SKOŃCZCIE Z TYM "ODDAWANIEM" !

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Przyjęło się na forum zakładanie wątku typu "Oddam za..." niektórym chyba przydał by się słownik by zapoznać się z definicją słowa "oddam".
Mnie uczono że oddaje się ZA DARMO a gdy chce się coś w zamian to się nazywa ZAMIANA....
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: SKOŃCZCIE Z TYM

popieram "oddam" to coś innego niż "zamienię", też mnie to irytuje
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

:D święta prawda!też o tym pomyślałam.Tytuł Oddam ,a w treści cała lista :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

miało być "przydałby"... bo się zaraz ktoś przyczepi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mi to rybka...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak już się czepiamy, to polecam słownik, do którego tak wszyscy odsyłają, a nikt nie sprawdził:

oddać — oddawać
1. «zwrócić coś właścicielowi»
2. «przekazać coś komuś lub gdzieś w jakimś celu»
3. «dostarczyć coś komuś»
4. «wyrzec się czegoś na czyjąś korzyść»
5. «umieścić kogoś gdzieś»
6. «sprzedać coś»
7. «odwzajemnić się komuś czymś»

Inna sprawa, że to irytujące, jak ktoś pisze "oddam" żeby każdy zajrzał, a tam całkiem normalna cena albo lista rzeczy, których się oczekuje w zamian. Niemniej jednak denerwuje mnie też, jak każdy odsyła do słownika, nie mając pojęcia o tym, co w nim jest napisane :p
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

a to sprzedać sama dopisałaś?? nie martw się sprawdziłam w słowniku Języka Polskiego co znaczy oddać a Ty z jakiego masz?

1. zwrócić coś komuś;
2. dać coś komuś w jakimś celu;
3. dać coś komuś na własność; podarować, ofiarować;
4. umieścić, ulokować kogoś gdzieś;
5. wydalić coś z organizmu;
6. oddać się: poświęcić się czemuś lub komuś

łudząco podobne co? tylko u mnie nie ma sprzedać a to ze słownika Jeżyka Polskiego- dziwne... aaa ostatnio coś słyszałam że chyba "Poszłem" będzie dopuszczalne w poprawnej polszczyźnie. :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

:) też na to zwróciłam uwagę że sporo osób pisze "ODDAM" a tak na prawdę jest to jakaś zamiana itp.. tak nie powinno być ...ale z drugiej strony...to tylko forum...dopóki nikt nikogo nie obraża to niech sobie pisze co chce :)

Baska nie wiesz o co tutaj się potrafią przyczepić...ostatnio był dym bo ktoś napisał że jedzie "pod domek". No niestety...a oddam kojarzy mi się z handlarzami samochodów "Oddam za małe pieniądze" widać taki handel na forum się tworzy.

oj bez przesady dziewczyny --> jest chyba roznica jak ktos chce cos "oddac" za np. paczke chusteczek a jak chce cos sprzedac i posluguje sie haslem "oddac" aby przyciagnac wieksza uwage :)
Uwazam ze ta pierwsza opcja jest jak najbardziej na miejscu --> jest nawet powiedzenie "oddac za przysłowiową złotówkę" :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ogłaszam wszem i wobec, że jeszcze chwila i wszystkie tego typu oferty - oddam za coś, trafią do kosza. Nie dosyć, że w serwisie ogłoszeń ludzie przeginają to jeszcze na forum próbują.
Basta!
Po weekendzie wszystkie oferty typu oddam będą wyrzucane z forum. Osobom zainteresowanym proponuję albo zostać w serwisie ogłoszeń albo tam się przenieść.
No chyba, że macie inne zdanie. Czekam na argumenty.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

rozumiem ze oddam z anic nie beda usuwane ale oddam za cos tak??

Fakt odddać- czyli dać cos nie oczekując zapłaty, ale Wy dziewczyny to już się czepiacie, nie macie co robić czy co?-żeby o taki błahy temat zakładać wątek...i jeszcze jaka afera się utworzyła...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hmm ja nie mam nic przeciwko temu ze ktos oddaje za paczke chusteczek czy cos, wkoncu za to zaplacil a teraz chce sie pozbyc najczesciej za male pieniadze lub cos taniego w zamian, wiec zwykle korzysc jest po obu stronach. Ale co mnie denerwuje to to, ze ktos dostaje cos za darmo a potem to sprzedaje, zamiast tez komus dac za darmo.

To po co wchodzisz skoro Ciebie to nie dotyczy i nie denerwuje Cię to? naprawdę błahy wątek, pewnie nie mniej niż "oddam lakier za"....najlepiej to z niczym prócz sprzedazy się nie wychylać? no ewentualnie jeszcze można poprosić o głosik...dajcie spokój forum na psy schodzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

"wkoncu za to zaplacil a teraz chce sie pozbyc najczesciej za male pieniadze lub cos taniego w zamian"

Aniu to niech napisze "Sprzedam lub zamienię"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czy Oddam za.... uśmiech dziecka też będzie usunięty? Za kilka dni będę miała do oddania ciuszki dla chłopca rozm. 80-110 i chcę w zamian tylko uśmiech :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też zauważyłam ,że nagminne stało się oddawanie za coś.

