STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 2009 - 45

maga79 - 09.01 Marysia
blueeyes - 26.01 Natalia
Ania27 - 30.01 Mateusz
agalu - 30.01 Tomek
mr1983 - 30.01. Rafał
Sylwia_ - 10.02. Lena
Martha - 15.02 Maja
piernik - 15.02 Wiktoria
karola98vs - 16.02 Maja

to nowy wątek, z nowymi Mamuśkami i dwiema "podwójnymi" :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 2009 - 45

hejcia, dzięki maga za odpowiedź, widzę, że te zabawki to podobne mamy, u nas akurat odkurzacz super się sprawdza, zawsze mi towarzyszy przy odkurzaniu a tak to kuchnią marnie się bawi, nad kasą się zastanawiam ale jakoś też mi się wydaję, że będzie kiepściutko - fakt, że wszystko to jak nie teraz to kiedys wróci do łask, lalkami np. wogóle się nie interesowała a teraz wszędzie bierze, jeździ samochodem i śpi oczywiście z lalą:) tak więc ciągle wszystko się zmienia.
No i "3" dolne w drodze:( mam nadzieję, że szybko wyjda i będzie spokój na jakiś czas:)

hejka

Mr1983 - powodzenia w sesji :)

Ja piorę od bardzo dawna razem ubranka Młodej w naszych płynach, wcześniej miałam persil, potem zapach zaczął mnie drażnić i kupiłam ariel, do płukania teraz żółty Lenor, bo ładnie pachnie :)
Odplamiacza nie używam. Na plamy mam taki sposób, że domowe bluzki i spodenki kupuję w większości w lumpkach za grosze i nie żal mi jak poplami, najwyżej wywalam po jakimś czasie ;)

Zabawki, hmm, na święta i urodziny dostała:
- kasę Smoby (ma fajny terminal do karty) - bawi się nawet, wyciaga codziennie
- laptopa - nawet lubi
- odkurzacz - już się raczej nie bawi
- pralkę - czasem włączy, rzadko
- żelazko z deską - bywa, że się pobawi, ale nie jakoś długo
- bujaka z ikei, tego plastikowego - lubi się bujać
- garnki z ikei i jakieś plastikowe naczynka - bawi się
- czajnik minitefal - też się bawi, bo ona lubi te kuchenne gadżety, moje też wywleka z szafek :)
- lalkę z akcesoriami - czasem się pobawi, ale nie za często
- książeczki - czytamy sobie
- chorego kucyka też - czasem pomiędli :)

Ogólnie ona rzadko na czymś dłużej się skupi, bawi się chwilkę i rozwala następne rzeczy albo wyciąga coś mojego, przy czym ciężko ją nakłonić do posprzątania po sobie :/

Karola, jak się czujesz? Dzidziol mocno kopie? Bo mój Jasiek zdecydowanie mocniej niż Maryśka, ale może po urodzeniu będzie spokojniejszy niż siostra :D

Co do kupki to wczoraj po spanku mała była w pieluche zrobiona więc wiedziałam, że później napewno cos jeszcze się skroi:( ale o dziwo zrobiła potem na nocnik - choć jeszcze nie stwierdzam przełomu bo jakiś czas temu też jednorazowo zrobiła a potem było dalej to samo więc poczekam na dalsze koleje losu:)
Maga mam pytanko co twoja mała dostała na urodzinki co mogłabyś polecić, czym się bawi a co się nie sprawdziło - wiem, że każde dziecko inne jest ale chociaż może jakiś pomysł mi wpadnie bo jeśli chodzi o święta to dostała kuchnię którą średnio się bawi, kucyka - lekarza - też średnio ale ona generalnie niczym zbyt długo nie jest jeszcze się w stanie zainteresować - czekam na twoje podpowiedzi i pozdrawiam Was gorąco!!!!!!!!!!!

hejka amoruccia - jeśli chodzi o nas to z Majka udało sie też za pierwszym podejściem i teraz z drugim tak samo:) czego i Wam życzę:)
co do proszku to ja generalnie piorę jeszcze w tym dziecięcym bo Majka miała problemy skórne za "młodu" hehe no i tak trochę się obawiam a odplamiacza nie uzywam póki co aczkolwiek ciuchy mamy mało co poplamione bo Majka je ze śliniakiem z rękawami więc w tej kwestii mało się brudzi i ogólnie czyścioch jest straszny z niej:)

mr1983 będę wdzięczna. Co do prania to ja też już od dawna piorę w normalnych proszkach itd tylko nie mogę znaleźć porządnego odplamiacza. Używam ariel tak sampo jak proszek, ale u mnie zupełnie się nie sprawdza. I jestem ciekawa jakich Wy używacie odplamiaczy.

