Siódme Niebo

Chciałabym kupić dom na Osiedlu Rodzinnym (Siódme Niebo), bede wdzieczna za wszystkie oponie dot tego osiedla. jaka jest jakosc wykonania domow? mam synow, ktorzy ucza sie w liceum a gdansku jak z dojazdem autobusowym>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 45

Re: Linie wysokiego napięcia

Szkodzą tak samo jak fale radiowe, tv i komórki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: opłata za m-scce postojowe oraz udział w gruncie

nie na ułożenie płyt tylko zrobienie dróg wew osiedla a to są dwie różne sprawy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Linie wysokiego napięcia

Czy ktoś orientował sie czy szkodzą linie wysokiego napiecia które stoja przy osiedlu siodme niebo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale to jest udział w gruncie/dróg dojazdowych. ten pod mieszkaniem oczywiście jest jakoś w cenie, parter ma większa częśc do użytkowania, piętro tylko to przy wejściu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapraszam do udziału w forum Osiedla Rodzinnego: http://banino.phorum.pl/
Kronika budowy dla zainteresowanych...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jestem ekspertem, ale zdaje mi sie że miejsce postojowe lub garaż jest OBOWIĄZKOWE. Jak też i dojazd do posesji.To są obowiązki dewelopera.
5 tys. za udział w gruncie? Nie znam się, ale pierwsze słyszę. Jaki udział!!!
Kupujesz mieszkanie razem z gruntem pod tym mieszkaniem (wpis do hipoteki).
Nie wspomnę o kostce brukowej w środku osiedla na wsi...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

chodzi mi konkretnie o 5 tys. na udział w działkach/drogach dojazdowych. Wiem, że późniejsze umowy były podpisywane nie na udział w takich działkach tylko służebność przejazdu.

Potwierdzam. My też płaciliśmy.

witam
tak ale to nie jest udzial w gruncie tylko na ulożenie płyt.

opłata za m-scce postojowe oraz udział w gruncie

Witam.
Czy wszyscy państwo kupując mieszkanie od ceny podanej w cenniku dodatkowo płaciliście 5 tys. za m-sce postojowe oraz 5 tys. za udział w gruncie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Forum

co się czepiacie falowców ?
10 lat mieszkałam w najdłuższym na 9 pietrze
Gdyby nie jeden pokój mieszkalibyśmy tam do dziś/ wówczas rodzina czteroosobowa/
Na dzień dzisiejszy najdroższe mieszkania w miecie są w kilkunastopiętrowych wieżowcach, które różnią się tylko od falowców kierunkiem pion lub poziom
Wszystko zależy od ludzi którzy zamieszkują
pozdrawiam malkontentów i snobów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Siódme Niebo

Kiedyś na Karwinach też było tylko błoto, brak komunikacji, dookoła pola i jeszccze kozy i krowy się pasły... wszędzie daleko i rodzina pukała się w głowę jak słyszała gdzie rodzice chcą się przeprowadzić...a teraz chyba nie muszę nikomu tłumaczyć...
W Baninie za góra 10 lat będzie to samo.
A jak z tą droga i oświetleniem w końcu? Wewnątrz osiedla będzie kostka brukowa, brak oświetlenia, a dojazdówka z plyt jumbo, z tym że deweloper nie chce sam na wszystko dać, bo mieli się podzielić kosztami, część on, część gmina, część inni mieszkańcy? W sumie rozumiem go... a jak w końcu będzie? Gmina chyba nie chce się dokładać :/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Forum

ojej... ale powiało goryczą :/
dziękuję za Twoje współczucie... ehhhh :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko od nas samych będzie zależało czy będzie nam się dobrze mieszkało. Łatwo pluć sobie w twarz przez Internet, tymczasem obok ciebie może mieszkać fajny sąsiad, nie ważne czy nowy czy "stary". We wspólnocie siła, im więcej osób tym więcej można zdziałać dla wspólnej wygody. A że czasem się trafi jakieś zgniłe jajo - cóż, to się może wydarzyć wszędzie, w mieście też.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

