Siódme Niebo

Chciałabym kupić dom na Osiedlu Rodzinnym (Siódme Niebo), bede wdzieczna za wszystkie oponie dot tego osiedla. jaka jest jakosc wykonania domow? mam synow, ktorzy ucza sie w liceum a gdansku jak z dojazdem autobusowym>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 45

Re: Zdjęcia Grzybów

Zgadza się i właśnie od tego jest to forum aby przestrzec potancjalnych nabywców. Ludzie przed zakupem nieruchomości w tej firmie trzy razy się zastanówcie a potem jeszcze kolejne trzy razy! Nikomu nie zyczę tego co przeszliśmy. Deweloper arogancki i nie ragujący na jakiekolwiek problemy. Lepiej nie mówić co dzieje się na Miodowym i Rodzinnym. Popytajcie się mieszkańców przed podjęciem decyzji. U nas akurat posadzki się nie sypią ale strasznie ściany popękały i nie wiemy co jest powodem, być może tez coś siada. Do tego grzyb i wychodząca pleśń ! Odp Dewelopara ,, do normalne" Mamy dość ! Z całym sumieniem odradzamy zakupu tutaj nieruchomości.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: do: ~masz odpowiedz

obwodnice zrobia ale drogi to problem gminy. Tyle lat tu mieszkam, pisma się pisało, prosiło a Gmina na to :
BRAK ŚRODKÓW :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

do: ~masz odpowiedz

problem to masz raczej ty, z brakiem zrozumienia tego co czytasz,
szkoda gadać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

dokładnie, niech każdy sprawdza sam co kupuje, bo na plotkach i ludzkiej zazdrości się daleko nie zajedzie;
Ciekawe ile ludzi wypełni ankietę, znając życie, więcej osób tylko potrafi na forum gadać... a jak potrzeba to ich nie ma
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skoro będzie obwodnica, to oznacza, że Banino prędzej czy później doczeka się porządnych dróg, nowa szkoła się powoli buduje, a nowi mieszkańcy sprawią, że Banino się ładnie rozwinie i wszyscy z tego powodu powinni się cieszyć... A o tym jak buduje 7 niebo najlepiej wiedzą właściciele, więc proszę darować sobie informacje z trzeciej ręki... Proponuję lepiej wziąć udział w ankiecie na rzecz odsunięcia obwodnicy metropolitalnej najdalej od granic Banina.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

jak nie rozumiesz to masz problem.
A ja nie zgladam nikomu - tylko była budowa, jak sie jezdzi codziennie i rozmawia z ludzmi to masz informację.
Czasem lepiej popytać ludzi zanim się na minę wejdzie.
Hura optymizm bo tanio nie zawsze znaczy ,że dobrze. Poczytaj sobie forum co ludzie pisza, fuszerki wychodzą.
Ja nie życzę tym ludziom zle, nie musisz zjadliwego komentarza dodawać.
Już wisza banery SPRZEDAM nie bez powodu chyba i będzie więcej , drogie dojazdy, szkoła przepełniona. itp. Ludzie się ciesza, wiadomo ale czy wiedza o obwodnicy? Fajne to nie jest i wielu mieszkańców protestuje ale niektórzy na tym forum wyzywją, jakby ich d.pę ktos ugryzł.
Co ja mam tłumaczyć, każdy sam o sobie decyduje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

ja też tu mieszkam od paru lat i nie wiem jak deweloperzy budują, bo po prostu nie chodzę i nie zaglądam nikomu przez ramię, więc nie wiem skąd inni mają takie informacje.
Grunt jest taki jaki jest, to żadna tajemnica. To że ma być obw metropolitalna bliżej Banina to też wiadomo, ale starzy mieszkańcy też będą przy niej mieszkać, nie tylko nowi, więc nie rozumiem takich słów jak powyżej
"Obrazaliście sie a niedługo będziecie mieli w pobliżu obwodnice metroplitarną.
Zapoznajcie sie z planami."
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jest tez po to to forum by przestrzegać lub z doświadczenia informować. To były nawet wyzwiska.
I kto miał rację, Ci którzy mieszkaja tu pare lat, wiedza i widza co sie dzieje, jak Ci developerzy odwalajja fuchy, jakie sa grunty i czym to skutkuje.
Było moje mieszkanie, nie twoja sprawa, nie wtracajcie sie, nie zazdroście. Pomieszja Ci Państwo jeszcze troszke i przy obwodnicy to spokornieja. Nikt złosliwie tu nie chiał pisac , tak sadzę.
Ja nikomu zle nie życzę tylko oby ludzie młodzi nie żałowali pózniej bo sporo własnych piniędzy zainwestowali by zyć z rodziną w fajnym mieszkaniu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie bardzo rozumiem po co ten sarkazm?
czy tylko po to jest to forum?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Super domy a developer taki miły.
Chcieliście to macie. Obrazaliście sie a niedługo będziecie mieli w pobliżu obwodnice metroplitarną.
Zapoznajcie sie z planami.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

U nas również po przeszło dwóch latach zapadła się wylewka w garażu, cokół został na ścianie a pod nim 5 centymetrowa szczelina. Sytuacja zmusiła nas do wykonania nawiertów w garażu na ocene wymiany gruntu. Jak się okazało deweloper 7 niebo wogole nie wymienił gruntu w fundamencie, wsypał tą samoą glinę z wykopów do fundamentu. Czekamy teraz na opinie biegłego. Niebawem również będziemy składać pozew do Sądu gdyż jest to wada ukryta ! Parodia ! Deweloper wogole nie reaguje na nasze telefony i pisma , o usunięcie jakiejkolwiek usterki można pomarzyć !!!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jak starzy mieszkańcy pisali ,ze nie jest fajnie to się Państwo obrażali
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rysiek mozesz podać jakiegoś maila do siebie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

znasz osobiście współczującą? za tak dokładnie opisujesz jej preferencje polityczno- religijne?...napisz coś więcej, to musi być bardzo ciekawa osoba;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re:

Osiedle Miodowe jest położone w niesprzyjające okolicy, domy usytuowane są w dole i spływa tam woda. Na szczęście Rodzinne jest na górce
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Re: POZEW ZBIOROWY- zapadające się posadzki

Znów konkurencja. Już pisałeś o swoim blogu kilka postów wyżej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

POZEW ZBIOROWY- zapadające się posadzki

Razem z sasiadami naliczyliśmy z 8-10 pozwów które już są prowadzone przeciwko firmie siodme niebo. Zachecam do złożenia pozwu zbiorowego który wraz z sąsiadami złożymy niebawem. Mowa tutaj o pękajacych i zapadającycj się ścianach, zapadających się posadzkach, grzybie i wilgoci itp. Gdyby którykolwiek klient chetny zakupić dom od tej firmy chciał zobaczyć dzieło tej firmy to zapraszam, zaprezentuje zapadniętą posadzkę w garażu ok 4cm-6cm.

Rysiek tel. 515 399 626
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

do gwe
Nie za ostro Pan pisze?
Co za słownictwo i kultura
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

wspolczujaca to komuch ,moherowy beret kochajacy pis ,fanatyczka kosciola. tylko naucz sie chociaz 10 przykazan glownych i SIE DOSTOSUJ. masz lepianke z blota i myslisz ze jestes kims. nawet nie przerastasz papieru toaletowego. lepiej sobie zrob operacje plastyczna,bo nawet po nocach straszysz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

Zdjęcia Grzybów

Wszystko masz na http://www.banino.bloog.pl , a co w budynkach ludzie mają to tylko możesz się domyślać.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Internet LTE (58 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się...

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...