SNY

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Macie już jakieś sny "przed ślubne"??Koszmary,jakieś miłe sny.....co wam się śni związanego ze ślubem?image

Mnie ostatnio śniła się przysięga małżeńska w USC którą mówiłam i jakoś dokończyć nie mogłam i ciągle zaczynałam od nowa.

image Znaczenie snówimage

Gorset
*nosić: daremny trud;
*zdjąć go: uwolnienie się od cierpień.

Gość
*uczucie samotności, izolacji od przyjaciół; wskazana podróż;
*być nim: duże wydatki.

Kapłan
*ujrzeć: długie życie;
*widzieć wielu: wyjdą na jaw jakieś tajemnice, sprawy;
*zobaczyć zakonnika: prawość, uczciwość determinują życie.

Kościół
*symbol ofiary, przy czym może chodzić o spełnienie naszego szczęścia albo o jego poświęcenie (ofiarowanie);
*widzieć: zostaniesz powstrzymany od niesprawiedliwego uczynku;
*wchodzić, wstępować do kościoła: jesteś pełen czci dla Boga;
*modlić się w nim: twoje życzenia, prośby zostaną wysłuchane;
*ujrzeć płonący: masz złe zasady życiowe;
*jeśli się wali: przed tobą nieszczęście.

Obrączka
*strach przed utratą ukochanego człowieka; we śnie osoby stanu wolnego:
*ujrzeć: wkrótce zaręczyny albo ślub;
*wkładać ją na palec lub nosić: na zaślubiny lub zrękowiny trzeba będzie jeszcze poczekać;
*zdejmować z palca: zerwanie związku uczuciowego;
we śnie zamężnych/żonatych
*zobaczyć: przypomnienie obowiązków małżeńskich i ostrzeżenie przed zdradą współmałżonka;
*ściągać ją z palca: scena małżeńska.

Przysięga
*najczęściej znak nieprzyjemny: zapowiada, że znajdujesz się w tarapatach;
*składać: zostaniesz uwikłany w proces sądowy;
*złożyć w celu wykazania niewinności: niespodziewany spadek;
*krzywoprzysięgać: chciałbyś usunąć z życia nieprzyjemną sprawę *uciekając się do środków nielegalnych;
*przysięga kogoś, kto w ten sposób chce uratować innego człowieka: masz dobrych przyjaciół, gotowych pomagać ci w najtrudniejszych sytuacjach;
*należeć do sprzysiężenia, poznać takież albo je obserwować: uwikłasz się w politykę, przez co odniesiesz duże szkody.

Surdut we śnie kobiet
*widzieć: mężczyzna na widoku;
*ujrzeć piękny i elegancki: spotkasz szarmanckiego wielbiciela;
*wytarty, poszarpany: rozczarowanie;
*poplamiony: skompromitujesz się z powodu mężczyzny;
Surdut we śnie mężczyzn
*ujrzeć piękny i elegancki: będziesz mógł zaliczyć pozorny sukces;
*nędzny i obszarpany: trudności finansowe i materialne;
*źle dopasowany: kłopoty w interesach lub pracy zawodowej.

Ślubowanie
w życiu oznacza coś wręcz przeciwnego: trzeba próbować działać w bardziej wyważony sposób.

Welon
*przestroga przed osobami, które potrafią wykorzystywać brak doświadczenia i ufność bliźnich;
*widzieć u narzeczonej, panny młodej: kłopoty w miłości;
*ujrzeć podarty albo widzieć, jak ktoś go rozdziera: zerwanie związku uczuciowego;
*widzieć inne welony: grozi ci popadniecie w iluzję;
*nosić go, otulić się nim: samotność i opuszczenie;
*żałobny: smutne zdarzenie, którego się obawiasz, nie nastąpi.

Wesele
*sen-marzenie u osób cierpiących na kompleksy seksualne (zwłaszcza u ludzi młodych);
*widzieć: zazdrość;
*uczestniczyć we własnym: jesteś żądny rozrywek;
*wdziewać suknię ślubną: nieporozumienia w małżeństwie;
*odbywać podróż poślubną: wielka niespodzianka;
*przyjmować gości weselnych: stracisz mnóstwo pieniędzy.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: SNY

ja mialam dwa: raz mi sie snilo, ze u siebie w domu czekalam z rodzicami na gosci, ktorzy nie przychodzili, a bylo juz po slubie, wiec polozylams ie zdrzemnac, zamim przyjda :-)
a drugi - snilo mi sie, ze w dniu slubu, przed samym wyjsciem do kosciola przypomnialo nam sie, ze nie wyslalismy zaproszem i nie zamowilismy samochodu do slubu....

Ja też miałam podobny sen z samochodem i zaproszeniami :)

a mi sie kiedys snilo, ale to bylo zanim poznalam mojego narzeczonego, ze wychodze za maz z przymusu za jakiegos starego pryka, wiec mu zwialam :)) a teraz to jak na razie sluby mi sie nie snia. do mojego jeszcze pol roku, iwec jeszcze sie nie steresuje ;)

a mi się śniło, że wchodzę do kościółka, idę do przodu, patrzę a tam zamiast mojego narzeczonego stoi jakiś inny koleś w roli pana młodego ;( mój narzeczony siedział w ławce na samym końcu i jak gdyby nigdy nic czekał na rozpoczęcie ślubu.....a ja nie wiedziałam co począć, bo serce rwało mi się do narzeczonego, ale tak jakby wszyscy wiedzieli, że mam wyjść za tego innego gościa ;((
no i nie pamiętam jak to się skończyło.....
ale ja wiem czemu mi się tak śniło, to jest syndrom wiecznego rozdzielenia, dzieli nas tylko jakieś 660 km ;))

No to nie masz fajnie :(Ja też teraz mam ukochanego na Bahama i jest mi strasznie smutno i bardzo tęsknię image

Nef, jak Ty to wytrzymojesz? moj mieszka w tym samym miescie i spotykamy sie codziennie, a jesli jakiegos dnia nie mozemy sie spotkac to czuje jakas pustke...... czasami sie zloszcze na ta sytuacje. paranoja?

Taka praca.To jest właśnie życie z marynarzem.

o w mord...... to tak jest, jak sie korzysta z jednego komputera na spolke. widzialas pod jakim nickiem przed chwila napisalam? chyba sie pochlastam ;)

Sny podobno są integralną częścią umysłu ludzkiego.To nasze marzenia które aktywują się dopiero podczas snu.Nie należy się jednak kierować interpretacją ze sennika,bo i tak się nie sprawdzają.a w senniku piszą same złe znaczenia.
Sny są raczej odzwierciedleniem naszych pragnień i obaw oraz emocji nagromadzonych podczas np. dnia.

masz racje. czesto snia mi sie elementy z poprzedniego dnia lub kilku dni wstecz. moze to byc fragment filmu, czy kilka slow z ksiazki. ostanio mialam koszmarny sen po ciezkiej wymianie zdan z narzeczonym. chyba nadal nie doszlam do siebie po tym snie :/

z uwagi na ilość koszmarów które mi się ostatnio śnią odświeżam wątek Nefki o snach :)

Ja mam jeszcze daleko do tego wyjatkowego dnia. Nic mi sie nie sni na ten temat.

image

ja tez mam daleko ale ostatnio duzo mam takich sennych koszmarow

ostatnio snilo mi sie ze te kilka m-cy uplynelo bardzo szybko i byl juz dzien slubu a ja nie zalatwilam polowy rzeczy. postanowilam ubrac suknie slubna ale okazalo sie ze jestem strasznie owlosiona na plecach(jak jakis wilkolak:))- co to moze znaczyc?