A jak juz przy temacie słownikowym jesteśmy, to bardziej od oddawania za coś doprowadza mnie do szału używanie słowa bynajmniej zamiast słowa przynajmniej.... koszmar! ;)

Admin napisal,ze koniec z "oddam za" i niech tak zostanie. Oddam -czyli nic nie chce w zamian (zeby pozniej nie bylo watkow "dostala, a nie podziekowala", albo "dostala i sprzedala"). Jak cos oddajesz to dlatego,ze chcesz sie pozbyc i nie obchodzi Cie co osoba, ktora wziela z tym zrobi.
A zamiast oddam za ptasie mleczko/chusteczki/kaszki itp. wystarczy napisac sprzedam za 3/5/7 zl i czy kupisz chusteczki, czy slodycze to Twoja sprawa.
Czy na tym mozna zakonczyc dyskusje na ten temat?
Co do uprzejmosci i wzajemnego szacunku sie nie wypowiem, bo to nie na temat watku, ale jak Was znam zaraz rozpoczniecie nowy ;D
Pozdrowionka!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jasne, dopisałam, świetne ;)

http://sjp.pwn.pl/szukaj/oddać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

no brawo zaraz dojdzie do tego ze admin bedzie blokowal watki typu oddam siatke zabawek za chusteczki ... no bez przesady ! Jesli watek taki bedzie w dziale sprzedam to czemu usuwać ??
A co do porzatku na forum to niech lepiej najpierw beda usuwane watki niezgodne z regulaminem a nie "oddam cos dla dziecka" !

więc nie piszcie oddam, tylko zamienię, bo oddaje to się za darmo inie wiem po co ta dyskusja...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

oj tam baby czepiacie się , wyluzować proszę

Sorha zawsze można napisać ZAMIENIĘ siatkę zabawek na chusteczki. :D

wystarczy napisać zamienię np. ubranka na paczkę chusteczek, bo oddam to oddam, specjalnie niektórzy tak piszą,żeby każdy wszedł,a tam oddam za paczkę pieluch, ładne mi oddam

wiele razy (no dobra może tylko kilka razy) oddawałam -- (nie że domagam sie medalu, hehe)
i wiecie co było fajne, że ktoś sam z siebie dał..np czekoladę, albo właśnie chustki.

oddam to oddam. tzn ...chce sie tego pozbyć, a jeśli komuś tym pomogę, uprzyjemnię to się cieszę. nie oczekuję nic w zamian
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram - jeżeli "oddam", to za nic. Jeśli oczekuję czegoś w zamian, to "zamienię".

o matko....

No dokładnie. Sama nie oczekuję niczego w zamian gdy coś oddaje. Znowu gdy coś od kogoś dostaję staram się odwdzięczyć chociaż kawą i czekoladą tak już jestem nauczona. Rozumiem że może Was to bulwersować ale dla mnie smieszne jest "oddawanie" karuzeli za połowę ceny tyle bez łaski się płaci za uzywkę...

mnie to kompletnie nie przeszkadza, sama wiele razy zamieszczalam ogloszenia oddam za.......... nie stac mnie aby dac komus cos za darmo.

o wiele bardziej wk........ mnie fakt jak pojawiaja sie forumki kompletnie nie udzielajce sie na tym forum , majace swoje prywatne fora a chcące sprzedac rozne rzeczy tu.

dlatego sprzedaz powinna byc dla osob zalogowanych i za jakas juz iloscia wpisow na forum.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dziewczyny nie macie co robić ? A wątek który został założony ma jakiś sens ?
Szukać afery w słowie oddam za....
Komuś się strasznie nudzi, bez przesady :) Gdybyśmy miały tak zagłębiać się w znaczenie słów, to 3/4 forum by było zakreślone na czerwono.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

też mnie irytuje "oddam za..." i cała lista życzeń.
np 4 paczki chusteczek (to już ok.20zł) plus coś tam plus coś:p

Jak chciałam za coś Ptasie Mleczko, to też zatytułowałam SPRZEDAM, bo to nie jest za nic.

nie chodzi o czepianie się o słowo,tylko,że jest to wprowadzanie w błąd i strata czasu na wchodzenie w wątek,na którym się okazuje że oddam oznacza jednak jakieś koszta

Kasia31 masz 100 % racji :)

Też mnie owe "oddam" dezorientowało i drażniło.
Zgadzam się z Mirandą i Kasią (jeśli wymienić tylko ostatnie osoby zabierające głos).

Kasiu nikt Cię nie zmuszał byś wchodziła na ten wątek i odpowiadała na niego, coś co mnie irytuje nie musi irytować Ciebie...Definicji forum nie będę tu przytaczała, powinnaś ją znać...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

E tam definicje, Nascimento, one są SFAŁSZOWANE! Strzeż się!

Pod wątkiem 'skończcie z tym oddawaniem" może kryć się wiele, stąd moje zaglądnięcie tutaj :)
Nie uda się wszystkim dogodzić, jednym to przeszkadza, drugim nie.
Po prostu uważam, że bezsensowne zakładanie jest wątków pod tytułem
"Nie podoba mi się, że pod postacią oddam, kryje się za... "
"dupa" "ale się dziś wkurzyłam" itd.
Dziś, jutro, za tydzień poczyta to trochę ludzi a za miesiac pojawią się kolejne wątki oddam za i tak w kółko.
Milion razy już były wałkowane tematy drażniące nie jedną forumowiczkę, a później w tłumie innych tematów gubiły się i nikt nie pamiętał o takim poruszonym temacie.

Dobra....

Dobra było da Agaty :)

Kasiu masz rację zginie w tłumie jak każdy inny wątek ale jak widać wyżej irytuje to nie tylko mnie...a już tak mam że jak mnie coś drażni to powiem lub napiszę :)

I nie ma tutaj na prawdę mojej złośliwości :)
Mnie masa rzeczy tu drażni i gdybym była administratorem to bym 90% postów usuwała ;) bo nie cierpię prostactwa i aż mnie trzęsie nie raz, jak czytam przedziwne komentarze :) ale cóż, tak to już jest na ogólnodostępnym forum, można nauczyć się cierpliwości i trzymania "języka za zębami" bo nasze wypociny i tak nic nam nie dają, jak się dyskutuje z "prostym" człowiekiem ;)

Mnie bawią te wszystkie boje o stare łachy, a zwłaszcza to, że zachęcają do wypowiadania się więcej forumek, niż boje o stare trepy i obrzęchane chodziki :D

Dostała, a nie podzękowała; wyłudza lumpy i ucieka; Admin usunął wątek; napisałała "odda", a bezczelna żąda paczki chusteczek Dada.