tam jest kilku dobrych lekarzy, jak będę mikała chwilkę to sprawdzę ich nazwiska, bo nie pamietam ,kilku się mną opiekowało. teraz kiepsko z czasem bo sesję mam na podyplomówce i się pouczyć troszkę muszę.
jesli chodzi o odplamiacz, to ja używam od dawna i proszek tez juz normalny tylko wersja sensitive i płyn lenor biały odpukać nic się nie dzieje

Cześć
karola, współczuję tej akcji z kupą, bo na prawde po czymś takim to nie wiesz co najpierw łapać i wycierać. Spróbuj z nakładką, może się uda. I cierpliwości! wiem, że łatwo mówić, ale nie wiem co innego mogę poradzić.
Co do planów podwójnego macierzyństwa, to tak, ja już dawno chciałam, ale ta przeprowadzka do Gdyni troche mnie powstrzymała. Ale teraz to tak koło kwietnia chcemy zacząć. Z Adriano za pierwszym razem się udało, mam nadzieję, że i teraz też tak pójdzie.
mr1983, a może znasz jakiegoś ginekologa, który pracuje w szpitalu redłowskim i możesz mi polecić?
Ja mieszkam w okolicach tego szpitala i myślałam o porodzie właśnie tam. Czytałam troche w necie o tym szpitalu, jedni piszą dobrze drudzy źle, ale tak zawsze jest. A jak się ma gina ze szpitala to zawsze lepiej. Początkowo myślałam żeby rodzić tam gdzie Adriano rodziłam, bo jestem bardzo zadowolona, ale chyba nie da się tego łatwo zorganizować.
A teraz mam pytanie jeszcze z innej beczki: w czym pierzecie ciuszki, głównie chodzi mi o odplamiacz, bo nasze ciuszki są jak dalmatyńczyk w kropki i nie mogę ich doprać.

hej hej :)
tak, zaczęłam powoli kompletować....chciałabym nie przegiąć z ilością jak z Mańką ale pewnie będzie trudno :D
Jak masz coś z tych początkowych rozmiarów to chętnie zobaczę ;)

maga79 jakbyś chciała jakieś ciuszki dla faceta to jeszcze trochę mam na sprzedaż (choć część moze i do oddania), to zapraszam na kawkę do Wrzeszcza.pozdrawiam

Nieźle z Kliniczną :(
Ja na Zaspie znowu chcę rodzić, może nie były to wczasy ale do wytrzymania ;)

U nas nocnik niby jest, ale leje też dalej w pieluchy. Często mówi, że robi dokładnie w trakcie, jak już jest za późno.

Karola, zaryzykuję :D Lekarka już dwa razy na 100% potwierdziła faceta, więc chyba...;)

ja też rodziłam na kilnicznej i brrr ciarki mi przechodzą jak sobie kliniczną przypomnę, za to redłowo - tam uratowali mi życie po zakażeniu rany po cięciu cesarskim z klinicznej:)
u nas też z nocnikiem różniej, lepiej sprawdza się właśnie nakładka na wc.
butlę udało nam się odstawić, jest kubek niekapek, ale za to smok do spania i w ciągu dnia niestety jest - czasami jak mały ćpunek z nim chodzi.
ostatnio smok przepadł i miałam nadzieję że się nie znajdzie, marudził cały dzień, aż niestety go odnalazł. Skakał z radości k wołał didi didi, mama didi!!!chyba z 5 minut, takze w tej kwiesti chyba bedzie ciężko

Aha amoruccia co do pytania o poród w Gdyni to nie, ja rodziłam na klinicznej i teraz też się tam wybieram - ale czyżbyś miała jakieś niedalekie plany macierzyńskie????

hejka - na bank kupię tą nakładkę amoruccia, bo dziś znowu horror - a więcej pomysłów to też już nie mam:( dziś kupa prosto z tyłka na posadzkę w toalecie do tego rozmazana stopą po kafelkach a majka nogi w kupie a przedtem jeszcze w majtkach pełno - oszaleć idzie zwłaszcza, że odkąd skończyła 7,5 miesiąca to już robiła kupę na nocnik a bardzo sporadycznie zdarzało się w pieluchę!!! Mam mega frustrację z tego powodu:(
Maga a Ty to już taka przekonana, że to będzie chłopak bo ja po moich przebojach, że raz dziewczynka raz chłopiec, że ze sprzedażą dziewczęcych ciuszków poczekam do porodu:)
U nas zasypianie to w zasadzie zawsze było min 20 minut, czy ze smokiem czy bez więc tu się wiele nie zmieniło a tu łóżko zmienione i dziś 25 więc też spoko jak dla nas:)

