Sadzonki owocowe

Jako, że przygotowuję się do założenia ogródka z krzakami owocowymi to proszę o pomoc. Przeszukałam internet, ale nie znalazłam informaj, czy borówki można posadzić obok porzeczek?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Borówki amerykańskie po pierwsze muszą mieć kaśną glebę, a potem kwaśne odżywki i duuużo wody. Poza tym, potrzeba co najmniej 3-6 różnych odmian, posadzonych koło siebie. Wtedy owocują mocniej.
Pożeczka zaraz obok borówki to słaby pomysł. Lepiej oddzielić np. Jagodą kamczacką, która zniesie częściowo kwaśne środowisko. Albo żurawiną.
Od siebie polecam tą szkółkę https://www.podkarpackiesady.pl/23-porzeczki
Znajdziesz tam dobrej klasy sadzonki porzeczki, powinni na miejscu również doradzić co mozna sadzić obok siebie.

Bardzo dobrym wyborem będzie jednak szkółka drzew i krzewów owocowych . Powiem wam, że dla mnie zakupy tutaj okazały się mega udane, dodatkowo wybór jest dosyć duży

Inne tematy z forum

Mahjong, tradycyjna gra karciana (6 odpowiedzi)

Mahjong to jedna z najbardziej znanych gier pasjansowych, w którą codziennie grają miliony....

Stocki ze zdjęciami (3 odpowiedzi)

Hej, Jeśli zastanawiacie się nad darmowymi stockami ze zdjęciami, które przydadzą się chociażby...

Jak wybrać odpowiedni rodzaj masażu w zależności od potrzeb (5 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Niedawno zacząłem się zastanawiać, jaki rodzaj masażu będzie dla mnie najlepszy....