I do tego, mimochodem, stawianie za wzór własnej filantropii staroszmatowej.

To już przestaje być forum.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Agatha ja cię proszę, ty nie pisz takich postów o tej godzinie ;)

Agata cholera...w życiu bym nie pomyslała że kiedykolwiek przyznam Ci rację... ;) ale dzisiaj to robię... :)

mi to nie przeszkadza. Osobiście skorzystałam z fajnych okazji w takich wątkach "oddam za.." i miałam konkretną potrzebę autorki wątku a nie musiałam kombinowac z kawą czy czekoladkami.

Ale dzięki takiemu tematowi jak ten, mój limit postów został wyczerpany, a już się martwiłam, że nie mam gdzie naskrobać kilku słów :) Wiało nudą strasznie :)
Na koniec szlag mnie trafił bo napisałam niezły elaborat i wyskoczyła mi jakaś przerwa techniczna czy inne ustrojstwo :)
A dziś mi się nie chce dyskutować :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nascimento, znów nie zrozumiałaś, w tym poście krytykowałam Twoje boje... Albo już zatraciłam zdolność zrozumiałego pisania, może to moja wina...

wspolczuje wam, macie bardzo stersujace zycie, skoro potrafi was AZ TAK bardzo zirytowac/wkurzyc taka pierdołą. Marketing i tyle jak napisze oddam w tytule to sie wiecej osob zainteresuje, rany boskie az wam wspolczuje jak chodzicie do sklepu tam to dopiero jak sa "promocje/wyprzedaze" , to pewnie gotowe jestescie zabic?...ja sie was boje o_0

Re:

Olaolenka sama zaczelas gadac o tych kciukach w gore wiec teraz spojrz ile Twoje wypowiedzi maja kciukow w dol.
I nie chodzi wcale o to ze inni Ci zazdroszcza ze Ci sie dobrze powodzi, tylko o to ze w kazdym watku znajdujesz pretekst zeby sie poprzechwalac. Ja nie mam powodow zeby Ci zazdroscic bo tez bardzo dobrze mi sie powodzi, ale nie musze sie tym chwalic na kazdym kroku, bo nie mam takiej potrzeby i kompleksow na tym punkcie. Najlatwiej jest powiedziec ze "po prostu mi zazdroscicie", moze czas troche wydoroslec i przystopowac w przechwalaniu?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: STYCZNIOWE I LUTOWE CIĘŻARÓWKI 29 :))))

niezly bajzel!

ej, jakie kciuki? gdzie są te kciuki?

29 - 21 = 8
Czy coś sie w tej kwestii zmieniło??? ;) ;) ;)

na dwie takie "cudowne" promocje się skusiłam ;) czyli 16zł

Dajcie już spokój, nie da się tutaj na forum normalnie podyskutować, zawsze jakiś bajzel z rozmów wychodzi

to wszystko wyjaśnia ;)

Wracając do tematu, Jak dostanę coś za darmo to zawsze sie odwdziecze kawa lub czekolada. Dla mnie jest to logiczne. Jeżeli ktos chce coś za swoją rzecz to nie jest to oddawanie a WYMIANA.
Proponuje sięgnąć do podręczników ze szkoły podstawowej.

Re:

A moze Basienia Trojmiasto to porzucona byla zona Bola?:)

Re: ******WĄTEK DLA ZAPRACOWANYCH 218******

SPUŚĆMY ZASŁONĘ MILCZENIA :P

amen

Nascimento, tu nie chodzi o to czy ktoś się Agathy boi czy nie- kurczę raczej dorosłe kobiety tu piszą, a że mają różny poziom kultury, często niski- to widać ostatnio jednak w Twoich postach. I mimo, że też wkurza mnie "oddam za.." to teraz bardziej wkurza mnie Twoje buractwo (choć ty pewno stwierdzisz, że piszesz to co w sercu i mam się odpier....;)
P.s.
1. ja nie z tych co się boją Agathy
2. nie włażąca w d..
3. to jest moje zdanie, i nie musisz się z nim zgadzać - ulubiony wyświechtany zwrot :)
4. dopisz sobie co chcesz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

masakra....dlaczego tu pojawia się tak mały poziom kultury???
czy patrząc sobie w oczy też tyle brzydkich słów można człowiekowi wygarnąć?
Dziewczyny, trochę szacunku dla drugiego człowieka...

po takich wpisać aż człowiekowi nie chce się tu wchodzić....
a wiem że są tu też normalne, na poziomie osoby które myślą podobnie jak ja....

burdelicho czas zacząć :)

To było przykre :/

spokojnie nie rozumiała od mca-prześledźcie wszystko gdzie sie czepiała bez powodu, fakt dałam upust emocjom ale przynajmnij napisałam co o niej mysle...niech sobie rzep znajdzie inny ogon bo ze mna pogrywac nie bedzie ktos kto mnie w zyciu nie widzial... Ciekawe czy /wam nerwy by nie puściły kochane forumki...:d
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czepiala nie czepiala, naprawde Twoj poziom kultury jest zenujacy:/ Agatha moze i prowokuje ale jej wypowiedzi sa chociaz na poziomie i nie zajezdzaja buractwem...

Oj dziewczyny,ja się nascimento nie dziwię ktoś ją wkurzył to napisała co myśli,ja mam tak samo,zarówno tu jak i w realu,prosto z mostu,bez owijania,nie róbcie z siebie niewiadomo jak grzecznych dziewczynek...

A poza tym uwilebiacie takie watki,az się trzesiecie kiedy jest afera ale tylko po to by napisać "o jejku jaki tu jest poziom,jakie buractwo",a watki tego typu najbardziej Was kręcą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

W takich watkach to sie mozna duzo o czlowieku dowiedziec, jaki naprawde jest. Wystarczy ze ktos jak np Agatha sprowokuje i juz leca wyzwiska i rozbudowana psychoanaliza...