co do ludzi na poziomie to mieszka kilku profesorów, dziennikarzy, aktorów i piłkarzy ale czy kazdy profesor musi być na poziomie? chyba nie. Nie podniecasł by sie tym, tym bardziej że jeden z profesorów sie wyprowadza widziałem jego ogloszenie.Może mu się przestało podobać. Mam sympatycznych sąsiadów i nie patrzę kto jakie szkoły skończył bo to nie jest najważniejsze . Lepiej mi sie rozmawia z konkretnym człowiekiem z matura a nawet bez niz niż z profesorem
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

chciałbym was pogodzić i współczującą i nowych sąsiadów, którym zyczę jak najlepiej. Prawda jest taka, że nie ma co liczyć na nowe drogi , oświwtlenie, duzy sklep czy częśtsze autobusy. Na pewno autobus 126 będzie szybciej jeździł jak powstanie nowa słowackiego ale na długo to nie straczy. 12 lat temu w baninie mieszkało 800 osób za dwa lata będzie nas ponad 5 tysiecy . W każdym domu samochód lub dwa więc korki znowu będą. Chyba, że ludzie przesiądą sie do koleii metropolitalnej. Współczująca ma rację, że mieszkanie w mieszkaniu na wsi ( nie w domu z ogródkiem) to jednak mały komfort ale cena jest atrakcyjna więc rynek wybiera. Po jakimś czasie zaczniecie tęsknić za spacerami po mieście , a nawet po osiedlu ale i ja tęsknię za pubem widokiem starego miasta itp. Jednajk świeże powietrze i odgłosy ptaków, żab rekompensuje to wszystko a do gnojówki też się można przyzwyczaić. Za to na roweże można dojechać do jezior lasów itp. Pozdro dla przyszłych sąsiadów i tych obecnych.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

a gdzie będziecie garażować samochody?

myślę, że jeżeli kupuje ktoś mieszkanie, to liczy się z tym, że nie jest to zakup na 2 lata, tylko dłużej. W związku z tym, kazdy dorosły człowiek powinien brać wszystkie za i przeciw i dobrze to przemyśleć. Nie samo Banino na pomorzu. Jak można wziąć kredyt załóżmy na 30 lat lub wydać tyle gotówki i narzekać?! Rozumiem jeżeli bysmy dostawali to za darmo, to można by było narzekać. Ale nie oszukujmy się to jest wieś, ja przeprowadzam się z Gdyni do Banina bo mi taki klimat pasuje, jeżeli by tak nie było to nie widziałabym sensu. Radzę, dobrze przemyśleć zakup mieszkania tym, którzy jeszcze nie mieszkają i już narzekają.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Autobus126 jezdzi srednio co godzine Niektore kursy sa wydluzone do Zukowa lub z Zukowa Te z Zukowa w godzinach rannych prawie zawsze sa opoznione tak ze mlodziez dojezdzajaca do szkoly musi to brac pod uwage i wychodzic na wczesniejszy W godzinach szczytu powrot moich dzieci ze szkoly we Wrzeszczu trwa okolo godziny plus czekanie na autobus Ale zawsze jest cos za cos Pozdrowienia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

do wszystkich z ekskluzywnej wsi

Podaj mi choc jedno nazwisko tej osoby "na najwyzszym stanowisku".
Jak dla Ciebie obcokrajowiec to ktos,to Ci wspolczuje. Skąd Ty wiesz gdzie ja mieszkam i czy mam ogródek czy nie.

A najlepiej to idz do stodoly i wydoj krowy i zaoraj pole. Ale pamietaj,zeby to wszystko nie straciło na jakości. Rób to ekskuzywnie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 16

Inne tematy z forum

Internet LTE (58 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się...

Imperium-Auto Salon (9 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...