Seks i cywilizacja

Seks ma dwie strony, tzn sam w sobie nie jest ani zły ani dobry, chodzi o to, że różnie różne ideologie mogą go traktować. Stronę ciemną wykorzystali demoliberałowie do demolowania cywilizacji Zachodu, ale jest też druga strona medalu, jeśli chodzi o bardziej naturalną rolę seksu wykorzystywanego zgodnie z naturą ludzką.

https://www.salon24.pl/u/zetjot/886595,miejsce-seksu-w-cywilizacji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Stary menelu, ile razy ci trzeba powtarzać żebyś nie wypowiadał się o rzeczach, o których masz tylko wiedzę teoretyczną?
Oj przepraszam, ty w ogóle nie mógłbyś się wówczas wypowiadać, bo całe życie znasz tylko z teorii :)
Ale szczerze podziwiam źródła, z których czerpiesz wiedzę na temat sexu :)

P.S. nawet pojęcia nie masz ile tracisz :) (a w zasadzie już dawno bezpowrotnie straciłeś)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

co ty popapruchu wiesz o seksie, zamilcz już bo to nawet nie jest żałosne "różnie różne" to jest upadek totalny śmieciarzu intelektualny! precz!-łowca-chyba domokrążca, żebrak opinii- co ty nogi nie masz,bo że penisa to wiadomo?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moze staruch ma penisa ale on juz tylko zwisa ha ha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

@Pysiek*:

Mam pytanko, czy odczułeś kiedyś zwierzęce pożądanie? Kiedy zobaczyłeś kogoś i kiedy wasze spojrzenia się spotkały, świat przestał istnieć?
Wiedziałeś w tym momencie, że chcesz tylko seksu... ale co ważniejsze, wiedziałeś również z całkowitą pewnością, że ta druga osoba tego chce?
Nie pytam, czy taki impuls zrealizowałeś w praktyce, bo g.. mnie to obchodzi. Pytam tylko, czy to poczułeś.
Jeśli nie, z obrzydzeniem muszę przyznać rację trzodzie trollów: nic nie wiesz o seksie.

---
* tematyka różowa, to pozwoliłem sobie zapożyczyć zwrot od rondelka ;)

Sadyl, już myślałam, że zgarnąłeś 13 baniek w totka i zajęty jesteś dywersyfikacją środków a nas olałeś totalnie.
Uważam, że temat podjęty przez Pyśka :) jest bardzo istotny. Moja "słabość" do Jego tekstów bierze się w ł a ś n i e stąd, że nie upycha w temat cząstki siebie. To tak jakby się człowiek łączył z samą tylko, czystą myślą.
W tym, konkretnym przypadku, tematu seksu, akcje łowcy rosną jeszcze bardziej.
Osobiście, nic mnie tak nie zraża do mężczyzn jak niski poziom kultury seksualnej, szczególnie werbalnej.
Nie ma nic bardziej pociągającego niż w pełni kontrolowane zwierzę w męskiej skórze ale... jeszcze bardziej pociągające jest gdy centrala kontroli, zarządzająca smyczą zwierzęcia posiada dane, które opisał łowca... Pan łowca absurdów.

Ps
Te upalne, długie noce robią swoje (?) :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

sadyl
Na ten temat miałbym sporo ciekawych rzeczy do powiedzenia, ale, pardon, sfera prywatna, więc tym bardziej, drugiej strony wciągać w internetowe dywagacje nie wypada. Trzeba trzymać standard.

"Trzeba trzymać standard"
Teraz to już przegiąłeś z tym żartem stary menelu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę sobie spojrzeć na to zdjęcie i przeprowadzić proste rozumowanie.
Czy ta ślicznotka byłaby równie atrakcyjna, gdyby była goła?
Proszę pójść o krok dalej i wyobrazić ją sobie gołą w grupie innych gołych pań.
Czy wtedy przyciągnęłaby naszą uwagę ?

Marketingowcy wiedzą, jaka jest napradę natura ludzka i stawiają na zdolność ludzką do znajdowania atrakcyjnej różnicy, kulturowej różnicy. To kultura, strój, sprawia, że ta dziewczyna wygląda atrakcyjnie i przyciąga uwagę.

https://www.floryday.com/pl/Sukienki-Maxi-Szykowny-Poliester-Prazek-Dlugi-Rekaw-m1039443
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Już tyle razy minąłeś się z powołaniem - niedoszły naukowiec, niedoszły dziennikarz, niedoszły biznesmen a teraz do tego niedoszły marketingowiec.
Otóż stary menelu, wyobraź sobie, że nagie kobiety są podniecające. Wiem, że tego nie doświadczyłeś ale zawsze możesz poczytać o tym w necie.
Sadyl miał racje, zapewne nigdy nie doświadczyłeś tej zwierzęcej rządzy. Bardzo to smutne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już wiem skąd się bierze u totalnej opozycji pęd do rządzenia:

ze "zwierzęcej rządzy". Zwierzęca rządza rządzenia to jest to. Absolutny hit.