Grzeczną nigdy nie byłam , ale na takie teksty jak powyżej wpadłabym pewno mając teraz 15 lat. Choć i tak byłoby mi trudno.
zresztą Ola, nie chodzi o to, że ona miała nic nie pisać do Agathy, tylko jak już się wkurzyła, to mogła się "odwinąć" ale też na jakimś poziomie, może ciut wyższym???????

Olaolenka...czy to było do mnie? jeśli tak to nie oceniaj mnie proszę jeśli mnie nie znasz...nie lubię takich wątków...nie lubię jak ktoś przegina ze słowami pisząc do drugiego człowiek...więc napisałam co o tym myślę. to wsio co tu chciałam napisać. Więcej się nie udzielam w tym wątku bo mnie ktoś tu zje :).

jestescie coraz lepsze..

debata o poziomie kultury..ja bym nigdy tak nie napisala, ale buractwo z Ciebie... ale to, ale tamto... myslalam, ze na tym forum juz nnic mnie nie zaskoczy..a jednak przechodzicie same siebie dziewuszki hhehehe :):):)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Różnica między elementarnym brakiem kultury, a mówieniem, co się myśli, jest ogromna.

PS. A Nascimento nie przyćmiła Agathy.

Tak naprawdę to żadna z nas nie wie kto jaki ma poziom kultury osobistej,gdyż tu mozna wszystko.Można ciągle udawać,można być sobą,ale tak naprawdę to niewiemy z kim piszemy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

pewnie, że nie wiemy..... do czasu :)))))))

Od jednego nic nieznaczącego zdania zaczyna się afera,która faktycznie potem jest zwykłą pyskówką,nascimento poniosło,bo mysli że Agata w kazdy jej wątek wchodzi by jej dosrać,bo kiedyś tam dawno temu się porózniły i to trwa do dziś,jasno wynika z postów nascimentów,ze ma zal do Agaty,ze ciągle się jej czepia,a Agata chyba się wkurza,ze nascimento trochę ją przycmiła i teraz obie będą sobie skakały do gardeł,ja proponuję zebyscie albo się wzieły za łby albo podały sobie łapę,to nasze wspolne forum nie psujmy już tu klimatu,a jak chcemy się na kims wyzyć to róbmy to na niezalogowanych co zawsze robią zamęt,a zalogowanych uzytkowników oszczędzmy:)
pozdrawiam

nie wiem w jaki sposb nascimento ma przycmić Agathe- niby ilością postów czy sweet focią swojej facjaty?
Agatha jest kontrowersyjna, ma swoje zdanie i czasami zbyt mocno ciśnie,ale na pewno nie można powieziec,że jest prostaczką i chamką, nikogo też nie obraza w taki gówniarski sposób jak nascimento.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

a 'propos Doda tez jest gwiazdą pewnych klas społecznych- może więc z punktu widzenia takich patologii nascimento przyćmiewa wszystkich;-)

Bzzzz skoro znasz zarowno Agatę i nascimento to się zaloguj,bo wygląda na to ze czesto na forum siedzisz!

A ja wiem co piszę,bo tak jak duża uwagę zwraca się na posty Agaty tak teraz zwraca się uwagę na posy nascimento,Agata ma jaja,ale nscimento też.

posiadanie jaj to nie to samo co chamstwo.
A zaloguje się jak mi się bedzie chciało, z rozkazami to nie do mnie Olenko, poszukaj sobie kogoś bliżej;-)

na tym forum widze same k u r t u r a r n e osobki siedzą... a wystarczy napisac, ze wozek Ci sie nie pdoba albo, ze nie karmisz piersia badz rodzilas przez cc a te wszystki k u r t u r a r n e forumki przeobrazają sie w bestie, ktore za wszelka cene udowodnia Ci jak sie mylisz..nie wazne jak to robisz..czy inteligentnie czy prosto z mostu..jak obrazasz kogos to nie licz na szacunek.

Ci ja ci rozkazuję????!!!!
Skoro nie chcesz się zalogować to znaczy,że boisz się napisać to co napisałaś pod swoim nickiem,bo wiesz że nascimento Cię zjedzie.

I tacy ludzie są najgosi,potrafią niezalogowani pisać farmazony,a zalogowani tylko się oburzają na pozimo kultury na forum!

Karollka ma rację,tylko w tego typu wątkach te dobre forumki piszą jakie tu buractwo,a w wątkach o których wyzej pisała Karolka zachowują się tak samo.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

a moze mnie sobie zjechać pod tych nickiem, bo taki własnie jest, nie mam innego, po co mam się logować, skoro nie musze! Bardzo prosze, o co chodzi?
Nie badz smieszna, faktycznie ogromnie się boje nascimento, oj, oj, oj, jak bardzo...

Hehehe, jaki głupi wątek!

Rzeczywiście, nie dziwię się, ze potem są opinie, że baby siedzące w domu z dziećmi nie mają co robić i im odwala. Skoro takiej babie "puszczają nerwy" na widok wątku "oddam za" to naprawdę musi jej sie baaaaardzo nudzić w domu

Dokładnie tak jest Daria tylko nerwy mozna leczyć, a chamstwa już nie wyleczy sie ;)

p.s. nie kumam o co chodzi z tym logowaniem...
Jak sie zaloguję to co sie zmieni? Ilością gwiazdek sie pochwalę? Suwaczkiem? Bo tak czy inaczej jest się anonimowym w równym stopniu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziwne co wątek Ty twardo stoisz za Agatą,już kilka razy ktoś zwrócił na to uwagę,ze gdzie Agata tam Ty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

trudno, widocznie na wiele tematów się z nią zgadzam. Nie można? Jakoś żeście Agathę naznaczyły, że nie można się z nią zgadzać?

(tak w ogóle w wątku o chodzikach się nie zgadzałam)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie,ja się się często z Agatą zgadzam,ma wiedzę i to że prowokuje mnie nie robi,najwazniejsze ze jej posty maja sens...