Cześć,
karola, a może spróbuj sadzać małą na sedes, niech najpierw poparzy na ciebie, a później spróbuj ją posadzić. Adriano właśnie tak się nauczył i wcale nocnika nie używaliśmy. Tzn kupiliśmy, tylko że on go wciąż na głowe zakładał zamiast do niego sikać. A z sedesem od razu wyszło. No i cierpliwości.
U nas w sumie bez zmian, też myślę o odstawieniu butelki z mlekiem, bo tak to pije z niekapka wode albo normalnie z kubka, tylko mleko mu daję z butelki i myślę, że też już czas ją odstawić.
Smoczek za to jest wciąż potrzebny, kładzie się i bez niego do spania ale nie śpi tylko się bawi, a jak dostanie smoka to 2 min i śpi. Więc jeszcze poczekam.
Dziewczyny, czy któraś z Was rodziła w Gdyni?

U nas właśnie z tego powodu nadal butelka. Pije bardzo dużo mleka ale jak próbowałam kubkiem to były już nikłe ilości.

Usypianie od rozłożenia łóżeczka i zabrania smoka trwa średnio pół godziny, czasem zdarza się i półtorej, czasem 15 minut ale to musi być padnięta :)

My też przemeblowaliśmy pokoik, tydzień temu złożyliśmy nową dużą szafę a teraz od dobrej chwili przeglądam sterty ubrań Młodej i staram się je sprzedać, bo zaczęłam już kompletować męski zestaw ;)

Aha... no i z sikaniem do bani znowu, dwa dni bylo lepiej po czym majtki znowu zasikane ale gorsze jest chyba to, że kupki nie chce też na nocnik robić, tylko pielucha albo majtki a częściej to drugie:( niewiem czy to przeczekać czy co zrobić bo ona dobrze wie gdzie powinna zrobić tylko ma jakąś awersję i tyle:( ręce czasem opadają:(:(:(

Witam witam:) po długim czasie... u nas oki, parę zmian a mianowicie pozbyłam się butelki z mlekiem zamieniając ja na niekapek co oczywiście póki co skutkuje nikłą ilością wypijanego trunku:( ale mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni bo już nie wrócę do butelki ze smokiem którą na dodatek sama musiałam jej trzymać bo ona ani myśli:( dzidziulek:) no i jeszcze jedna większa zmiana to przedwczoraj rozłożyliśmy łóżeczko, zrobiliśmy przemeblowanie w pokoju i teraz majka ma nowe większe łóżko:) tu akurat na duży + noce jak narazie przespane obie całe, ma więcej miejsca, nie schodzi i tylko pierwszego wieczoru oponowała ale i tak zasnęła w 30 minut co u niej akurat jest sukcesem wieczorem:).
A tak pogoda do bani - sama się z nią nie wybieram na spacer bo brzuszek już trochę przeszkadza i nieźle się muszę napocić żeby wyjść na godzinkę choć ciągnie bo w domu też nudy siedzieć cały dzień ale za to jak jest mąż to nadrabiamy.
A co u Was?
My ostatnio znowu szalałyśmy na placu zabaw w tesco:) u was podłapałam ten temat i jestem mega zadowolona.
No i już obmyślam co i jak zrobić na drugie urodzinki - goście zaproszeni i już nie mogę się doczekać:)
pozdrowionka dziewczyny:)

hej, hej

zaglądam i poczytuje czasami
u nas raczej nic z nowości a nawet małe uwstecznienie ;)
na nocnik nie siada, mało mówi - słowem: nie chce współpracować :)
nie mam zielonego pojęcia kiedy my się tej pieluchy pozbędziemy...

no a obecnie siedzimy na zwolnieniu bo ząbkowanie nas dobija, marudzenie ciągle i od 2 dni temperatura się utrzymuje

Witamy nową koleżankę i Tymka, dopiszemy "nowe" w nowym wątku:)
Nie odzywam się bo nic nowego się nie dzieje:) Jeżeli wogóle można coś takiego napisać przy dwójce dzieci hahahahahaha
Młody ma ferie i niestety gnije w domku, dziś idzie z kolega oglądać dinozaury w gdańskim parku technologicznym. Młoda... bardzo niespokojnie śpi, może to przez księżyc... nie wiem. W pracy dużo i dobrze bo szybko płynie czas.
W poniedziałek byłam z młodą kupować jej buty na zimę... i kupiłam średnio na zimę, bardziej na taką pogodę jak jest teraz, troszkę na +, ale jak założyła to nie chciała zdjąc te i żadne inne:) zaczyna się hahahaha
Coś ciekawego robicie z okazji ferii? Blueeyes, Ania co u Was?

Cześć Paulyn, ja też nie dawno dołączyłam.

Dziewczyny, co słychać?

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...