Nie masz racji stary menelu.
Absolutnym hitem jest to, że facecik stary wiekiem, a jeszcze intelektualnie skamielina - wypowiada się na temat sexu i kobiet, a jedno i drugie zna z internetu :)
Takie rzeczy tylko tutaj :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Prawda,
czy naprawde w swoim kazdym poscie musisz uzywac zwrotu "stary menelu"?
Co to ci daje?
Nie pytam przez wzglad na adresata twoich wypocin, ale tak ogolnie.
Czytaja to rozni ludzie. A ty tym swoim starym menelem upokarzasz kazdego starego, starego menela, a takze menela.
Jako, ze zaliczam sie do tej grupy osob, ktorzy w zyciu nie odniesli sukcesu ( tzn nie jezdze do SPA, nie nocuje w hotelach, jezdze tramwajami i pociagami, utrzymuje sie z zasilku, ktory placa ludzie sukcesu) wokol mnie mieszkaja takze menele. Starzy i mlodzi.I zaczelam zastanawiac sie w czym ty jako czlowiek jestes lepszy od moich znajomych z widzenia meneli. Sa grzeczni, pomocni, czasem usmiechnieci, czasem smutni. Nigdy nie sa agresywni. Nie spedzaja swoich wolnych dni na "gnojeniu" innych.. Cos im po prostu gdzies w zyciu nie wyszlo.. A ty sam jeszcze nie wiesz jako kto skonczysz swoje zycie. czy jako czlowiek sukcesu, czy jako upokarzany stary menel.
A teraz mozesz sobie po mnie pojezdzic.
Milego dnia i milosci w sercu zycze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

annn

"Panie Prawda,
czy naprawde w swoim kazdym poscie musisz uzywac zwrotu "stary menelu"? "

Wykazujesz brak litości dla adresata swego postu. On napradę musi, bo inaczej się udusi.

To zjawisko opisałem już wcześniej, a także w dzisiejszym tekście. Tak wygląda upadek demoliberalizmu. Więc tylko przypomnę:

" Wszystko wolno, hulaj dusza,
do niczego się nie zmuszaj,
nie wyznaczaj sobie granic
i nie próbuj nic zrozumieć,
nie pochodzi mieć od umieć."

Łowca, strasznie mi ciebie żal, bo ty naprawdę myślisz żeś mądry, a jesteś intelektualną skamieliną.

A właśnie temat wyznaczania sobie granic ostatnio mnie zaintrygował. Co jest teraz wartością, punktem odniesienia, prywatnym Westerplatte młodych ludzi? Jest taka hałaśliwa grupa, ale to głównie starszych ludzi, którzy powtarzają dwa hasła: demokracja i konstytucja. No tak, ale to nie mogą być stabilne jak betonowy stoczniowy dok imponderabilia. Bo co jeśli demokratycznie uchwalimy zniesienie demokracji? Hitlera wybrano demokratycznie. Skazanie Jezusa było triumfem demokracji nad monarchią uosabianą przez cesarskiego prokuratora, Piłata.
A jeśli demokratycznie zmienimy konstytucję? Nie ma co gadać. To się nie trzyma kupy.
Zresztą młodych te wartości nie pocięagają. A jak pociągają, to jest to smutne. Bo gdzie młodzieńczy bunt, kontestacja systemu, anarchizm? Ubranie pomnika w karton z tytułem aktu prawnego uchwalonego przez Kwaśniewskiego i Millera? Normalnie super... Instrukcja obsługi kraju, co nie umiał zapenić nawet wegetracji 3 milionom młodych zmuszonych do emigracji. Konstytucja państwa gdzie kształci się wybitnych nawigatorów i mechaników żeby potem pływali pod obcą banderą. Borchardt przynajmniej pływał na Lwowie, Darze Pomorza, czy Batorym. A Polska była wtedy tuż po zaborach. Jakby markera dzieciaki kupiły i napisały "konstytucja" na szczotce do kibla, to bym oczywiście potępiał, ale wiedziałbym, że ich rozwój jest normalny. Bo bunt, bo anarchia, bo walka z systemem. Zresztą jest taki challenge. Kto ubierze pomnik ofiar w getrcie w koszulki z napisem konstytucja? Hahaha. Dobre pytanie, nie?
No jeżdzą na tych wypasionych rowerach jak szaleni. Na rolkach też pięknie wpadają w taki rytm, ze aż miło czasem popatrzeć. Ale ja pytam, gdzie są granice, jakie są ich wartości? Bo biblia to już dawno nie. Duchowość wschodu? Wolne żarty. To wymaga samodoskonalenia i cierpliwości. Po co medytacja, skoro od odmiennych stanów świadomości to są teraz dopalacze? Tak sobie dywaguję, bez złośliwości i dworowania z kogokolwiek.
Smarzowski armatę już nabił. Z trailera wynika, ze nakręcił film o jakiejś grupie przestępczej złodziei, degeneratów i dewiantów seksualnych. To będzie na pewno ważny element tej destrukcyjnej układanki. No ale, jak wspomniałem, Biblia czy Kościół dla młodych ludzi już dawno jest nie. A ja się staram ustalić, co jest tak. I tylko rowery i rolki do tej pory odnotowałem . Ale to i tak wśród tych sympatyczniejszych. Większość ma smartfony i grę gta polegającą na zabijaniu, gwałceniu i rozjeżdżaniu ludzi na chodnikach :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

raven

Dałeś się wpuścić w maliny, bo historia się powtarza w zabawnym przebraniu.
Pamięam z nauki historii, że komuniśći po II WŚ występowali, pod wodzą Bolesława Bieruta, jako "blok czy front demokratyczny", oczywiście w konfrontacji z "czarną reakcją" i "imperialistami".

