Salony ślubne - opinie!!!

Z przykrością muszę napisać, iż po wizycie w salonie Madonna czuję się bardzo rozczarowana a wręcz zniesmaczona. Potwierdzają to członkowie rodziny, którzy mi towarzyszyli. Zdumiona byłam, iż nawet po podpisaniu umowy i zapłaceniu zaliczki nie można sfotografować siebie w sukience, a fotografia taka jest przecież bardzo cenna przy konsultacjach u fryzjerki, makijażystki czy wyborze bukietu. Niestety informacja o tym została przekazana w sposób bardzo niesympatyczny a ponadto atmosfera w salonie była bardzo zniechęcająca, a przecież wybór sukni powinien być jedną z milszych chwil w okresie przygotowań.
Natomiast w pełni polecam salon Lisa Ferrera a w szczególności przemiłą Panią Karolinę, Panie w salonach Farage i Agnes również są bardzo przyjazne dla klientek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Salony ślubne - opinie!!!

Serdecznie polecam Salon slubny BIANKA w Starogardzie Gdanskim!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drogi Kamiku,

zgadzam się z Twoją opinia odnośnie Madonny. Faktycznie mozna tak to odbierać, zresztą sama też odniosłam takie wrażenie i zrezygnowałam z zakupu w tym salonie, choć wcześniej uczestniczyłam w zakupie 4 sukni tam dla kuzynek czy koleżanek i wszystkie były później zadowolone lub zachwycone zakupiona tam suknią. Ponieważ Panie rzetelnie sie wywiązywały z ustaleń !

Ja skorzystałam z ARTTREND, ponieważ suknie są na podobnym poziomie cow Madonnie czy innych salonach o podobnej klasie. Jednak w ARTTREND Panie były przemiłe i zdecydowałam się na zakup u nich sunki. Dzis wiem, że to był błąd !!!
Panie po podpisaniu umowy chciały mnie wprowadzić w błąd, oszukać.
Dzięki pomocy prawnika, który napisał stosowne pismo do salonu, kilku awanturach, suknia w końcu dotarła do salonu, z opóźnieniem, ale dotarła.
Przyznam, że o postępowaniu salonu dowiedziałam sie przypadkiem gdy byłam zmuszona osobiście odwiedzić salon, który nie odpowiadał na moje telefony. Wtedy to trafiłam na awanture z udziałem innej klientki, które miała problem z dostawą sukni (wtedy była opóźniona w dostawie o 3 tygodnie !!!!).
Ty lub inne potencjalne klientki mozecie się zastanowić na skorzystaniem z usług tej firmy. Ja szczerze nie polecam nikomu takiej szarpaniny przed ślubem z salonem jaką ja miałam i przynajmniej jeszcze jedna klientka, której problemów byłam świadkiem.
Arttrend może dostarczyć Ci problemów tak jak mi - NIE WARTO !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Wypożyczają, kupując tam możesz mieć pewność, że kiecka będzie na czas i zgodnie wyglądać z podpisaną umową.

Ja kupiłam w ARTTREND i gorąco odradzam ten salon, moja suknia była opóźniona z winy salonu, Panie nie informowały mnie co się dzieje z suknia, nie oddzwaniały. ODRADZAM ARTTREND !!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie zdecydowałam się na ten salon i bardzo żałuję.
Sama 4 razy uczestniczyłam w zakupie sukni ślubnej z koleżankami czy kuzynkami w tym salonie i muszę przyznać, że wszystkie były zadowolone, czasem wręcz zachwycone.
Prawdą jest, że zachowanie tych Pań można czasem odebrać jako bardzo zasadnicze, ale są niezwykle konkretne, kompetentne o szczere.
Ja skorzystałam z ARTTREND i szczerze odradzam ten salon, tam Panie są przemiłe tylko do momentu podpisania umowy a w trakcie realizacji podpisanej umowy są niekompetentne!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

bylam w salonie Beauty i pani była bardzo zyczliwa i pomocna-polecam

Suknie ślubne Nowe w cenach jak za wypożyczenie!
Bardzo dobre i te same co w salonach ślubnych kosztują około 2-3 tysiące u nas znacznie mniej.

Miej tą jedyną, wymarzoną, piękną suknie.

