SMYK rozmiarówka????

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Proszę pomóżcie mi. Chciałabym kupić córce sukienkę ze Smyka z ich sklepu internetowego ale mam problem. Mianowicie córka ma 1,5 roku i nosi rozm 80-86cm w zależności od firmy, przy czym należy do niziutkich dzieci (króciutkie nóżki) a nie ma w opisie długości sukienki. I teraz zastanawiam się czy ta ich rozmiarówka nie jest zawyżona tak jak H&M. Proszę o wasze opinie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: SMYK rozmiarówka????

W smyku rozmiarówka nie jest zawyzona, od dwóch lat kupuje tam córci ubranka i nie trafiłam na zawyżone

na pewno i nie jest zawyzona jak H&, jest rzeczywista w kierunku nieco mniejszej jak w moim odczuciu w szczególnosci co do body, sukienki jakie miala wszytskie byly w rozmiarze rzeczywistym, mowie o rzeczach z dzialu do 86.

dzięki za pomoc

Wg mnie rozmiarówka jest zaniżona.
Kupuję rozmiar większe niż w innych sklepach.

Dziewczyny proszę o radę. Kupiłam na wyprzedażach kombinezon na przyszły rok. Córka jest z końca września. Komibinezon kupiłam na 86 ale boję się, że będzie za duży. Macie doświadczenie? może wymienić na 80?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wydaje mi się, że 80. Bratowa ma synka z października, więc ją podpytuję w kwestii rozmiarówki, moja córka jest z września i kupiłam jej kilka ubranek właśnie w rozmiarze 80, idzie w siatce centylowej na 50, jest drobna. Pamiętaj, że kombinezony i kurteczki są trochę większe.

co to w ogóle za odpowiedzi? w smyku są ubranka różnych producentów, są smykowe-cool club, fp i disneya i jeszcze jakies inne się trafiają. disney i fp mają na pewno zaniżoną rozmiarówkę i generalnie nie są dobrej jakości. cool club- akurat zdarzyła mi się i zawyżona i zaniżona rozmiarówka-zależy co i z jakiej kolekcji. takie wróżenie z fusów.

Może odpowiedzi wynikające z własnego doświadczenia? Każdy ma przecież jakieś. U nas ubranka zakupione w Smyku rozmiarowo były ok, i ja np z kolekcji Disneya jestem bardzo zadowolona i wg mnie rozmiar raczej jest zawyżony niż zaniżony, także co człowiek to opinia. A kurtki i kombinezony zawsze będą delikatnie większe. Wszystko zależy też od dziecka i jego wymiarów.

znalazlam dobra rozmiarowke tutaj
https://ubranka-niemowlece.pl/
smyk ma nietrafiona czesto jest nie taka jak w rzeczywisotsci powinna byc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Smyk ma akurat trafioną rozmiarówkę, za to Ty reklamujesz stronę z ubraniami, na której nie ma nawet kontaktu do sprzedającego. W razie zakupu i chęci zwrotu nie można nawet tam zadzwonić. Pomijam fakt, że nie ma informacji skąd są ubrania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ola, Ania czy jak ci tam, wszędzie inaczej sie podpisujesz. Jak wrzucasz reklamy to po co sie inaczej podpisywać?

Ola nie chcemy tu takich reklam, załóż osobny wątek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?