STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 2009 - 45

maga79 - 09.01 Marysia
blueeyes - 26.01 Natalia
Ania27 - 30.01 Mateusz
agalu - 30.01 Tomek
mr1983 - 30.01. Rafał
Sylwia_ - 10.02. Lena
Martha - 15.02 Maja
piernik - 15.02 Wiktoria
karola98vs - 16.02 Maja

to nowy wątek, z nowymi Mamuśkami i dwiema "podwójnymi" :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 2009 - 45

Majka ma żółtego psa... już bez oka:) on ma taki mały ogonek i jak zasypia to go w paluszkach miętoli, bez psa nie ma spania. Kiedyś zapomniałam psa od Rodziców i Jacek musiał po niego jechać bo była afera:)

Cześć :)

Martha, chętnie bym odkupiła tylko, że ja rozmiar 34 a w ciąży 36...wszystko inne spada mi z tyłka, bo mam wąskie biodra :)

Druga trójka się Maryśce przebiła jupi :D A dziś znowu w nocy mleko i niespokojny sen do rana u nas w łóżku :(

Outlet zdecydowanie tylko w tygodniu, weekendy tam to koszmar, takie tłumy ludzi.

Kompletnie nie mam pomysłu pod choinkę dla małej, chociaż rodzina już pyta. Raczej nic drogiego, myślę, że trochę nowych książeczek, może znowu jakieś plastikowe garnuszki, naczynia, kolorowanki, może ciastolina. Może jakieś klocki typu Duplo, chociaż tu mam wątpliwości bo drogie a nie wiem, czy będzie się bawić...

Dopiero na Dzień Dziecka chcę rowerek jej kupić i może nowy większy wózek do lalek.

Czy Wasze dzieci mają coś ulubionego z czym zasypiają? Bo moja nadal kocha swoją tetrową pieluszkę plus kilka maskotek ma w łóżeczku. Ale pieluszka ważniejsza :)

aha... macie już jakieś pomysły prezentów pod choinkę i drugie urodzinki? - hmmmm niby jeszcze 2 miesiące... ale boję się, że to zbyt szybko minie...

Outlet... byłam tam dwa razy i dwa razy w weekend i to był wielki błąd bo tylko wściekła wyszłam. Pewnie w tygodniu i w godzinach do południa jest dużo mniej ludzi.
Maga a nie chcesz może spodni ciążowych? Mam jeszcze dwie pary jedne wyjściowe, jedne czarne sztuksy, rozmiar jakoś 38/40.
A od forumki kupiłam takie same kurtki zimowe dla nas:) Dziś był pierwszy dzień jak obie tak samo wyglądałyśmy... beczka...

Ania!!!! żyjesz? Czy tak Cię wciągnęło załatwianie mieszkania, że nie masz czasu?

Nareszcie piątek....

Aaa, muszę się pochwalić, bo zapomniałam, kupiłam wczoraj wreszcie Marysi kombinezon. Nie jest to niestety wymarzony Tchibo :( ale Cocodrillo z ubiegłego sezonu w Outlecie. Fajny kolorek, taka ciemna czerwień, mój łobuz nie może mieć za jasnego, bo bym wiecznie prała :) Grunt, że już jest, bo u nas dziś deszcz ze śniegiem padał :/

hejka

my też zdrowi na szczęście :)
wczoraj kupiłam sobie pierwsze ciuszki ciążowe od forumki, z Marysią wiele tego nie kupowałam, bardziej się na wyprawce skupiłam, teraz mam prawie wszystko, więc mogę coś kupić sobie :)

Młoda to ma chyba wieczny bunt ;) Nie wiem, czy dwulatka ale bunt na pewno jest :D
Z drugiej strony histerii mało, co najwyżej brojenie na maxa a potem mamuśka ma robotę, żeby sprzątać, naprawiać itd.

Gada jak stary, czasem śmiesznie przekręca szyk zdań. U nas śpiewanie to kołysanka dla lalek: aaa, kotki dwa :) umie chyba 3 linijki
powtórzyć i wierszyki kilka fragmentów z różnych takich, które często powtarzamy sobie albo czytamy

aa, no i jej ukochana piosenka to Zuzia lalka nieduża :) Moja siostra, którą Maryśka bardzo kocha to właśnie Zuzka, więc pewnie stąd :)

weekend w SPA...heh..byłoby super :)

ostatnie noce śpi...może już tak zostanie....oby

U mnie wszyscy zdrowi:)

Młoda jest niesamowita, liczy do 10 - oczywiście nie idelanie ale liczy i pokazuje paluszki, no i śpiewa dwie zwrotki "wlazł kotek" - już ją nagraliśmy. Gada zdaniami ale przekręca wyrazy, np. "Mama zrobi mleko, tak" I często po każdym zdaniu używa TAK, potwierdza.

Bunt buntem, też mam tak, że bym ją udusiła albo rzuciał to wszystko w p****.... ale na szczęście to mija. Gorsze jest wstawanie do niej w nocy, śpi bardzo niespokojnie, je dwa razy w nocy i to mnie wykańcza. Zresztą byłam u lekarza ze sobą i powiedział, że moje objawy to przemęczenie zalecił wysypianie się i weekend w SPA:)

hey hey dziewczyny. Co tam u Was? Co u dzieci? :)

Studia są fajne, ale ja już jestem nimi zmęczona szczerze mówiąc, został mi ostatni rok magisterki, terminy gonią a ja nie mam czasu ani weny twórczej na pisanie.
Lena zdrowa, coraz więcej gada, zdaniami nadal nie chce, ale coraz więcej słów wyłapuje :).
No i chyba zaczął się u nas bunt dwulatka. Czy u Was już coś słychać? Bo czasami Lena mnie tak wyprowadza z równowagi, że mam ochotę trzasnąć drzwiami i wyjść

hej, a ja dziś drugi dzień na szkoleniu, jeszcze jutro. Nawet fajnie i ciekawie. MBA.... też dziś coś o tym mówił na szkoleniu, że prowadzi zajęcia na MBA.
Już rugi dzień skrobania szyb...brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....

