieście ma cenę ok200zł za plombę zęba z dużym ubytkiem, więc cena 230-250zł (średni standard) nie jest czymś dużo droższym. Fakt można leczyć gdzieś indziej taniej bo i tacy są stomatolodzy, ale ja nie mam czasu, zdrowia i pieniędzy, żeby ich szukać:) Raz ufałam "dobremu" lekarzowi, płaciłam mniej za plombę, ale którego leczenie trzeba teraz niestety poprawiać, nie wyszło mi to taniej. Nie wiem jak w tym gabinecie z poprawkami, na szczęście nie musiałam mieć żadnych, ale wydaje mi się, że chyba w standardzie lekarz stomatolog odpowiada za plombę do roku czasu i za poprawki się nie płaci, jeśli się mylę proszę o sprostowanie:)
Moja uwaga dla wszystkich niedowiarków, niech na stronie gabinetu zostanie umieszczony cennik, który i tak jest dostępny dla pacjentów i zamknie to wszystkim spekulantom usta:). Ja jestem zadowolona, polecam wszystkim i chętnie otrzymam informacje o promocjach gabinetu na maila, bo takowe też są:)))) Pozdrawiam
PS. praktycznie nigdy nie komentuję w internecie, bo bardzo często internauci rozumieją coś opacznie, niestety. NIKT NIGDY nie poprosił mnie o napisanie jakiekolwiek opinii pochwalnej dla gabinetu Artdent i Pani Agnieszki, napisałam to, bo nie ładnie szkalować kogoś anonimowo w internecie, nie podając konkretnych argumentów ani sytuacji. Jeżeli ktoś wypisuje beznadzieja, bądż super to nic nie wynika, bo nadal nic nie wiemy. Ja opisałam tylko swój przypadek i każdy z niego może wyciągnąć swoje wnioski.
6
28