STARAJACE SIE XLVI

dZIEWCZYNY,ZGODNIE Z TRADYCJA ZAKŁADAM NOWY WATEK.Moja fasolka ma juz 6tyg,i 3mm :))) i zycze z caklego serca czekajacy m przyszlym mamusiom-by doczekaly sie tych 2 kresek na tescie ciazowym i tych dolegliwosci ciazowych a mianowicie duzych cycuszkow he he
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STARAJACE SIE XLVI

Dzieki Aga ;) To ja robiłam RTG 2 cykle temu a TK w zeszłym cyklu... dzis 10dc, i chyba ten sie zmarnuje, bo musze zrobic kontrolnie prl... czy sie obniżyła po Dostinexie...

widzę, ze wszystkie się relaksowały w weekend

RTG, TK - nie wpływają na płodność kobiety; gdy się staramy, to unikać w drugiej fazie cyklu (po owulce)

jak dobrze, że ten tydzień jest tylko 3-dniowy

i hop w górę :) może w tym tygodniu będziemy bardziej rozmowne :D :) miłego dnia Dziewczyny :)

Dziewczyny dziękuję:-)pracujemy,pracujemy:-P zobaczymy co z tego wyjdzie oby powtórzyl sie scenariusz Basi :-):-):-) trzymajcie kciuki :-*:-)

oczywiście wszystkim Wam życzę również owocnego weekendowego testowania i działania :-):-)

Gosik no widzisz, teraz działajcie !!!! Na daną chwilę scenariusz taki jak u mnie więc życzę na końcu 2 krech :))))))))

iwonka_ika racja moze byc jeszcze za wczesnie na test ale ja zawsze jak zmieniam klimat to troche sie rozregulowuje ale zycze zeby rzeczywiscie spoznial sie ze wzgledu na fasolke:)

iwonka_ika może jeszcze stężenie hormonów jest za niskie i temu test nie wykrył?

Odpoczywaj kochana i relaksuj się i przywieź nam trochę słońca :D

No gosik_sz do roboty widzisz mi dopiero w 20 dniu pokazały się 2 kreski...

Pozdrawiam serdecznie z wakacji. pogoda cudna, aż za bardzo po 3 dniach chyba już mam słońco wstręt :-). Po śniadaniu wylądowłąm w ubikacji z wymiotami i postanowiłam dziś odpocząć w pokoju. @ spuźnia się 4 dni robiłam test i negatywny :-(, @ pewnie brak z powodu wyjazdu, szkoda bo bardzo się staraliśmy :-). No ale nic korzystamy z wakacji i walczymy dalej :-)

To teraz bierzcie się do roboty :P

Są!!!!Dziewczyny mam dwie kreski na teście owu!!!!!!!juhuuuuuuu nie wierzę!!!dopiero 17 mi pokazał ale są!!!:-):-):-)

Dziewczyny tak nie na temat.... zastanawiam się nad płytą ceramiczną, zamiast gazowej i... czy moje garnki takie srebrne o potrójnym dnie, płaskie, jeszcze te pierwsze niemieckie (tzn ciężkie) będą się nadawały?? czy będę musiała wymienić garnki?? Pytam tutaj bo może któraś z Was miała takie garnki i używała na płycie ceramicznej :P

bbgirl - nie myśl, co było, widać nie wszystko było w 100% w porzadku, a maluch woli pokazać się wiosną niż zimą;)
trzymam kciuki za test!!!!

cieszę sie, ze pomagam... zapiszę sobie te wątki, żeby mieć, jak zacznę pracować w poradni z narzeczonymi, dla których to będzie archaizm i zacofanie i niepotrzebne ględzenie przed ślubem...

witaj Bbgirl :)

poród, tak jak np. pigułki anty "restartują" nam trochę cykle...

no ale poczatki, to tak jak u nastolatek, mogą byc nieregularne (zarówno w stronę krótkich jak i długaśnych), mogą być bezowulacji, a mogą byc książkowe - każda z nas jest inna
mogą być o podwyższonej (ile to kobitek zachodzi zaraz po skończeniu karmienia, czy odstawieniu piguł) lub obniżonej płodności (drugie tyle dziewczyn czeka długo po pigułach)

u ciebie też już wracają do normy - w poprzednim miałaś prawidłową fazę lutealną - ok. 14 dni, więc teraz pewnie trochę się owulka spóźniła... ale cykl nie wyjdzie jakoś masakrycznie długi
bo co to bedzie... 9 miesięcy i zleci;)

trzymam kciuki!