Piszcie dziewczyny
emi--emi@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

langoria - nietypowesuknie, niekture wręcz awangardowe rużne fasony i style. Miła obsługa. Troczę mało miejsca
madonna - niestety suknie choć ładne ceny odstraszają
agnes - duży wybór sukien ale miałam wrażenie że wszyskie są takie same i żadna sie nie wyróżnia Obsługi nie ocenię bo nie miały panie dla mnie czasu
first lady - miła obsługa suknie również ładne w różnych stylach ceny przystępne

W wekend odwiedziłam Żukowo Claudia i Kartuzy Dom Ślubny i polecam oba dostała takiego zawrotu głowy i teraz nie wiem na co się zdecydowac.
w Obu pełen profesjonalizm, pomoc w doborze sukni i dodatków. Oba nowe, z wielikimi przymierzalniami i duzym wyborem sukni. Polecam!!! Zwłaszcza, ze ceny konkurencyjne w stosunku do Trójmiasta i nie trzeba sie umawiac na przymiarke!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również byłam w kilku salonach, zaczynając od białej damy w sierakowicach, potem długo nic aż zaczęłam jeżdzić po 3mieście. Ponieważ mam mało czasu na takie rzeczy któregoś razu zorganizowałam sobie wycieczke przed pracą po Oliwie oraz po Wrzeszczu. dzień wcześniej podzwoniłam po 3 salonach i umówiłam się na godziny. Powiem szczerze że czasem godzina to mało jeśli ma się więcej sukni do przymierzenia... więc moim pierwszym celem był salon Artrend, gdzie poiwem szczerze że obsługa była bardzo miła ale jakoś nie przypadło mi nic do gustu. Następnym celem byłą salon Tyszkiewicz, salon bardzo mały, jak i przymierzalnia wybór sukni również ale za to Pani przesympatyczna i nawet namawiała mnie na licytowanie się o cenę z właścicielką :) potem był salon Langoria. tam po przymierzeniu kilku bardzo ładnych sukni znalazłąm swój typ :) salonik też nie jest za duży można dostać zawrotu głowy przy wejściu ale za to bardzo miłą obsługa. potem była lisa ferrera. sukienki były łądne, również możliwość wypożyczenia danego modelu, ale liczyły sobie również niezła cene za wypożyczenie. ostanim salonem był cymbeline w gdyni.domyślałam się że ceny tam będą wysokie. za sukienki trzeba było liczyć od 4500zł. miałam tam wymarzony model ale cena wahała się przy 5000zł! gdzie ja miałam przeznaczoną kwotę na suknie 3000zł. Pani powiedziały mi że dadzą mi rabat ale niestety cały czas cena była za wysoka. i zaczęły się pytać czy już podpisujemy umowę. w końcu powróciłąm do salony langoria żeby tam dokonać ostatecznej decyzji, nie dość że sukienka kosztowałą niecałę 3000zł to wybrałąm do tego jeszcze welonik oraz bolerko a także buty.i za to wszytsko zapłacę 3200zł! mam już teraz jako taki spokój, czekam na koniec maja kiedy to będę mogła pojechać przymierzyć ją :)

Potwierdzam. W zeszłym roku kupiłam tam buty ślubne. Nigdzie w Trójmieście nie mogłam znaleźć odpowiednich i tak trafiłam do Tczewa. Wymarzone zobaczyłam w katalogu, właścicielka obiecała zadzwonić do mnie, gdy będą w sklepie i przytrzymać je dla mnie, bym nie jechała na darmo i mogła przymierzyć. Zadzwoniła, pojechałam i wróciłam z butami. :)

moge ze swojej strony polecic salon Alicja w Koscierzynie.babki sa świetne, wybór tez swietny, ceny tez swietne.ja kupiłam sliczna suknie za 950 zł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam! Je szczerze polecam salon Fensi w Tczewie. Czasami warto pojechać nawet z 3miesta właśnie tam. Bardzo fachowa pomoc na miejscu, duży wybór sukienek i co najważniejsze-na każdą kieszeń. Jeszcze raz serdecznie polecam. Adres to chyba http://www.fensi.pl

Odwiedziłam salon ślubny Biała Dama w Sierakowicach za Kartuzami, gdzie zakupiłam moja suknie ślubną....Obsługa bardzo profesjonalna, właścicielka bardzo sympatyczna, pomocna, obeznana w najnowszych trendach. No i ceny!!!!!Min. 500- 600 zł tańsze suknie. Moja suknia w Elblągu była droższa od tej z Sierakowic o 600 zł. Bardzo polecam!!!
Pozdrawiam

też byłam w Livi to był mój pierwszy salon i właśnie tamta Pani doradziła mi w jakim fasonie mi najlepiej..
Tez polecam

Jestem po wizytach w kolejnych salonach:

Livia - przemila i cierpliwa obsluga. Plusem jest to, ze maja suknie polskich producentow i w razie potrzeby mozna polaczyc kilka fasonow w jedna suknie. Mozna tez w ramach producenta wybrac sobie material. Generalnie polecam zeby chociaz udac sie tam na przymiarke.

