Sanatorium Alma Gdańsk Sobieszewo - Lipiec 2018

Witam

Wybieram się do Sanatorium Alma Sobieszewo w Lipcu 2018.

Jeśli ktoś jedzie szukać oderwanego kafelka lub pleśni to niestety nie zemną ;-)

Jestem POZYTYWNĄ osobą i mam zamiar dobrze i efektywnie wykorzystać czas przez 24 dni.

Byłem już dwa razy w Sanatorium i wiem, że najważniejsze są DWA TEMATY :

1) Najbardziej efektywnie korzystać z zaleconych zabiegów,
2) Zorganizować ekipę super ludzi z którymi można się wspólnie pobawić, pożartować, zwiedzić okoliczne ciekawe miejsca.

SOBIESZEWO - to BARDZO CIEKAWA lokalizacja :-) !!!.

Spokojnie w popołudniowy czas lub w weekend można wyskoczyć do ciekawego starego Gdańska - Kawiarenki, Zabytki, Kościoły, Neptun, Stragany wzdłuż ul.Długiej i nie tylko, na bursztyny do Mikoszewa (zawsze kiedy byłym to były:)), Jantar (Muzeum Owadów, Pasieka Strusi - mają pyszny miejscowy miód i to polecam, Stegna - Muzeum Bursztyna, Sztutowo - Muzeum Stutthof, Kąty Rybackie - Rezerwat Kormoranów, Krynica Morska - Latarnia i wiele ciekawostek, Sopot - Monciak i Molo, polecam wspaniałą restaurację Meridian serwującą najlepszą kaczuszkę i wspaniałą kawę, Orłowo - Super smażalnia świeżych ryb i bardzo urokliwe molo oraz klif orłowski. W weekend można odwiedzić cały Półwysep Helski, Hel - Fokarium, Władysławowo - w weekend bardzo rozrywkowo. Do Gdańska jeździ komunikacja miejska - bilet w trójmieście całe 3 PLN. Będę prywatnym samochodem i jak się złożymy po 3-5 PLN to możemy BARDZO MIŁO spędzić popołudnia i weekendy.
Do Gdańska i z powrotem to w sumie 30 km czyli około 9 PLN za benzynę :-)

Together we can do more

Oprócz zabiegów i parkietoterapii planuję ambrozyjsko spędzić czas. Czy są inni chętni się dołączyć ???

Jeśli komuś się podoba mój plan to łapki w górę i proszę o pozytywne komentarze.

Pozdrawiam i do zobaczenia :-)

p.s. Jadę z Łodzi jakby co ...

Piotr
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmmm brzmi ciekawie i interesująco.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

do Almy Sobieszowo

Witam ponownie! może spotkajmy się,które miejsce ewentualnie proponujesz np.jutro

Witam ponownie. Skontaktowałam się z Almą i otrzymałam informację, że, cytuję: "czajniki dostępne są na korytarzach, żelazko i suszarka do wypożyczenia w recepcji". Zawsze to jakieś wolne miejsce w walizce na dodatkową kieckę. ;-)
Pozdrawiam.

Jestem i witam. Wybieram się w piątek (29.06.) na PKP, aby zweryfikować sugestię p. Piotra i kupić bilet.
Nie wiem, jak możemy konkretnie się skontaktować J14 ?

a dokąd jedziesz, jeśli możesz powiedzieć. Może ja tam kiedyś byłam ?

przyznaj się, że jedziesz wcześniej, żeby od rana "skanować" każdą panią, która przybędzie do ośrodka. Już spotkałam kilku takich kuracjuszy, a jeżdżę na rehabilitację z ZUS od wielu lat, więc wiem co mówię. Myślę, że rozpoznam Cie bez problemu. Jeśli tak będzie , stawiasz mi rower z wypożyczalni z tego hoteliku obok. Ok?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Beato SZ proszę o kontakt

Witam serdecznie ! Ja też jadę z Siedlec na turnus od 21 lipca. Czy już zdecydowałaś ? a może już wykupiłaś bilety ? Ja jestem na etapie szukania dobrego połączenia.Czy możemy się jakoś skontaktować?

Mnie bliżej do .....kościoła, bo dzięki temu mam więcej gości u siebie.
Może opowiem jak to działa, ale nie tu.

Witaj Alice B-stok
Z owoców morza najbardziej lubię barana wykąpanego w morzu ;-)
Ale na Bałtyckiego Łososia chyba dam się Tobie zaprosić.
Po za pięknymi widokami lubię zbierać bursztynu na plaży a wiem gdzie czasem bywają w tej okolicy :-)))
Więc jest prawdopodobne że się kiedyś spotkamy przy zachodzie słońca....
Do zobaczenia Pani Alice B-stok :-)
Piotr
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej, dziewczyny! Napiszcie jak Wam tam jest? Jak sie rozejrzycie jakies praktyczne porady co wziac a co calkiem nie jest przydatne. Milego pobytu

Hej, ja właśnie dostałam "przydział" . jadę od 6 października 2018i choć mam już spore "doświadczenie to To będzie mój pierwszy raz ;-)
zapraszam do kontaktu

606 322 395 tel do alice , wyjazd 21-07

Hej Aga
Ja też. Z tą małą różnicą, że wyjeżdżam jutro w nocy .:-) Do miłego zobaczenia Gosia

czesc..
ja wyjeżdżam jutro.. nie moge sie doczekac i jestem bardzo ciekawa jak bedzie...
jade pierwszy raz...mam nadzieje ze poznam kogoś kto zna te okolice...

Hello BeataSzk
Na miejscu najlepiej od samego rana.
Ja jadę dzień wcześniej (20 lipca).
Rano zawsze są kolejki i tłok
Pozdrawiam
Piotr

Hello Kasia - Mława
Jadę z Łodzi.
Widzę że dobrze interpretujesz emocje ;-)
Lubisz mężczyzn z lekką nutką romantyzmu ???
Pozdrawiam.
Piotr.

Bardzo dziękuję za odpowiedź :-). A ten zestaw plażowy, to co? Przystojniak z wachlarzem? Hmmm... :-D
Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie: o której trzeba się "stawić na miejscu?
Pozdrawiam serdecznie.

Hejka ja jadę z Wawy... Pozdrawiam i do zobaczenia

Inne tematy z forum

Sobieszewo - ALMA - aktualnie jak tu jest ! (804 odpowiedzi)

Witam wszystkich zainteresowanych pobytem w ośrodku rehabilitacyjnym Alma w Sobieszewie....