STUDIA DOKTORANCKIE NA UG

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
WITAM, CZY KTOŚ Z WAS STUDIUJE NA UG- NA STUDIACH DOKTORANCKICH? POTRZEBUJE KAŻDEJ INFORMACJI.

POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STUDIA DOKTORANCKIE NA UG

Moja siostra studiowała, skończyła po 7 latach i jest bardzo niezadowolona, mówi ze 7 lat straconych. Nikt nie chciał jej przyjąc do pracy, uniwesytetu miała dość więc teraz siedzi za granicą i dopiero tam ją doceniają. Nie wiem jak na inych kierunkach, ale w jej katedrze nikt nie był zadowolony.
Moi znajomi po studiach zaczęli doktorat, ale po kilku miesiącach zrezygnowali, za duzo teori za mało praktyki, a w moim zawodzie staż się liczy, nie papierki. No ale ja nie byłam na UG:)

Moim zdaniem jak najdalej od UG

ktoś jeszcze?

ja się cały czas nad tym zastanawiam, ale UG mnie odstrasza :/

mam znajomego, który robi doktorat na kierunku humanistycznym i z tego co opowiada nie jest za fajnie. na zajęciach tylko teoria wzięta z sufitu, a dokładniej z danej pracy naukowej danego profesora i tyle...

dla mnie głównym argumentem za byłyby możliwości jakichś badawczych wyjazdów stypendialnych za granicę. no i tak się zbieram i cały czas to odkładam, właśnie ze względu na charakter UG...

jak chcesz coś wiedzieć konkretnie napisz do mnie na maila
japoneczka21@op.pl

Ja sie tez zastanawialam, ale nawet profesor na nich wykladający powiedzial ze to strata czasu. W takim ukladzie robie doktorat "z wolnej stopy", czyli przewód mam juz otwarty, ale bez żadnych studiow.

ja mogę Ci pomóc w zakresie Filologicznego Studium Doktoranckiego na UG - marta.bieszk@wp.pl

ja robie doktrorat na UG, ale w zasadzie to nie wiem czy jeszcze robie, bo przez przygotowania weselne nie widzialam mojego promotora od pół roku :D

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

czy to dobry pomysł na prezent? (53 odpowiedzi)

Doradźcie mi proszę czy jednodniowy romantyczny wyjazd z noclegiem kolacją przy świecach i...