Może mylne wrazenie,nie wiem...

a zauwazyłyscie ze niby nikomu to nie przeszkadza,ten wątek z oddawaniem,a nascimento 17 kciuków do góry zarobila,nie w dół,czyli trochę ludzi się jednak z nią zgadza,jednak pewnie boją si e głosno to napisać taka tu nagonka,mnie to nie robi róznicy czy ktoś oddaje czy zamienia bo nie czytam tych watków,ale wątki z oddawaniem głosików mnie wkurzają,ciągle tylko oddaj nam głosik,oddaj głosik,to tak jakby wchodząc na forum musisz oddac głosik,dla mnie to nie uczciwe bo oddajecie głosiki bez wzgledu na to czy Wam się coś podoba czy nie.
Gdybym miała na kazdego oddawac głosik nie wystraczyło by czasu na czytanie wątków hehe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

oleolenka kolezanka zebrala 17 kciukow za post ze nie podoba sie jej ODDAM za ale watek sie przerodzil w chamskie pyskowki z jej strony wiec kazdy moze odpowiedziec co o tym sadzi mamy tez prawo tez negowac jej wypowiedzi jak i chwalic

Daria naprawdę nie wiesz o co mi chodzi z logowaniem?

Ma na myśli nicki,zupełnie nowe nicki,osoby które pojawiają nie wiadomo skad i za kazdym razem kręcą afery,widać z ich wypowiedzi ze mniej więcej znają forumki,czyli wniosek jest prosty,pod swoim stałym nickiem udzielają się na forum, pod innym niezalodowanym sieją zamęt,prowokuja.

Najwiecej kozaczą niezalogowani,bo są tchórzami.

ale jezeli nie zalogujesz się Ty czy Agata,ale podpiszecie się swoimi nickami to ok,bo my Was znamy,a Ty naprawdę myslisz ze o ilość gwizadek tu chodzi?Dobre...

Mogłabym z drugiego komputera pisać pod innym nickiem,nie robię tego bo jestem sobą,zawsze piszę pod swoim,a ludzie którzy mają tu swój stały nick,a piszą pod innym niezalogowanym uwazam za krętaczy i już,wiele jest tu takich osób.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

mjakmama pyskówki to tu były między dwoma forumkami tylko,ale inne skomentowały ich zachowanie,ok tylko że wyszła awantura jak zawsze zresztą,a ze kciuki są za pierwszy post to ja wiem,tylko w tym wątku tez kilka osób pisało czemu ma słuzyć ten wątek,ze jest bezssensu itd,ale liczba tych kciuków jednak świadczy,że kilka osób też to wkurza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Liczba kciukow nie swiadczy o tym co pozniej dziewczyny stwierdzily o zalożycielce watku ;P
a jesli chodzi o logowanie to moim zdaniem jak widzisz kogos nei zalogowanego i jego watek podburzajacy to w jakim celu niektorzy sie w nim wypowiadaja skoro im tak te osoby przeszkadzaja??

Mjakmama racja,ale zauwaz ze jak ktos zaklada wątek niezalogowany to ten wątek i tak zaraz znika,bardziej chodzi mi owatki zakladane przez nasze forumki,w nich zawsze prowokują niezalogowani,a potem i tak najwięcej na siebie nakrzyczą stałe forumki,a taki głupi troll się cieszy i piszą potem,że to forum to serial brazylijski,amy jestesmy wszystkie mohery itd.
ja tam mogę byc moher,ale niekóre osoby naprawdę tu cenię i znam osobiscie i wierzcie sa zupenie inne w zyciu niz tu na forum,wiekszośc tych dziewczyn to naprawdę fajne babki,a czasmi ich tu na forum poniesie i łatka przyczepiona
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

olaoleńka, ty naprawdę kochasz afery! nie możesz przestać, nie?
lato jest, M jak Miłość nie ma, Na Wspólnej nie ma... trzeba coś porobić, nie? Biedne dzieci, które swoje matki (które z resztą teoretycznie siedzą w domu, żeby zajmować się dzieckiem) widzą cały dzień od tyłu przy kompie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Masz pecha tych seriali nie oglądam,w domu też nie siedzę.
Nie pisz więcej na temat mojego dziecka bo tez potrafię być niemiła.
Zaloguj się to pogadamy!

albo wpadnij do mnie i zobacz jak żyję wtedy wyciągnij wnioski,kocham afery!!! i takich jak ty,dzieki temu mogę się posmiać!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

to inaczej, jak siedzisz w pracy to pracuj a nie na forum stale. A potem pretensje, że pracodawcy mało płacą, bo za co niby mają płacić? Ale Ty na pewno jesteś szefem sama dla siebie, albo mężowi faktury wystawia i myśli że jest bizneswoman (hehe), tak lepiej, bo takiej aferzystki nikt by nie zatrudnił na dłuższą mete. Jakbyś miała normalną prace to byś żyła aferami zakładowymi, a tak to kobiecą potrzebe wywoływania skandali zaspokajasz na forum, hehe. Z resztą nie ty jedna. Przodowa forumowa katoliczka nascimento (czy jak jej tam) ma to samo, oj! bedzie sie musiała despotka spowiadać!

A pośmiać to ja się mogę z was drogie forumki co niniejszym czynię i na tym kończę, bo ten sie śmieje kto sie śmieje ostatni:
buahahahahaha!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem u siebie pracodawcą wiesz:)

Miało być pracuję u siebie,a widzisz jesteś w błędzie bo akurat tak się składa,że mam firmę nie na męża tylko na siebie,nie mam po co ściemnać bo co druga forumka stąd zna mnie osobiście,moja firma nie zajmuje się duperelami tylko stawianiem osiedli,pracują u nas męzowie dwóch forumek stąd i nie narzekają więc Twoje błędne wnioski zostaw dla siebie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

oh jej! Wielka firma zatrudniająca mężów innych forumek! To już Ci daje niezłą przewagę... nikt Pani OliOleńce nie podskoczy, bo jeszcze męża zwolni, weź sie nie kompromituj.
A moje wnioski jak widać nie takie znowu błędne
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Akurat te forumki bardzo rzadko piszą na tym forum,napisałam o nich zebys mi kłamstwa nie zarzuciła.

