STARAJĄCE SIĘ - LXIII

Witajcie!Jesteśmy bardzo szczęśliwi, widzieliśmy bąbelka, serducho bije!:)
Trzymam kciuki za wszystkie starające się!!!Życzę powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STARAJĄCE SIĘ - LXIII

własnie kontaktowałam się z moją gin - nie wytrzymałam :) mówi że jest ok jesli jest koło 2 a ft4 w normie :)

:(:( to niedobrze.....a jakie są skutki podwyższonego? owulację mam, tzn wiem że pęcherzyk jest, sluz też ok....

Kamyczek jednak powinno być ciut mniej TSH, mnie ginekolog i endokrynolog powiedzieli, że ok1

hym koło 2 czyli 2,28 chyba się łapie ::)

przede wszystkim - NOWY WĄTEK :) http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=387538&c=1&k=16

a co do poziomu tsh, to moja lekarka mo powiedziała, że powinien być około 2,0. ale z doświadczenia wiem, że co lekarz, to inna opinia.

sorki TSH - 2,28 :)

Dzieczyny zrobilam te badania..na razie tsh i ft4, TSH - 2,58 FT4 - 15,5
Co myślicie o TSH? jest ok? niby norma, ale wszędzie czytam że planując dziecko powinna być max 1,5?

dziewczynki, mamy nowy wątek :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=387538&c=1&k=16

byłam ostatnio w maju ale bardziej w sprawie kontroli po torbieli jajnika i zrobić cytologię, przy okazji podczas usg okazało się, że pęcherzyk pęknie na następny dzień, szyjka i śluz książkowa jak na owulację a mimo to się nie udało :/ zastanawiam się czy już robić jakieś hormonalne badania czy nie panikować

ja się wybieram po szóstym cyklu starań, tak mi zresztą poleciła moja p. gin. wcześniej nie szłam, żeby nie robić z siebie panikary :) ale jak czujesz, że coś jest nie tak, to mozesz wcześniej pójść.

czyli 3 to pikuś? :) a ja się już martwię :)

Dziękuje dziewczyny za miłe przywitanie:)Kamyczek1234 ja słyszałam,że po roku starań.

Dziewczyny a po jakim czasie udać się do lekarza? obecnie nasz 3ci cykl starań...

Trzymamy kciukasy.Jak to mój mąż mówi "nogi do góry". U nas trzeci cykl starań po poronieniu,ale coś czuję,że się nie udało.Objawy typowo na @. Powodzenia dziewczyny.

Witamy w szeregach Staraczek :) powodzenia, oby udało się za pierwszym podejściem :)

Witam przyszłe mamusie i obecne:)
Z mężem postanowiliśmy zacząć starania o dzidzię.Właśnie mam dni płodne.Zobaczmy czy nam się uda:)Pozdrawiam

Marynial powodzenia dzisiaj...

Independent - TSH mialam robione na nfz -dostalam skierowanie od rodzinnego..a pozostale to prywatnie chyba,ze masz dojscia do endo to da Tobie na nfz..mi sie udalo i niektore wyniki zrobilam na nfz..

co do moich dolegliwosci - boli nadal..nie chce sie nakrecac wiec nie mowie,ze to TO.. czy nie To:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dzieki Stokrotka:-) tsh miałam w okolicy 0,7,raczej problemów z tarczycą nie mam, ale dla pewności powtórzę badanie. ale chyba na samym końcu, bo lista badań długa:-) a domyślam się,że wszystkie prywatnie robione.

stokrotka, może to będzie TO ;)

a moze do kompletu estiadol, progesteron, testosteron, usg dowcipne, jesli wyniki TSH itd sa ok to nie musisz robic usg tarczycy jesli jednak wynik masz wiekszy niz hm..3 przy TSH to warto udac sie do endokrynologa bo dla kobiet starajacych sie ma byc okolo 1..choc norma jest do 4,20..ale ona jest dla wszystkich ludzi..dla kobiet starajacych sie o dzidzie okolo 1..

co do powtorzenia badan..ja jestem za..u mnie np. TSH zmienia sie co 2 m-ce i to z 0 na8,34..to wielka zmiana..ale ja choruje na niedoczynnosci tarczycy i hashimoto..

jestem 3-4 dni po owu a czuje sie jak na @...brzuch mnie pobolewa i piersi.. tak jak kiedys mnie bolaly..zanim zaczelam brac dostinex..

Inne tematy z forum

pediatra Zdzisław Janowiak (8 odpowiedzi)

czy któraś z Was zna tego lekarza i ma namiary na jego gabinet? Podobno kiedyś przyjmował na...

Dowód osobisty (12 odpowiedzi)

Właśnie się zorientowałam, że potrzebujemy pilnie dowód osobisty na dziecka na przelot samolotem....

Jak powiększyć biust (9 odpowiedzi)

Jakie znajcie sposoby by powiększać sobie biust na codzień??? Oraz w kilku watkach był takiś test...