ŚWIADKOWE

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy na ślubie mogą być świadakami dwie kobiety?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ŚWIADKOWE

moja kolezanka ostatnio zrezygnowala ze siostry i jako swiadka wziela kolege (bo maz tez mial siostre) poniewaz ktos jej niedlugo przed slubem powiedzial,ze 2 kobiety przynosza pecha w/g przesadow (ale czy trzeba wierzyc przesadom?)
po drugie swoja decyzje motywowala tym,ze ladniej wyglada panna mloda w otoczeniu 2-3 mezczyzn (maz + swiadkowie) niz panna mloda z 2 kobietami - swiadkami...
ale ostatni slub na ktorym ja bylam byl wlasnie z 2 dziewczynami - siostrami mlodych - i co proawda, dopiero pol roku minelo, ale chyba wszystko u nich i miedzy nimi w porzadku..;))
ja uwazam ze decyzja nalezy do Ciebie (u mnie bedzie brat + chyba kuzynka narzeczonego - bo nie ma rodzenstwa)

no oczywiście! skoro może być dwóch facetów, to dlaczego nie...?
czasy dyskryminacji dawno już minęły ;)))

Powiem tylko tak - jest kilka obowiązków, które przypadają świadkom - mężczyznom... z którymi panie mogą mieć problemy.
Nie wiem jak u Was , ale ja sobie nie wyobrażam, że alkohol na bramy rozdaja dziewczeta/panie np. w tipsach ;-) Oczywiście obowiązki można przerzucić na brata, przyjaciela lub kuzyna... ale świadek, to świadek.
Poza tym zbnam przypadki, że czasem świadkowe robią wszystko, by wyglądać piękniej niz Panna Młoda - liczę, że jednak będzie to rzadkość