Hej! i ja do was dołączę ... staramy się o drugą dzidzię od 3 miesięcy. W pierwszym cyklu udało się (test robiony przed miesiączką ok tygodnia, bobo test strumieniowy o czułości 10), niestety okres przylazł a kolejny test już dwóch kresek nie pokazał :( Nie wiem, czy to było poronienie czy po prostu te testy są zbyt czułe... w tym cyklu średnio ze strarankami bo mąż się rozchorował i za bardzo nie miał humoru...testuje w niedziele...jak nie to ma nadzieję że ja też będę chociaż marcową mamą!!życzę powodzenia dla nas wszystkich!

Takie informację są przydatne i nie zaśmiecają wątku ;D

Twoja wiedza AgaB jest nieoceniona i niezastąpiona. Będziesz mogła się chwalić ilu kobietą pomogłaś i ile razy zostałaś e-ciocią ;D

Moje nieregularne cykle są konsekwencją porodu i karmienia piersią- karmiłam 7 miesięcy. Czytałam że nawet przez 6 miesięcy po zaprzestaniu karmienia cykle mogą być nieregularne.

W poprzednim cyklu 28 dniowym owulację miałam ok 14- dnia wtedy pojawiły się 2 kreski na teście owulacyjnym . Był to pierwszy taki krótki cykl od porodu tak to miałam 40 dniowe albo 35.

No zobaczymy kiedy przyjdzie albo i nie przyjdzie @

a co tam... porobię troche wątków;P tak przd weekendem, bo wyjeżdzam, wiec pisać znów nie bedę;P

image

i kurcze, największe prawdopodobieństwo jest z przytulanek na dwa dni przed owulką!!! na dzień przed i dzień owulki...

ekspertem nie jestem, ale się staram dzielić tym co wiem
a i dzieki temu dzieleniu się pewnie tak dobrze mi egzamin poszedł - bo ja wam się tu powymądrzam, ale nim to robię, to sprawdzam, czego nie jestem pewna, i tak się uczyłam (bo do egzaminu ani trochę - tylko to co na wykładach i to co sprawdzam nim wam napiszę)

dziś rano znalazłam wykres, który was może zainteresuje - kiedyś go opisywałam

w którym dniu (licząc od owulki, a właściwie do owulki) jakie jest prawdopodbieństwo zajścia w ciążę

ale go wkleję zaraz, bo tu moze się nie zmieścić...

weronika - no właśnie długość cyklu zależy od momentu jajeczkowania:)
od owulacji do miesiączki to generalnie każda z nas ma stałą ilość dni - w normie jest przeział 12-16dni (u mnie waha się o 1 dzień między cyklami, tzn albo 13 albo 14 dni po owu mam @)

jeśli jest krótsza faza lutealna (czyli od owulki do @), to może być niepokojące - maluch moze nie zdążyć się zagnieździć przed @ - potrzebuje na to 5-7 dni od zapłodnienia...
jak raz na jakiś czas się zdarzy, to nie panikować!

opóźnienia @ to tak na prawdę opóźnienia owulki - w niesprzyjających warunkach - stres, głód (odchudzanie), wysiłek, zmiany w życiu - organizm samoistnie opóźnia owulkę (żeby dizecko nie poczęło się w "niespokojnych" czasach;))
wiadomo, ze też indywidualne cechy kobiety na to wpływają (mój najkrótszy cykl z ostatnich półtora roku to 29 dni i nie wierzyłam;))

nie wiem, czy może być taka indywidulana "uroda" że jeden jajnik szybciej działa, drugi wolniej - muszę sobie zapisywać pytania od was na sobotę ;P
natomiast u ciebie na @ czekałabym (ok, nie czekałabym;P) tak gdzieś od 32 dnia cyklu... a w okolicach 34-36 bez @ bym się testowała:)

jeśli @ pokaże się w 28dc, to w nastepnym namawiałabym cię jednak na mierzenie tempki, żeby dokładnie wyznaczyć od kiedy liczyć fazę lutealną i czy rzeczywiście wychodzi za krótka (no i czy powtarza sie to "za krótka") - bo są środki na wydłużenie jej (i danie szansy, by maluch się zagnieździł nim nastąpią zmiany w macicy przed @)

ale... albo dostaniesz troche opóźnioną @, albo mocno opóźnioną (czyli o minimum 9 miesięcy;P)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...