Ok,Dziewczyno spadam nie mój poziom laleczko,produkuj się dalej a ja spadam na masaz.

Widać,że z gówniarą mam doczynienia,a nie lubię gówniar z 7c...
zaraz mnie admin zablokuje jak dwie nasze forumki,bo nie można tu napisać to co się myśli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

dziewczyny powiedzcie mi skąd wy macie tyle czasu na takie głupoty?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

hehehe, nie jestem ani laleczką, ani gówniarą... oj słabe masz wyczucie do ludzi, nawet co do płci sie pomyliłaś. Poza tym nie na czasie jesteś laska, bo teraz już nie ma 7-ych klas ;) (za moich czasów też nie było, ale gdybym był gówniarzem tak jak mi zarzucasz to na pewno chodziłbym teraz do gimnazjum - słyszałaś o reformie oświaty? oj już była kilka lat temu). Może masaż ci coś pomoże... chociaż na muchy w nosie masaże nie działają żadne ;-)

Tak tak Olaoleńka, jesteś najmądrzejsza, najwspanialsza i najcudowniejsza, a jaka wspaniałomyślna i dobroduszna! Osiedla buduje i mężów forumek zatrudnia! No wspaniała kobieta, naprawdę! Hmmm... aż dziw, ze tacy ludzie po świecie jeszcze chodzą...

Teraz już wiem co bede robić na zwolnieniach, to forum jest lepsze niż śmieszne wypadki kobiet na youtube ;-)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ola, rozluźnij się i nie marnuj czasu na te głupoty :)
A w podobnym temacie, w auchanie jest promocja na mleko nestle junior.
Kupując 2 opakowanie płaci się 21zł za 2szt.no to się skusiłam i co, w domu patrzę na rachunek a tam 29zł za dwa :)
Toż to też oszustwo typu oddam za... ;)
Zastanawiam się czy jechać kręcić aferę :)))

Aferę to nie, ale upomniałabym się o swoje. Sieciówkom to się często zdarza.

Tak w ogóle to mam dziś głupawkę i jak patrzę na tytuł wątku, to myślę, że Nascimento każe przestać oddawać (w tym sensie, że na forum nic tylko się oddaje, żadnej sprzedaży nie ma) ;))))

Kasia, z aferą żartowałam, ale zła jestem bo oszustwo straszne, tylko czy mi się będzie chciało jechać do auchanu z 4 opakowaniami mleka :/

w kręceniu afer to wy jesteście tylko na forum dobre, także musisz przełknąć tą straszną stratę i jakoś to "straszne oszustwo" przeżyć ;) Chyba, że opłaca się jechać do Auchanu i wydać 15 zł na paliwo tylko po to żeby upomnieć się o swoje 8 zł, ale kobieca natura bywa przewrotna i bym sie nie zdziwił gdyby pojechała ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

to 16zł, Brrr, naprawdę ci zwisa jak Cię orżną na paragonie 16zł czy tylko na forum? ;-)

Dokładnie, czuję się oszukana bo robią ludzi w bambuko

OlaTy kobieto możesz skończyć z tym przechwalaniem ?
to juz staje sie męczące, jak nie quady to firma, jak nie firma to winko allbo drinki ?
wyobraź sobie i wbij sobie do tej swojej głowy ze na tym forum są ludzie którzy mają więcej kasy od Was ale się nie chwalą! zdziwienie dopadło ?
a juz napewno nie rozbijaniem małzeństwa jak Ty - jakby było czym ?
która kobieta sie by tym pochwaliła że rozbiła małzeństwo i z góry mówię mnie Twoje farmazony apropo jak tam w związku Twojego męża i jego byłej zony nie obchodzą ale sie wpierniczyłaś między wódkę a zakąskę :)
jedź kobieto jak najdalej oby tam nie było internetu to wszyscy odpoczną :)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

hehehe, nieźle sie wątek rozkręcił

29 - 21 = 8
Czy coś sie w tej kwestii zmieniło??? ;) ;) ;)

tak czytam czytam i czytam.... ehhh szkoda pisać :) Zapraszam do mojego wątku ODDAM...

ja pierdziele, w co drugim wątku czepiacie sie olioleńki, a to że ma kase, a to że jara, a to że quad...matkooooo aż tak zazdrościcie, że komuś sie powodzi??? jak chce niech sie chwali, Wy też przecież możecie sie pochwalić nie??? skad ta nagonka...???masakra
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

olaoleńka a nie masz jakiejś roboty dla mnie lub mojego M?

Ola nie daj sie poniesc emocjom.. ludziom nie musisz sie z niczego tlumaczyc, krzywdy nikomu nie wyrzadzasz..nikt nigdy nie zrozumie ile Cie to wszystko kosztowalo pracy, ludzie widza tylko efekt koncowy w postaci pieniazkow, a nie Twoj wysilek, troche to przykre ale brutalnie prawdziwe.. eh.. :(

o ja pierdziu ale afera hehe jak to mówią: z igły widły:))) po co te przedziwne i nie majace sensu dyskusje...
...oddam to oddam nie to nie ktoś nie chce czytac takich wątkow niech poprostu w nie nie wchodzi widac te sie irytuja co chcą dostac wszystko za darmoche lepiej nie oddawać i nie brac i po problemie:)))))

nic tylko postawić Was face2face i dać Wam kisiel, nie jeden by Wam zapłacił fortunę ;)) przynajmniej jakaś rozrywka na tym forum...;))

aż się boje pomyśleć na jakich ludzi wyrastają dzieci mając takie matki

same piszecie o kulturze a dotykacie sfery intymnej zycia Oli-ja sie pytam jakim prawem??? mozecie byc Bog wie kim i miec Bog wie co i jakie tams firmy, interesy i inne pierdoly ale to jest dopiero B U R A C T W O ! wlazic komus w prywatne sprawy i szczycic sie tym na forum.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zgadzam się z tym co napisała Karollla, to jest szczyt chamstwa wchodzić w czyjeś życie i pisać o nim publicznie.
Całkowity brak taktu !