Madonna - wybralam sobie kilka sukni ze strony internetowej, wiedzac juz mniej wiecej jakiego modelu szukam, w jakim mi jest najkorzystniej. W salonie okazalo sie, ze z 12 maja tylko 2.. Pani bardzo mila ale czulam, ze niechetnie daje mi do przymiarki suknie o podobnym fasonie mowiac, ze 'taka juz mierzylam' i ze to byla 'ta pierwsza'.. co z tego jesli np gorset byl inny, material, aplikacje? i chcialam zobaczyc siebie jeszcze wlasnie w tej.. ceny odpalowe, moim zdaniem kompletnie nie odpowiadajace jakosci i, przynajmniej jesli chodzi o odpowiadajace mi modele, inne salony dysponowaly duzo wiekszym wyborem.

Jak do tej pory Arttend nr 1 pod wzgledem obslugi i sukni.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam salon sukien Tina w Tczewie. Moją suknię kupiłam tam taniej o 700 zł niż w gdańsku. I to szyta przez tą samą firmę a taka różnica cen.

Zastanawiam się ile te wszystkie złe opinie o madonnie, często zasłyszane, mają wspólnego z prawdą. Sama kupowałam tam suknię 3 miesiące temu. Jestem naprawdę uciążliwą klientką. Zadawałam dużo pytań, chciałam mierzyć wszystkie suknie, które spodobały mi się na stronie internetowej (przymierzyłam chyba z 10). Mimo, że suknię wstępnie wybrałam przy pierwszej wizycie, zanim podpisałam umowę byłam w salonie 3 razy.. Za każdym razem byłam miło obsłużona, nikt za nic nie kazał płacić. Co do cen w Madonnie to chyba też panuje tu błędne przekonanie, że są z kosmosu. Od Pań z salonu wiem, ze ceny sukien mieszczą się w przedziale 2,5 do 7 tyś.
Mnie obsługiwała pani Partycja. Jest naprawdę bardzo uśmiechnięta i pomocna. Może faktycznie trochę próbuje namówić na dany model sukni. Ale uważam, ze nie wynika to z chęci wciśnięcia komuś najdroższej sukni, tylko po prostu zna się na rzeczy. Suknię, którą zamówiłam, zaproponowała mi właśnie Pani Patrycja; z jej opinią zgodziła się moja mama i siostra, więc uważam, że doradziła mi dobrze. Zapłaciłam troszkę ponad 3tys, więc nie czuję się naciągnięta ;] Poza tym w porównaniu do innych salonów (a w kilku byłam), salon Madonna jest elegancki, czysty i jest bardzo dużo miejsca. Można się przejść, bez ryzyka potrącenia kolejnego manekina.. ;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

o zapomniałam o Memoli, tam też byłam.
Jednak nie podobało mi się to, że wszystkie suknie byly... śmierdzące kurzem... w przymierzalni pani zamiast odwieszać suknie na wieszaki rzucala je na stertę... chyba to że suknie lądują na podłodze jest powodem nieprzyjemnego zapachu.. ale pani obsługująca baaardzo miła i uprzejma
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja odwiedziłam cztery salony

Zauroczona sukniami Pronovias na pierwszą przymiarke udalam się do salonu Madonna w Gdyni - ach ta słynna Madonna... z wybranych przeze mnie w internecie sukni, w salonie była tylko 1... Pani Patrycja bardzo uprzejma, ale czułam nacisk na suknie wybierane przez nią, które niekoniecznie zgadzały się z moimi upodobaniami... Generalnie przyjemnie i ładny wystrój.

Zrezygnowana ruszyłam dalej - Cymbeline.. Suknie piękne, chociaż dość specyficzne. Pani z obsługi bardzo miła, ale atmosfera - dość sztywna.

Za jednym rzutem pojechałam do Lisa Ferery, mimo, że nie miałam wybranych stamtąd żadnych modeli. Jednak jakość sukien nie była dla mnie zadowalająca, więc długo tam nie zagościłam.

Następnie pojechałam do salonu Arttrend do Gdańska - i to był strzał w dziesiątkę. Suknie piękne, jakość niczym nie odbiega od Madonny, obsługa zdecydowanie najlepsza z wszystkich salonów. Panie naprawdę wiedzą co robią! Tu kupiłam suknię projektantki Anna Kara. Polecam polecam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja bylam w 3 salonach: Tyszkiewicz, Langoria, Memolia

Tyszkiewicz -maly wybór i mala przymierzalnia, ceny dość wysokie

Langoria - Sukienki niby ladne ale nie w moim stylu, obsluga ok, drogo

Memolia- bardzo podobaly mi sie sukienki i z tego salonu będę mieć swoją suknię,obsluga ok, dobre ceny
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...