Sanatorium Alma Gdańsk Sobieszewo - Lipiec 2018

Witam

Wybieram się do Sanatorium Alma Sobieszewo w Lipcu 2018.

Jeśli ktoś jedzie szukać oderwanego kafelka lub pleśni to niestety nie zemną ;-)

Jestem POZYTYWNĄ osobą i mam zamiar dobrze i efektywnie wykorzystać czas przez 24 dni.

Byłem już dwa razy w Sanatorium i wiem, że najważniejsze są DWA TEMATY :

1) Najbardziej efektywnie korzystać z zaleconych zabiegów,
2) Zorganizować ekipę super ludzi z którymi można się wspólnie pobawić, pożartować, zwiedzić okoliczne ciekawe miejsca.

SOBIESZEWO - to BARDZO CIEKAWA lokalizacja :-) !!!.

Spokojnie w popołudniowy czas lub w weekend można wyskoczyć do ciekawego starego Gdańska - Kawiarenki, Zabytki, Kościoły, Neptun, Stragany wzdłuż ul.Długiej i nie tylko, na bursztyny do Mikoszewa (zawsze kiedy byłym to były:)), Jantar (Muzeum Owadów, Pasieka Strusi - mają pyszny miejscowy miód i to polecam, Stegna - Muzeum Bursztyna, Sztutowo - Muzeum Stutthof, Kąty Rybackie - Rezerwat Kormoranów, Krynica Morska - Latarnia i wiele ciekawostek, Sopot - Monciak i Molo, polecam wspaniałą restaurację Meridian serwującą najlepszą kaczuszkę i wspaniałą kawę, Orłowo - Super smażalnia świeżych ryb i bardzo urokliwe molo oraz klif orłowski. W weekend można odwiedzić cały Półwysep Helski, Hel - Fokarium, Władysławowo - w weekend bardzo rozrywkowo. Do Gdańska jeździ komunikacja miejska - bilet w trójmieście całe 3 PLN. Będę prywatnym samochodem i jak się złożymy po 3-5 PLN to możemy BARDZO MIŁO spędzić popołudnia i weekendy.
Do Gdańska i z powrotem to w sumie 30 km czyli około 9 PLN za benzynę :-)

Together we can do more

Oprócz zabiegów i parkietoterapii planuję ambrozyjsko spędzić czas. Czy są inni chętni się dołączyć ???

Jeśli komuś się podoba mój plan to łapki w górę i proszę o pozytywne komentarze.

Pozdrawiam i do zobaczenia :-)

p.s. Jadę z Łodzi jakby co ...

Piotr
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Swój własny można zabrać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest nas dwie z Wawy .

Cicho sza, tak długo trwa poznawanie że czasu nie ma pisać, a my tu czekamy w kolejce na turnus i wieści . Ze zmeęczenia po rehabilitacji ...

Ja jadę od 21 lipca z Białegostoku ale prawdopodobnie własnym autem

Hmmm, przed sześćdziesiątką czasem tak się może zdarzyć...

Hmmm, w tym wieku się czasami nie dochodzi...

Witam to się na pewno spotkamy tez mam termin 10.09

No nie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witaj J 14
Możesz jechać razem z BeataSzk.
Będzie wam raźniej :-)
Sugerowałem Beacie PKP
23:23 masz PKP z Siedlec do Gdańska 04:05. Do Sobieszewa z Gdańska jeżdżą autobusy komunikacji miejskiej (112 i 186) prawie z pod dworca PKP.
Si ju w Almie.
Piotr

Dzieki, Piotr za dobre sliwa. Jade dopiero w pazdzierniku i postaram sie "dobrze przygotowac" zwlaszcza ducha