to równie dobrze nietaktowne jest pisać na forum publicznym o swoim życiu prywatnym. Było nie pisać to by nie było tematu, a jak sie sama chwali wszem i wobec to o co teraz pretensje?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

kazda z nas cos tu o sobie na tym forum pisze, o roznych sprawach dyskutujemy ale ogromnym C H A M S T W E M jest wyciaganie pewnych spraw tylko po to aby komus dosrac! sorry... dzieci w piaskownicy maja wiecej taktu i wyczucia i wiedza do jakich granic mozna sie posunac... a Wy tu jeszcze o kulturze osobistej piszecie... to jest hipokryzja!!!

Ola jest jaka jest, kazda z nas jest jaka jest i tyle.. akceptowanie czegos co mi przeszkadza w drugiej osobie to T O L E R A N C J A !!! trudne slowo..????

Hm, mi się wydaje, że jak ktoś tak ochoczo na publicznym forum pisze o różnych szczegółach ze swojego życia prywatnego, to powinien się liczyć z tym, że coś z tego może zostać "wywleczone".
A chamstwem i buractwem jest używanie "łaciny kuchennej" i grożenie "obijaniem mordy".
Niezły ubaw z tego wątku ;) Szkoda, że nie wszyscy potrafią prowadzić ostrą dyskusję na poziomie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

no mi sie też tak wydaje anek, w każdym razie lepszy ubaw jest z wątku o wielkości penisa na Kobiecie ;)

Dla mnie to już nie ubaw, tylko wątek do usunięcia.
To co pisze się na swój temat to zupełnie co innego, jak jakaś osoba anonimowa zaczyna wywlekać historię z palca wyssane.

racja, ubaw mogłam napisać w cudzysłowiu, bo co niektórzy zbyt poważnie do niektórych rzeczy podchodza a potem są takie wątki

NO NIE WIEM, CZY TO "NIETAKTOWNE", ALE SKORO PISZE SIĘ NA TAKIM FORUM JAK TO O SWOIM ŻYCIU PRYWATNYM TO TRZEBA TEŻ SIĘ LICZYĆ Z TYM, ŻE KTOŚ, KIEDYŚ WYKORZYSTA TO PRZECIWKO NAM! FORUM TO KOPALNIA WIEDZY O NIEKTÓRYCH FORUMOWICZKACH ;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

no i jak sie okazuje w pewnym momencie forum przestaje być anonimowe, wiec lepiej uważać na to co sie pisze

dziewczyny trudno sie jednak troszke nie zgodzic z "niezalogowanymi" gdy ktoś pisze o prywatnych sprawach (nie chodzi tu nawet o Ole ale też i o inne forumki) musi sie liczyś z tym ze ktoś to kiedyś w taki sposób właśnie jak zaprezentowany w wątku wykorzysta.

zdecydowanie za duzo mowi sie o intymnych /prywatnych sprawach, wiele razy zdarzylo mi sie z ciekawości zaglądać na czyjś profil na NK a nie jest to trudne, czasem wystarczy bardzo niewiele , nawet nazwisko nie musi byc podane.

chyba jedynym sposobem jest nie traktowac forum jak księdza w kościele któremu mowi się wszystko albo prawie wszystko ;)

pozdrowienia babeczki i spokojnego wieczoru życze :)

węszenie i detektywistyczne zagrywki, a potem upublicznianie spraw osobistych dziewczyn na forum jest obrzydliwe.
Ale jezeli ktoś sam opisuje swoje "barwne życie" prywatne, podaje na siebie namiary i co wiecej wkleja zdjecia( nawet swoich dzieci) no to o co halo?
Jak ktoś sie wystawia to obrywa, trzeba powstrzymać czasami własną prozność.
Olenka powinna sie cieszyć,ze ma tu co prawda jednostkowe, ale jednak wsparcie, na forum jest to chyba łatwiejsze,ale w zyciu na realu trudno popierac tego typu sytuacje- ja osobiscie brzydze sie takimi wypadkami i zrywam kontakt z kobietami, ktore chwytają sie cudzych mężów i jeszcze się tym szczycą- bez względu na to jak rzekomo nieudane małżeństwo to było. Ale to tylko moja moralność, chyba już zacofana.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niewspółczesna przybij piąteczkę :)
Zalogowałam się ha :) Chyba już na głowę upadłam całkiem :)
Żeby mi nikt potem nie powiedział że sobie pisze co mi się podoba bo nie jestem zarejestrowana. Teraz jestem i co ?
Zdania nie zmieniam, nie rozumiem kobiet które biorą się za cudzych mężów i to jeszcze z dziećmi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

tak, bardzo chce prace u olioleńki, dlatego sie podlizuje....rozgryzłes"łas mnie... jak do tego doszłas ze zwoim iq ?:DDDDDDD
niesamowite, czytram i nie wierze normalnie ,że tacy ludzie tu piszą....czy ja Cię oceniam??? g.....o mnie wiesz więc nie pisz mi tu takich farmazonów!

opuszczam watek bo nie chce miec nic wspolnego z Basienia..nawet nie chce byc z nia w jednym watku.. tyle mam do powiedzenia. Dziewczyno nie mam dla Ciebie za grosz szacunku.

OK, forum to kopalnia wiedzy o innych forumkach.
Sama nie raz odpowiadając na czyjeś zapytania odkrywam cząstkę swojego życia prywatnego bo inaczej się nie da odpowiedzieć.
Należę do osób szczerych i uważam, że nie mam nic do ukrycia.
Jednak drażni mnie sytuacja w której ktoś wykorzystuje informacje dotyczące naszego prywatnego życia.

