Siódme Niebo

Chciałabym kupić dom na Osiedlu Rodzinnym (Siódme Niebo), bede wdzieczna za wszystkie oponie dot tego osiedla. jaka jest jakosc wykonania domow? mam synow, ktorzy ucza sie w liceum a gdansku jak z dojazdem autobusowym>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 45

Re: Linie wysokiego napięcia

Szkodzą tak samo jak fale radiowe, tv i komórki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: opłata za m-scce postojowe oraz udział w gruncie

nie na ułożenie płyt tylko zrobienie dróg wew osiedla a to są dwie różne sprawy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Linie wysokiego napięcia

Czy ktoś orientował sie czy szkodzą linie wysokiego napiecia które stoja przy osiedlu siodme niebo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale to jest udział w gruncie/dróg dojazdowych. ten pod mieszkaniem oczywiście jest jakoś w cenie, parter ma większa częśc do użytkowania, piętro tylko to przy wejściu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapraszam do udziału w forum Osiedla Rodzinnego: http://banino.phorum.pl/
Kronika budowy dla zainteresowanych...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jestem ekspertem, ale zdaje mi sie że miejsce postojowe lub garaż jest OBOWIĄZKOWE. Jak też i dojazd do posesji.To są obowiązki dewelopera.
5 tys. za udział w gruncie? Nie znam się, ale pierwsze słyszę. Jaki udział!!!
Kupujesz mieszkanie razem z gruntem pod tym mieszkaniem (wpis do hipoteki).
Nie wspomnę o kostce brukowej w środku osiedla na wsi...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

chodzi mi konkretnie o 5 tys. na udział w działkach/drogach dojazdowych. Wiem, że późniejsze umowy były podpisywane nie na udział w takich działkach tylko służebność przejazdu.

Potwierdzam. My też płaciliśmy.

witam
tak ale to nie jest udzial w gruncie tylko na ulożenie płyt.

opłata za m-scce postojowe oraz udział w gruncie

Witam.
Czy wszyscy państwo kupując mieszkanie od ceny podanej w cenniku dodatkowo płaciliście 5 tys. za m-sce postojowe oraz 5 tys. za udział w gruncie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Forum

co się czepiacie falowców ?
10 lat mieszkałam w najdłuższym na 9 pietrze
Gdyby nie jeden pokój mieszkalibyśmy tam do dziś/ wówczas rodzina czteroosobowa/
Na dzień dzisiejszy najdroższe mieszkania w miecie są w kilkunastopiętrowych wieżowcach, które różnią się tylko od falowców kierunkiem pion lub poziom
Wszystko zależy od ludzi którzy zamieszkują
pozdrawiam malkontentów i snobów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Siódme Niebo

Kiedyś na Karwinach też było tylko błoto, brak komunikacji, dookoła pola i jeszccze kozy i krowy się pasły... wszędzie daleko i rodzina pukała się w głowę jak słyszała gdzie rodzice chcą się przeprowadzić...a teraz chyba nie muszę nikomu tłumaczyć...
W Baninie za góra 10 lat będzie to samo.
A jak z tą droga i oświetleniem w końcu? Wewnątrz osiedla będzie kostka brukowa, brak oświetlenia, a dojazdówka z plyt jumbo, z tym że deweloper nie chce sam na wszystko dać, bo mieli się podzielić kosztami, część on, część gmina, część inni mieszkańcy? W sumie rozumiem go... a jak w końcu będzie? Gmina chyba nie chce się dokładać :/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Forum

ojej... ale powiało goryczą :/
dziękuję za Twoje współczucie... ehhhh :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko od nas samych będzie zależało czy będzie nam się dobrze mieszkało. Łatwo pluć sobie w twarz przez Internet, tymczasem obok ciebie może mieszkać fajny sąsiad, nie ważne czy nowy czy "stary". We wspólnocie siła, im więcej osób tym więcej można zdziałać dla wspólnej wygody. A że czasem się trafi jakieś zgniłe jajo - cóż, to się może wydarzyć wszędzie, w mieście też.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

