Schetynówki w Baninie

....................

Oprócz tego, w klasyfikacji powiatowej, na dofinansowanie udało się załapać powiatu kartuskiemu, który znalazł się na czwartym miejscu. Całe zadanie, które chce zrealizować ma polegać na kolejnym etapie przebudowy drogi Przodkowo-Kczewo-Miszewo oraz Miszewo-Banino, wraz z ciągiem pieszo-rowerowym oraz rondem w obrębie ulic Pszennej i Źródlanej w Baninie. Ma być on powiązany z budową Obwodnicy Metropolitalnej. Partnerem inwestycji będzie gmina Przodkowo i Żukowo. Koszt zadania szacuje się na 4.772.422 zł.

więcej na: http://kartuzy.info/wiadomosc,24477,Wstepny-ranking-Ktore-samorzady-zbuduja-schetynowki.html
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Schetynówki w Baninie

Rewelka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetna sprawa i boby jak najszybciej ruszyli z robotami.
Teraz przyrównajmy wymienioną kwotę 4.7 mln do kosztów budowy ul. Księżycowej - 12 mln
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może Księżycowa miała być zbudowana jako estakada? Hmm, czy ktoś w ogóle weryfikował kosztorys ul. Księżycowej? Mam na myśli urzędnika, który projekt przyjmował oczywiście. Czy ta ul. Księżycowa miała być jakimś tematem do przewału grubej kasy z gminy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja myślę, że zakładali tam metro.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oraz tunel pod Baninem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja myślę że ktoś wrzucił temat, zasmrodził i poszedł.. bo dokumentów jakoś na te 12 mln nie ma...

Lepiej wydać te pieniądze na modernizację Pszennej lub Księżycowej. Na odcinku od Pszennej x Lotnicza do Miszewa (1800 m) nikt nie będzie sobie urządzał dodatkowych spacerów (ok. 20 minut), ewentualnie za prawie 5 mln można wydłużyć trasy 126. 157, 167 do Miszewa.

Lotnicza- Księżycowa- Pszenna to około 1500 m. Ta modernizacja poprawi bezpieczeństwo pieszych , a w szczególności dzieci, które muszą dojść do szkoły z lewej strony Banina. Jak wyżej lepiej wydać te pieniądze na modernizację Pszennej lub Księżycowej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne środki. Droga z Miszewka do Banina to droga powiatowa. Pszenna, Księżycowa to drogi gminne.

Zgłoś do prokuratury, NIK-u...

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...