SCENARIUSZ WESELA

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam pytanie - jak czasowo bedzie u Was rozplanowane przyjecie i co bedziecie robic miedzy posilkami??
Interesuje mnie to, poniewaz jako ze robie skromne przyjecie (takie szesciogodzinne) to nie mam pomyslow co moglabym z tymi goscmi robic... Marzylby mi sie jakis krotki spacer po obiedzie, no ale to moze glupie :( Bo szczerze powiedziawszy na jakies tance ochoty nie mam a i po gosciach sie tego nie spodziewam (beda rodzice, rodzenstwo i chrzestni).

A wiec co mozna robic skoro nie bedzie zabaw ani tancow????

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: SCENARIUSZ WESELA

Dlaczego nie zamierzacie się bawic, przecież to wesele, a uważam że w małym gronie można wyśmienicie się bawic, tzn. tańczyc, naprawdę. A ten spacer no sama nie wiem. A co będzie za parę lat będziecie wspominac że na weselu byliście na spacerze???

Wiesz - to jest tak, ze idiotyczne byloby jakby tylko para mloda (plus moze najwyzej 4 inne osoby) tanczyly. Lokal jest malutki, no a poza tym goscie do mlodych tez nalezec nie beda...

moze jakies opowiesci z zycia Mlodej Pary, dotychczas nieznane reszcie? jakies opowiesci z podrozy? my chcemy zrobic cos w stylu filmu - prezentacji, ktory bysmy wyswietlili kolo polnocy, z humorem o Mlodej Parze, od niemowlaka do teraz... + zaskakujace zdjecia gosci :) bylam na weselu, gdzie cos takiego funkcjonowalo w formie gazetki rozdanej gosciom przez swiadkow i pozniej bylo odczytywane.. duzo smiechu.. moze cos takiego?
Jeziorko :)

Francuzi (i chyba Anglicy tez) maja taki zwyczaj, ze tance zaczynaja sie dopiero kolo polnocy. do tego czasu znajomi Panstwa Mlodych przygotowyja rozne anegdotki, prezentacje, opowiastki i skecze w jakis sposob zwiazane z Mlodymi.
Moze cos takiego...?

A propos gazetki - faktycznie, w Anglii, Niemczech i pewnie w wielu innych miejscach w Europie jest powszechny zwyczaj rozdawania gazetki ze wszystkimi śmiesznymi lub wręcz kompromitującymi zdjęciami i anegdotami z dotychczasowego życia narzeczonych. Świetne pole do popisu dla świadków lub przyjaciół z zacięciem reporterskim :-)

Olga, ja proponuję Ci z kolei założenie Księgi Gości (możesz w tym celu nabyć jakiś przyzwoity album na zdjęcia z kartami zamiast folii) i wklejać / wpisywać doń różne zabawne opowieści, zdjęcia. Ja osobiście mam w zanadrzu plik z różnymi śmiesznymi sentencjami i uwagami pod adresem kobiet i mężczyzn ogólnie, męża i żony w szczególności :-) pewnie wiele z nich wkleję do mojej Księgi, na wszelki wypadek, gdyby ktoś z gości się nudził (choć mam nadzieję, że będą densić, aż miło...)

Inne tematy z forum

Nauki przedmałżeńskie (3 odpowiedzi)

Czy wie ktoś gdzie w Wejherowie będa w najbliższym czasie nauki przedmałżeńskie (2025)