A, fajnie :)
Tez kiedyś myślałam o doktoracie, ale w moim zawodzie poza satysfakcją nic bym więcej z tego nie miała :/

Może kiedyś na MBA uzbieram w końcu :)

pedagogikę - nie wiem jak ja to przezyje bo przedmiotów humanistycznych nie cierpię, ale chcę mieć uprawnienia nauczyciela, zeby moc pracowac w szkole lub na uczelni. chciałam robic doktorat, ale niestety przy młodym na razie nie dam rady, wiec chociaż podyplomowe.

Moja w dzień śpi po 2, 3 godziny a potem o 20 około zasypia. Ostatni tydzień całe noce przespane - wyszła wkońcu pierwsza trójka:) za to dziś w nocy znowu 2h przerwy w spaniu, następna trójka szykuje się do wyjścia, mam tylko nadzieję, że pójdzie trochę szybciej:(.
My weekend spędziliśmy w Ostródzie u rodziny, pogoda jeszcze jest super:)
Pozdrawiam póki co:)

Cześć :)

Moja już dość często nie sypia w dzień, jak wstaje ok. 9.00 i później to jej nie kładę. Jest potem marudna, ale za to zasypia w minutę już po 19.00.

A co będziesz studiować?
Ja kończyłam podyplomówkę parę lat temu na PG i jakoś się zniechęciłam, był kiepski poziom i ogólna olewka :/

W sobotę byliśmy na urodzinach kolegi i się zrelaksowaliśmy porządnie pierwszy raz od wakacji chyba :) W dodatku okazało się, że koleżanka z którą jeździmy w góry ma termin na 3 dni przede mną a między naszymi starszymi dzieciaczkami jest pół roku różnicy.

Chciałabym, żeby się udało w sierpniu przyszłego roku zaliczyć pierwsze góry już z dwójką :)

hejka, ale mam zaległości w czytaniu...
ostatnio czasu brakuje na wszystko, a dziś młody w ogóle nie spał po poludniu, masakra!!!mam nadzieję, że to tylko dzis taka fanaberia, bo przez to nic nie zrobiłam.
dzis mielismy usg brzuszka, na szczescie przepuklinka zaczyna znikać, więc chyba unikniemy zabiegu z okazji 2.urodzin
z innych rzeczy to za tydzień zaczynam podyplomówkę i juz się nie mogę doczekać - w koncu kontakt z ludźmi!!! :D
spokojnej nocki życzę

A u nas 5 rano pobudka na mleko :/ Potem spała do 9.00, teraz już padnięta jest po spacerze, ale muszę ją przetrzymać do 19.00. Mam wrażenie, że za bardzo się wysypia w dzień ostatnio i potem nad ranem się budzi.

Młoda też mi dziś noc przespała... do 6 ehhhh jak fajnie...
Z katarkiem i kasłaniem juz lepiej.

Witam, troszkę mnie nie było ale za to u nas nie zapeszając lepiej się dzieje, a mianowicie ostatnie 5 nocek można zaliczyć do przespanych. Niewiem ile to jeszcze potrwa bo trójki dalej nie chcą się przebić ale oby jak najdłużej. A tak po staremu, siedzimy w domku, pogoda coraz gorsza więc nawet na dwór jak jestem sama to nie chce się iść. Dziś za to byłysmy u koleżanki z rana i Majka poszalała ze swoją rówieśnicą (zaskakującą dobrze się dogadują:)) więc myślę, że wystarczy:). Pozdrawiam:)

Młoda tą noc w miarę przespała, kaszelek ją tylko czasami męczył. Nadal siedzi w domku, tym razem moja Mama przyjechała do nas i zostaje do jutra. Jezu jak ja mam dobrze z tymi Babciami - obie kochane i wspaniałe.

uuu, Marta, nieźle...gdyby nie było takie wkurzające to byłoby nawet śmieszne ;)
ale co chcesz jesień jest, zimne poranki, chłopaki się pewnie rozgrzać musieli a nie mieli za co ;)

nie chcę zapeszać, ale ostatnie trzy noce przespane u nas, może już tak zostanie na razie

a Młoda właśnie biega po domu w zimowych butach, czapce i szaliku i twierdzi, że nie jest jej za ciepło...ech życie

dziś fantastycznie rozpoczęłam dzień.... oto moja opowieść:
przed wejściem na klatkę mamy kratkę gdzie można otrzepać buty itd. to chyba standard, pod spodem jest beton więc zawsze (a szczególnie po deszczach) stoi tam woda... no i w nocy ktoś podpier.... tą kratkę... no i ja Marta wychodząc i stając na kratkę umoczyłam syrę prawie po kolano..... ehhhhhh
Mam tylko ogromną nadzieję, że jabol, którego kupią za sprzedanie kratki na złomowcy będzie im baaardzo smakował...
Wogóle sobie nie chce nawet wyobrażać co by było jakbym wychodziła z Młodą (to ona idzie pierwsza).... wrrrrrrrrrrrrrrrr

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Niania u was w domu- pytania (26 odpowiedzi)

Witam ,jestem nianią z małym stażem opiekuńczym .Mam kilka pytań do mam które mają opiekunki w...