SONDOWANIE OKA u niemowlaka / zatkane kanaliki lzowe - GDZIE W GDANSKU?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Moje dziecko ma miec wykonany zabieg sondowania oka (zatkane kanaliki lzowe). Dziecko ma pol roczku. Prosze o opinie mamy, ktore musialy tez zdecydowac sie na taki zabieg - gdzie go robilyscie i jaki lekarz wykonywal zabieg? Kogo polecacie? W jakim wieku bylo dziecko? PILNE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: SONDOWANIE OKA u niemowlaka / zatkane kanaliki lzowe - GDZIE W GDANSKU?

ja sie nie zdecydowałam na ten zabieg wogóle,za bardzo sie bałam.
Stał sie cud i jak mała miała rok około dostała paskudnego zapalenia ,antybiotyk w kroplach no i przeszło jej wszystko!

Dziekuje za odp! Czy ktos moze robil zabieg w PERFECT MEDICA w Oliwie na Tetmajera?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A byc moze ktos zna lekarza okuliste, ktory wykonuje takie zabiegi w szpitalu na Zaspie?

moja córcia miała zapchane kanaliki masowałam oczka i przeszło , bałam sie tego zabiegu

Myśmy to przechodzili. Nie pamiętam ile syn miał miesięcy ale chyba coś koło 6? W szpitalu na Zaspie. Pytali się czy zostanę w pokoju, mimo że zabieg za parawanem ja wyszłam bo wiem że jak zaczął płakać podbiegła bym od razu. Zabieg trwał wieczność według mnie, ale według zegarka coś koło 5-10m może nawet mniej. Dziecko szybko się uspokoiło po tym. Nie takie straszne jak się wydaje.

@Tea: dzieki. Czy mozesz podac ile czekaliscie na zabieg na Zaspie? Czy trzeba miec skierowanie od pediatry? Jaki lekarz wykonywal zabieg?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hop Hop :)

Ja miałam skierowanie od okulisty ze szpitala na zaspie, zabiegi robią tam raz w tygodniu nie trzeba się umawiać, idziesz czekasz w kolejce i załatwione. Przed nami była 2 dzieciaczków.
Możliwe że starczy od pediatry, ale nie wiem dokładnie.
Myśmy wtedy byli ponad tydzień na :wakacjach" na oddziale pediatrycznym i tam wezwali do małego dodatkowo okulistę

Pamiętam że wcześniej okulistka kazała mi zakraplać czymś oko przez 2 tyg i wtedy na zabieg
Nie wiem czy to nie było obowiązkowe przed sądowaniem oka

Dzieki!

mój synek miał zabieg jak miał pół roczku, kanalik był tak zapchany, że nie było szans by sam się "odepchał".Zabieg był robiony w Perfrct Medice w Oliwie i bodajże u dr Koberdy (musiałabym luknąć w dokumenty) trwało to chwilkę na szczęście krzyku nie slyszeliśmy bo zostaliśmy w osobnym pokoiku.

mój synek miał zabieg na Zaspie, wcześniej była konsultacja u ich okulisty w przychodni i później umówienie terminu na zabieg (trzeba miec skierowanie do szpitala).

zabieg pod narkozą (daja jej bardzo niewiele) , dziecko było uśpione doslownie na pare minut.

nie moglam byc z dzieckiem w czasie zabiegu na sali.

nie ma sie czego bac, wszystkie znajome mi dzieci ktore mialy taki zabieg przeszly go bez problemu.

nazwisk lekarzy nie pamietam, ale i tak nie ma to znaczenia.

Dzieki! Rozumiem, ze wszystkie operacje udane za pierwszym razem?

U nas niestety nie. Mały ma jakiś "dziwny" kanalik i lekarka powiedziała że do końca nie dało się go przetkać, ale i tak poprawa była ogromna. Dopiero dzisiaj znowu coś mu się tam dzieje znowu, ale to niekoniecznie jest spowodowane zatkanym kanalikiem.

Wspolczuje... Dzieki za info!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My juz po zabiegu, wiec relacjonuje dla kolejnych zainteresowanych: Dr Koberda zalecila zabieg *wizyta prywatna 150 zl* ale wykonuje tylko prywatnie w Oliwie za 550 zl. Skonsultowalismy jeszcze z jednym lekazem i udalismy sie na Zaspe. Na Zaspie wykonuja zabiegi co tydzien w srode miedzy 8 a 10 rano. Nie trzeba sie wczesniej umawiac, tylko od razu do gabinetu zabiegowego. Nie bylo zadnych kolejek, przyszlismy do szpitala i 5 minut pozniej bylo po wszystkim... Dziecko nawet nie plakalo :) Zabieg trwa minutke i oczko zdrowe :) Polecam Szpital na Zaspie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: sondowanie oka u niemowlaka / zatkane kanaliki lzowe - gdzie w gdansku?

Czy skierowanie od pediatry starczy? Rozumiem że jak będę je mieć to w ciemno we środę mogę jechać na zaspę na sondowanie ?w jakich godzinach wykonują te zabiegi? Dziękuje za informacje :)

A czy miałaś skierowanie? Bo my też byliśmy u Pani Doktor, stosowalismy masaże i krople przez chwilę było dobrze ale znowu powróciło.. Pozdrawiam

Co za bzdura, w dodatku odpowiadacie na wątek dość stary....

Na zaspe zawsze musisz się umówić, nie ma tak że idziesz z buta rano i ci zrobią.

Musisz mieć skierowanie może być od pediatry ale przyjmują tylko skierowania z nfz nie te prywatne . Teraz robią zapisy czeka się ok 2-3 mc. Zabiegi są 1 w tygodniu.

Na zaspie sondowania nie robią

Dlaczego nie robią.? Jestem umówiona na termin sondowania wiec nie wiem skąd taka informacja

Inne tematy z forum

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...