Witaj Kuracjuszka60
Na forach jest dużo stękaczy, januszów i nosaczy którzy żyją z hejtu, narzekania i opluwania innych. Unikam takich osób. Moja przyjaciółka była w Almie i faktycznie ośrodek nie jest z półki TOP10 ale osobom które oczekują wysokich standardów polecam prywatne sanatoria lub rehabilitację w miejscu zamieszkania (nocujesz w domu).
Nie licz że zabiegi uczynią czarodziejskie cuda. Mogą poprawić zdrowie ale na gimnastykach poznasz ćwiczenia które w domu będziesz mogła sama robić.
Jak przeżyć ?
Znajdź ludzi/przyjaciół z którymi będziesz mogła spędzić sympatycznie popołudniowy i weekendowy czas.
Na weekendy można odwiedzić swój dom jeśli mieszka się w miarę blisko.
Brak pralki może być co dla niektórych wyzwaniem oraz ograniczony dostęp do żelazka też może być.
Jak by co to ja biorę swoje żelazko.
Ale termin wakacyjny, okolicę piękne, morski klimat. Z tego można korzystać na 200 % !!!
Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.
Ja z moim kręgosłupem powinienem chodzić lub tańczyć więc pewnie często będę spacerował po pięknej plaży i zbierał bogactwa Bałtyku.
Jak troszkę poszukasz to na pewno znajdziesz również coś dla Siebie.
Jest sporo kawiarenek, restauracji, klubów, pubów gdzie można się wybrać na miejscowe przysmaki, regionalne piwo, potańczyć lub po prostu miło pogawędzić.
Pogody tylko nam życzę i do zobaczenia :-))))))
Pozdrawiam.
Piotr.

Jejku, zaczynam sie bac......wyglada , ze to co "mowia" o sanatoriach to prawda:-( Piotrze, poradz nowicjuszom by przezyc ten ..prawiemiesiac.

Witaj E.M.
Forum to raczej miejsce na wymianę doświadczeń co do pobytu, wyjazdu, organizacji. To miejsce aby zdobyć cenne informacje. Często pojawiają się to osoby które jadą pierwszy raz i potrzebują wiedzy jak i co ogarnąć.
Zanim ktoś coś opublikuje powinien się zastanowić jaką informacją chce się podzielić aby bardziej pomóc innym a nie ich oceniać.
Jestem pozytywnym człowiekiem i nie po drodze mi z osobami które oceniają innych na forach.
Cenię pozytywne osoby które chcą czerpać radość z życia i cieszyć się pobytem w sanatorium.
Jeśli chcesz miło spędzić czas na tym wyjeździe to zapraszam do wspólnej zabawy :-)))
Jeśli masz fajne pomysły na pogodę i niepogodę to proszę podziel się pomysłami na tym forum.
Do zobaczenia Ewa w Almie.
Życzę dużo uśmiechu w życiu.
Pozdrawiam.
Piotr.

hahaha, przestraszyłeś się? A gdzie Twoja otwartość i szarmancja, którą błyskasz w tym co piszesz do różnych pań? Bez obaw, to był żart tylko. Gdybym potrzebowała sponsoringu, to uwierz mi, nie szukałabym go w sanatorium, bo to żenujące jest. Ale to nie temat na takie forum. Miłego flirtowania i uwodzenia na forum, może uda Ci się już tu coś "upolować". Pozdrawiam i do zobaczenia za 3 tyg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pomysłu innego nie mam. Możemy skontaktować się bardziej bezpośrednio poprzez maila (chyba mogę tutaj podać nie łamiąc zasad RODO) : BeataSzk@interia.pl. Pozdrawiam J14

P.Beato sprawdziłam połączenia z Warszawy,pociągi są dużo pózniej w Gdańsku.Prawdopodobnie zdecyduję się na ten 23.23.Jeśli również się zdecydujesz to poproszę o info.Czy jakiś inny pomysł ?J14

Dziękuję. Nie udało się z nikim skontaktować na fb ale... nie szkodzi. Pozdrawiam i życzę aby pobyt w Sobieszewie miał więcej plusów niż minusów. :-)

Nie wiem z kim rozmawiam... Czy z "anonim" czy z "J14"... I nie wiem kiedy miało być to "jutro"...

Hejka ja też jadę 16 sierpnia z Wawy.... może ktoś się odezwie do mnie 669372314...pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam E.M.
Tak masz rację. Interesują mnie kobiety ale tylko z bogatą osobowością otwarte na nowe wyzwania.
Lubię poznawać nowych ludzi i bardzo cenię czas spędzony na na prawdę interesujących rozmowach.
Nie wyobrażaj Sobie że postawię Tobie rower ;-)
Nie znamy się aż tak dobrze.
Pozdrawiam.
Piotr.

Inne tematy z forum

Sobieszewo - ALMA - aktualnie jak tu jest ! (804 odpowiedzi)

Witam wszystkich zainteresowanych pobytem w ośrodku rehabilitacyjnym Alma w Sobieszewie....