Samotni rodzice...

Temat podsunęła mi wypowiedź jednego z forumowiczów.Czy samotni rodzice są w jakikolwiek sposób dyskryminowani w środowisku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Samotni rodzice...

Martinez....nie, w wodnym środowisku:P....a jak myślisz? w jakim?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a już ci odpowiadam jak! ,,jak cie widzą tak cie piszą,, jak jesteś samotną matką z pozycją roszczeniową wszystko ci sie należy i wszędzie podkreślasz swoją matkową samotność by wykorzystać to dla swoich celów.. postrzegają cie zle.. a jak bierzesz sprawy w swoje ręce i nie oglądasz sie na wszystkich postrzegają cie dobrze :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

czyli innymi slowy: jak spoleczenstwo postrzega samotne matki? :)

Ineczko mam kumpelę, która sama ciągnie swój wózeczek zasuwając na półtorej etatu i wszyscy znajomi ją bardzo szanują za ten trud, więc nie o takich ludziach mowa. Niektórzy niejako z zaskoczenia stają się samotni i im napewno trudno, bo nie dość że ból to jeszcze progi, zazwyczaj finansowe. Ale nie oszukujmy się, znaczna część ciągnie w swoją stronę. Nikt nie lubi kombinowania i niesprawiedliwości. Wszystko zależy od sytuacji i ludzi. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no jak widać to zle ci sie wydawało? w jakim środowisku sa dyskryminowani my sie pytamy? w środowisku naturalnym? czy jak?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

No właśnie Sam i Martinez mają trochę racji...
Jednak są też matki i ojcowie,którzy zostali sami bo owdowieli,czy poprostu kobieta lub mężczyzna nie nadaję się na rodzica...
Nie można być z kimś na siłę tylko dlatego bo są dzieci.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja znam to od drugiej strony:) formalnie jestem "samotna matka" bo nie mam slubu i nawet nie mieszkam z ojcem dziecka, ale w zyciu nie bylam samotna :) moje dzieci maja kontakt z ojcem wiekszy niz nie jedno dziecko w tzw pelnej rodzinie :) I moze nalezy zastanowic sie dlaczego te samotne zostaja same? nie chce tez generalizowac, ze wszystkie, ale sporo kobiet odbiera ojcom prawa do dzieci i burzy wiezi miedzy nimi, a potem opowiada , ze jest samotna matka.... cos chyba tu nie halo...?
dodam jeszcze, ze nie korzystam z rzadnych przywilejow "samotnomatkowych" zebyscie nie pomysleli, ze kombinuje :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Martinez....wydawało mi się ,że zadałam konkretne pytanie:)....niestety ale Wasze odpowiedzi ,jak dla mnie,świadczą o pewnej dyskryminacji....
Dyskryminowani przez środowisko,moi drodzy:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak rozumiem to jej chodziło o dyskryminowanie przez pracodawców...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego pytanie nie zostało precyzyjnie sformułowane. Przez kogo dyskryminowani i w jakich sytuacjach?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

oj tam.. są samotni rodzice którzy całkiem dobrze sobie radzą i są i małżeństwa co radzą sobie źle... ktoś tu chyba coś mówił o marginalizowaniu :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Każdy z nas ,ja również miałam okazję spotkać się z samotnym rodzicem i w przeciwieństwie do Was nie postrzegam ich jako osoby "roszczeniowe".Nie chcę tutaj rozpisywać się o tym,że ktoś z "premedytacją" staje się samotnym rodzicem lecz o tych,których los takimi uczynił.I cobyście,nie mówili wierzę,że nie jest im łatwo.

dokładnie.. ja znam małżeństwo które brało ślub bo coś im tam się opłacało... następnie rozwiedli sie bo znowu coś było bardziej opłacalne..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sam i Martinez mają dużo racji. Mam samotne koleżanki i niektóre uważają, że z góry należą im się z tego tytułu profity od dyrekcji szkół, pracodawców, urzędów. Kilka celowo nie formalizuje związków, by móc te kilka groszy wysupłać od państwa. Na dyskryminację trzeba sobie zasłużyć. :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

nikogo nie osądzam ale merytorycznie pytaj jak już pytasz... czyli plusy i minusy.. czasami bardziej opłaca sie być ,,samotnym rodzicem,, a polak potrafi i kombinuje :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Samotnym rodzicem może być teraz ktokolwiek bez ślubu... taka moda, żeby sie nie chajtać. Z moich obserwacji wynika, że samotni rodzice mają więcej przywilejów jak małżeństwa.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślisz,że podkreślają?I nie mówmy tylko o samotnych matkach ale i ojcach.Martinez już po części wydał im opinię ,popatrz jak ludzie postrzegają samotnych rodziców...on,że kombinują,Ty,że afiszują się ze swoim samotnym rodzicielstwem:)a mamy XXI wiek
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokladnie Sam :) w sadach, w wojnach o dzieci itd, itd... no i generalnie: kobieta i samotna matka - to juz mowi wszystko - ona taka biedna i uciesniona.... no bohater niemal! ,)D)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inka w pewnym sensie i w pewnych srodowiskach chyba tak Kiedys uslyszalam tekst, ze dziewczyna wyszla za maz i ona ma przynajmniej "status zony" - no ja zona nigdy nie bylam :D a chodzilo o tego samego faceta:) wiec w zasciankowosci chyba rodzaj dyskryminacji istnieje :) ale ogolnie nie sadze... nie rozumiem tez dlaczego owe samotne matki podkreslaja te swoja samotnomatczynosc na kazdym kroku - jakie to ma znaczenie przy szukaniu pracy np.?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlaczego od razu negatywnych.. Niech piszą tez o pozytywach.. Jak kombinuja w przedszkolach itd.. ;-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Jak daleko z PKS na PKP w Gdyni? (13 odpowiedzi)

Witam, Chciałbym zapytać czy dworzec PKS w Gdyni jest blisko dworca PKP? Jaka to mniej-więcej...

Muza musi grać. (2409 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Apel w trosce o ekosystem (7 odpowiedzi)

Apel w trosce o ekosystem, dotyczący dokarmiania ptaków, które są niezwykle pożyteczne, bo gołębi...