Osobiście znam OlęOleńkę i sporo o jej życiu prywatnym, więc ktoś tu jej bardzo nie lubi oczerniając i wypisując historie z palca wyssane.
Jak wiele krzywdy można zrobić pisząc kilka słów.
To tylko kobiety potrafią być tak obłudne i nie przebierają w słowach.

ależ zmieńcie już temat co komu do tego co kto robi niech sobie robi ze swoim zyciem co chce nikt nie musi się z nią zadawać. Każdy pisze co chce Olalenka tez ma do tego prawo. Z tematu o oddaniu wyszła afera z autorką, a potem z oląoleńką ale po jakiego grzyba to nie wiem w ogóle nie wiem po co ten temat słowne dyskusje ciekawe, które z Was w realu byłyby takie odwazne. Ja tam nie popieram w ogóle autorki wątku bo zrobiła z igły widły jeszcze nawyzywała innych, nie popieram też tego co robi Olaolenka ale juz absolutnie nie popieram takich ludzi jak Ty Basienia bo to nie jest fajne jak się kogoś tak traktuje. To jest jej życie i jak Ona sobie je przeżyje to tylko i wyłącznie jej sprawa, a niech sobie rozbija setki małżeństw jak faceci sa tacy głupi to trudno nie ma sie co nad takim użalać bo prędzej czy później i tak by to pewnie zrobił. ale to absolutni nie nasz interes więc skonczcie już te głupie pyskówki bo to zupełnie do niczego nie prowadzi.

Kasia31 napisz mi gdzie napisałam nieprawdę ?

Basienia, nie jestem upoważniona do opisywania życia Oli.
Czy uważasz, że wykorzystywanie swoich informacji ( prawdziwych czy też nie ) na forum publicznym jest fair ?

Jakiekolwiek masz informację na temat związku Oli i jej partnera, nie powinnaś wywlekać na publicznym forum, bo nikt do tego nie ma prawa i każda dorosła osoba, mająca chociaż trochę godności nie będzie się "bawić" w pyskówki kto wie więcej o prywatnym życiu drugiej osoby.
Czasami wydaje mi sie, że znajduję się w dużej piaskownicy z dziećmi rozchwianymi emocjonalnie

Kasiu...PO CO ODKRYWASZ...I TO NA FORUM OGÓLNODOSTĘPNYM? SĄ LUDZIE I LUDZISKA...PRZECIEŻ ZAWSZE MOŻNA TAK SFORMUŁOWAĆ ODPOWIEDŹ BY NAPISAĆ O SOBIE JAK NAJMNIEJ...I NIE PISZ, ŻE NIE MAM RACJI.

Mleczko, owszem można i najlepiej w pewnych tematach nie udzielać się w ogóle, niejednokrotnie przekonałam się, że nie warto czasami się odzywać.

Człowiek uczy się całe życie, czym więcej dostaje po tyłku, tym lepiej wie jak postępować w kolejnych podobnych sytuacjach.
Mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby ktoś wykorzystał jakieś informacje na mój temat, ale chociażby po tym wątku widzę, że może to spotkać każdego z nas.

Kasiu a Ty uważasz że opisywanie swojego życia ze szczegółami jest normalne ? bo ja nie, to czemu tu się dziwić ? Ola sama to napisała ja to tylko przytoczyłam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Basienia, gdzie Ola napisała, że rozbiła małżeństwo, bo Ty przetoczyłaś to w ten sposób

Kasia napisała:
"Jakiekolwiek masz informację na temat związku Oli i jej partnera, nie powinnaś wywlekać na publicznym forum, bo nikt do tego nie ma prawa i każda dorosła osoba, mająca chociaż trochę godności nie będzie się "bawić" w pyskówki kto wie więcej o prywatnym życiu drugiej osoby."

WŁAŚNIE, SĄ LUDZIE I LUDZISKA.
POZA TYM....
GDY BRAKUJE ARGUMENTÓW NAJŁATWIEJ JEST ATAKOWAĆ DRUGĄ OSOBĘ.
LUDZIE NA PEWNYM POZIOMIE MIMO WSZYSTKO NIE PISZĄ TAKICH NEWSÓW....

ZAKOŃCZMY MOŻE JUŻ TEN WĄTEK BO ZA CHWILĘ KAŻDY BĘDZIE MUSIAŁ UDOWADNIAĆ, ŻE WIELBŁĄDEM NIE JEST.
I TAK ZA DUŻO ZOSTAŁO JUŻ NAPISANE.

Witam

Muszę chwilowo zakończyć dyskusję w tym wątku, ponieważ wystąpiły drobne problemy techniczne.
Co do prośby/zgłoszeń aby ten wątek usunąć to na pewno tego nie zrobię, ponieważ nie jest moim obowiązkiem reagowanie na "kaprysy" forumowiczów. Same Panie doprowadziły do tej konfliktowej sytuacji (najbardziej winne są aktualnie na przymusowym odpoczynku od forum), i nie może być tak, że Panie narobią "syfu" delikatnie mówiąc, a ja będę ten bałagan sprzątał. Ze swoich obowiązków się wywiązuję, ale proszę nie liczyć na to, że będę "chłopcem na posyłki" i na każde widzimisię będę reagował, bo Panie mi tak każą.
Już pisałem o tym wcześniej, ale nie do wszystkich to dotarło, otóż: trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów, a nie obarczać nimi innych, W tej kłótnio-dyskusji niektóre z Pań dały dowód na to, że mają za nic zasady i samych użytkowników, a do tego co poniektóre forumowiczki wykazały się wybitnym brakiem kultury.

W razie pytań proszę pisać do mnie maile.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Sikorskiego 36 (76 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w zielonym otoczeniu, we wschodniej części Pruszcza Gdańskiego. Niewielka...

Sklep rybny (8 odpowiedzi)

cześć, szukam w pruszczu sklepu ze świeżymi rybami. jest jeszcze gdzieś coś takiego?