co do ludzi na poziomie to mieszka kilku profesorów, dziennikarzy, aktorów i piłkarzy ale czy kazdy profesor musi być na poziomie? chyba nie. Nie podniecasł by sie tym, tym bardziej że jeden z profesorów sie wyprowadza widziałem jego ogloszenie.Może mu się przestało podobać. Mam sympatycznych sąsiadów i nie patrzę kto jakie szkoły skończył bo to nie jest najważniejsze . Lepiej mi sie rozmawia z konkretnym człowiekiem z matura a nawet bez niz niż z profesorem
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

chciałbym was pogodzić i współczującą i nowych sąsiadów, którym zyczę jak najlepiej. Prawda jest taka, że nie ma co liczyć na nowe drogi , oświwtlenie, duzy sklep czy częśtsze autobusy. Na pewno autobus 126 będzie szybciej jeździł jak powstanie nowa słowackiego ale na długo to nie straczy. 12 lat temu w baninie mieszkało 800 osób za dwa lata będzie nas ponad 5 tysiecy . W każdym domu samochód lub dwa więc korki znowu będą. Chyba, że ludzie przesiądą sie do koleii metropolitalnej. Współczująca ma rację, że mieszkanie w mieszkaniu na wsi ( nie w domu z ogródkiem) to jednak mały komfort ale cena jest atrakcyjna więc rynek wybiera. Po jakimś czasie zaczniecie tęsknić za spacerami po mieście , a nawet po osiedlu ale i ja tęsknię za pubem widokiem starego miasta itp. Jednajk świeże powietrze i odgłosy ptaków, żab rekompensuje to wszystko a do gnojówki też się można przyzwyczaić. Za to na roweże można dojechać do jezior lasów itp. Pozdro dla przyszłych sąsiadów i tych obecnych.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

a gdzie będziecie garażować samochody?

myślę, że jeżeli kupuje ktoś mieszkanie, to liczy się z tym, że nie jest to zakup na 2 lata, tylko dłużej. W związku z tym, kazdy dorosły człowiek powinien brać wszystkie za i przeciw i dobrze to przemyśleć. Nie samo Banino na pomorzu. Jak można wziąć kredyt załóżmy na 30 lat lub wydać tyle gotówki i narzekać?! Rozumiem jeżeli bysmy dostawali to za darmo, to można by było narzekać. Ale nie oszukujmy się to jest wieś, ja przeprowadzam się z Gdyni do Banina bo mi taki klimat pasuje, jeżeli by tak nie było to nie widziałabym sensu. Radzę, dobrze przemyśleć zakup mieszkania tym, którzy jeszcze nie mieszkają i już narzekają.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Autobus126 jezdzi srednio co godzine Niektore kursy sa wydluzone do Zukowa lub z Zukowa Te z Zukowa w godzinach rannych prawie zawsze sa opoznione tak ze mlodziez dojezdzajaca do szkoly musi to brac pod uwage i wychodzic na wczesniejszy W godzinach szczytu powrot moich dzieci ze szkoly we Wrzeszczu trwa okolo godziny plus czekanie na autobus Ale zawsze jest cos za cos Pozdrowienia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

do wszystkich z ekskluzywnej wsi

Podaj mi choc jedno nazwisko tej osoby "na najwyzszym stanowisku".
Jak dla Ciebie obcokrajowiec to ktos,to Ci wspolczuje. Skąd Ty wiesz gdzie ja mieszkam i czy mam ogródek czy nie.

A najlepiej to idz do stodoly i wydoj krowy i zaoraj pole. Ale pamietaj,zeby to wszystko nie straciło na jakości. Rób to ekskuzywnie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 16

Inne tematy z forum

jaki piec wybrać do domu? (100 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Internet JMT Elektronika Marek Wensierski (36 odpowiedzi)

Witam, do tej pory internet od JMT Elektronika Marek Wensierski działał sprawnie ale od około 2-3...