Trzeba patrzeć na wydarzenia w perspektywie.

A co do młodych, to są różni młodzi. A liczy się tu nie ilość lecz jakość.

Wszyscy daliśmy się wpuścić w maliny i jesteśmy tępi.
Jest na szczęście jeden, który w maliny się wpuścić nie dał i jest światły.
Przypadek sprawił, że jest menelem. Ale to szczegół.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ann,
Zapewne zuważyłaś, że "jażdżę" tylko po jednym faceciku. Bywasz na tym forum? Czytasz co on pisze? Wiesz, że to trwa latami? Wiesz, że wcześniej było to samo w innym miejscu (choć zawsze w necie tylko)?
Może jemu zwrócisz uwagę?
Ja już wiele razy pisałem, że w momencie kiedy stary cap przestanie obrażać ludzi to mnie tu już nie zobaczysz. Mi to jest do niczego niepotrzebne, ale z drugiej strony nie można chamowi pozwolić.
Tyle.
Co z tym zrobisz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja na to zdjęcie spoglądam i przeprowadzam rozumowanie. Wychodzi mi, że nie jest to sukienka stara. Jest heba nowa. Nie wiem, czy zgodzisz się ze mną? Co Ty w ogóle masz za fetysza z tymi kieckami?

image

raven
Mam w rodzinie plastyczkę, zajmującą się projektowaniem, a i ja mam rodzinne zdolności plastyczne, więc znam temat i mam wymagania - lubię ładnie odziane panie. Po drugie, interesują mnie zmiany obyczajowe i zmany uwidaczniające się w modzie. Czy nie zauważyłeś np. tendencji, że podczas gdy panie coraz bardziej się odkrywają, to panowie, odwrotnie, coraz bardziej się zakrywają ? Czyżby się czegoś wstydzili ? Panie łatwo pod tym względem rozgryżć, panów nie potrafię.

A panie w Afryce cierpią na kompleks bieli. Inaczej niż murzynek Bambo, który się bał, że się wybieli. Świat się zmienia.

>panowie, odwrotnie, coraz bardziej się zakrywają

Czyżby? Odsłonięte kostki, gołe stopy w butach, podwinięte nogawki, dopasowane, kuse marynarki...

anonim

Krótką perspektywą dysponujesz. To co podajesz, to nieistotne drobiazgi związane z trendem mody, Natomast długość się wydłuża. Szerokości nie biorę pod uwagę.

No nie wiem. Wątpię żeby posągowa pani Afrykanka miała jakiś kompleks. Bardziej tą Twoją bym podejrzewał. Trudno wyczuć, bo buzi całej nie widać. Ale usta jakieś takie nienaturalnie silikonowe i rzęsy chyba nie swoje. Może się czepiam, może złudzenie apteczne... Nieważne zresztą. Się zapędzam trochę.
Jak heban zbyt radykalny to masz takie 10/10 :)

https://youtu.be/nx2MC51uF2E?list=PLd0dtnNCmvGbRMPeZwsm0YvXKMzMJydEA

Liski się doszukałeś Kruku? Prześliczna była w Harrym. Grała też nastolatkę w Show Cosbyego - he he. A w ogóle jest Żydówką.
https://www.instagram.com/lisamichellebonet/?hl=pl

W Harrym było optymalnie. Taka pierwotna. Potem za Lennego wyszła i pojawiła się Zoe. Bardzo efektowna rodzina

https://www.popsugar.co.uk/celebrity/Zoe-Kravitz-Her-Parents-Pictures-41286334?utm_medium=redirect&utm_campaign=US:PL&utm_source=www.google.pl

Aaa. Kiedy jakieś prace zobaczymy? Wowa już pokazał. Uwaga spoiler, ale nie każdy zna rosyjski. To jest kot od tyłu :D

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=gEBEq7mg4Ms

No i pięknie!
Sadyl, Diable wcielony! Już ogonem zamiotłeś.

Pozdrawiam Wszystkich Panów Darcy ;)

https://www.youtube.com/watch?v=5vwjqxJHZNs

https://www.youtube.com/watch?v=sHPikqhTrHc

Pomijając że wariat i że nie rozmiar i takie tam.... to waszym zdaniem (Panie i pozostali biorcy) idealne rozmiary męskiego przyrodzenia to....

Inne tematy z forum

Grajdołki (103 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Biżuteria jako prezent? (41 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...