''Scenariusz'' w kosciele

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Hej dziewczyny, czy macie juz zaplanowane jak i co bedzie kosciele.......mi sie marzy takie piekne wejscie do kosciola tzn. wszyscy sa w kosciele, moj przyszly maz czeka przy oltarzu........najpierw idzie maly chlopczyk ladnie ubrany, pozniej dziewczynka (sypiaca kwiatki), pozniej druchny (moze 3-4 kolezanki uda sie namowic ) i np. wypozyczyc stroje z teatru aby byly jednakowo ubrane...........no a na samym koncu wchodze ja prowadzona przez tate.........Taz macie cos takiego w planie? jak sobie to wyobrazacie, to wielkie i jedyne w zyciu wejscie.........?
napiszcie
pomarzyc mozna no nie? kasia

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ''Scenariusz'' w kosciele

Hehehehehhee, u mnie tak prawie bedzie. Przyjacółki córka niesie nam obrączki, mam dwie druhny, mój Piotruś będzie czekał pod ołtarzem :]

Ojej - ja bym zemdlała z tremy przy takim "wielkim wejściu"...
I tak będe tego dnia w centrum uwagi - to wystarczający stres...
Mam nadzieję, e po prostu wejdziemy razem - ja wsparta na ramieniu mojego lubego - a moze raczej - podtrzymując sie wzajemnie w tej stresujacej chwili... ;-)

A ja słyszałam, ze dzieci na slubie odwracaja uwage od pary młodej. Są takie słodkie :) Więc może jak się tak stresujesz, to to byłby jednak dobry pomysł.

ja to własnie tak chce, żeby mój facet czekał już na mnie przed ołtarzem ale nie mam w rodzinie wogóle małych dzieci:( i nie wiem co zrobić?

u nas np. bardzo przemyślane będą wszystkie pieśni i czytania, no i mam nadzieję, że będzie pięknie :)
a do ołtarza pójdziemy razem, bo będzie mi potrzebne wsparcie baaaaardzo silnego ramienia...

a kiedy podpisujecie wszystkie "papierki": w trakcie mszy czy już przed?

A mnie do ołtarza prowadzi mój Brat :]. A dziecko wcale nie mam takie małe bo 10 lat :]

Ja to mam trochę inny problem. Wejdziemy oczywiście razem -zestresowana i zestresowany ;))) Ale potem mam pewne obawy - otóż w momencie, kiedy państwo młodzi w trakcie mszy podchodzą do rodziców i "rzucają im się na szyję" - z 4 rodziców my w sumie mamy tylko 1 mamę.. no i jakoś tak dziwnie mi się wydaje to będzie, smutno :(

U nas tez mamy mojego chlopa nie ma:(

Też lipa :(

Jeśli możecie to zamówcie sobie oprawę muzyczną do kościoła. Ja moją ceremonie wspominam z łezką w oku.. Pięknie śpiewali i wszyscy byli zachwyceni, na prawdę dodaje to uroku i podniosłości. Aż mury drżały!! :-)

a kogo mieliscie w kosciele? chór, zespół czy cos innego? daj namiary na maila z profilu jesli mozesz

Ja tez jestem zdecydowana na oprawe muzyczna to jednak dodaje klimatu calej ceremoni! Mam tylko problem ze znalezieniem fajnych ludzi co to zrobia!przeslij prosze na mail namiary!
dziekuje i pozdrawiam

A ja nie mam taty, a zawsze chcialam zeby mnie do oltarza poprowadzil, a moj chrzestny raczej nie przyjedzie, wiec bede szla sama do oltarza,
ale i tak bede szczesliwa, bo bedzie czekal moj ukochany z radosna mina i z byskiem w oku. Przedemna wejdzie moja swidkowa , ktora rozsypie platki roz idac do oltarza a jak dojdzie to wtedy ide ja - tak bym chciala ale jak to bedzie to nie wiem. Napewno bedzie pieknie :))))

ja jakos za takimi wejsciami nie przepadam chce wejsc z moim przyszlym mezem razem dzieci male mam w rodzinie i mogl;yby niesc obraczki ale wole zeby bylo standardowo :)

ja tez.ale napiszcie co z tym podchodzeniem rodzicow i rzucaniem sie na szyje??a na ,,papierkach,, jakim nazwiskiem sie podpisuje ?panienskim czy meza???

Danuska - to ja 2 godziny później będę szła po tych Twoich płatkach róż?;-)))

PS.też nie mam taty, ani chrzestnego, brat będzie świadkiem, a wejdziemy do kościoła razem - ja z moim lubym, a za nami nasze rodzeństwo - świadkowie! :-)
Stres będzie, ale i tak będzie pięknie!!! :-)

a u nas bedzie tak...:) bede szła do ołtarza z moim tatą pod reke, welon spuszczony na twarzy, prze nami mały chłopczyk z obrączkami na poduszce,... a przy ołtarzu ON. Zobaczymy się tego dnia po raz pierwszy!

U mnie bardzo podobnie tylko będe szła z braciszkiem :) no i moje przyjacły najcudowniejsze na świecie jako druhny

ja też nie mam taty i to od niedawna wiec już widzę siebie jak rycze:))
A do ołtarza poprowadzi mnie starszy brat-głowa rodziny bo dziadków też już pożegnałam. A brat mojego ukochanego będzie świadkiem z naszą przyjaciółką która nas poznała i zeswatała:)))

a moja mam wymyslila sobie ze tata mnie poprowadzi......o jeny chyba bym padła albo on..