Chciałabym kupić dom na Osiedlu Rodzinnym (Siódme Niebo), bede wdzieczna za wszystkie oponie dot tego osiedla. jaka jest jakosc wykonania domow? mam synow, ktorzy ucza sie w liceum a gdansku jak z dojazdem autobusowym>
nie moga kazać wpłacać pieniędzy gdy nie ma zakończonego etapu budowy. Faktycznie podwykonawcy skarżą się na braki wypłat. Plotkują , że kupili kolejne grunty w Baninie i pewnie kasa była potrzeban na zakup gruntów=wypłaty mogą poczekać.
Osobiście jestem klientem gotówkowym i wpłaciłem już cześć środków dla 7 nieba kilka miesięcy temu. Według harmonogramu powinien już być stan surowy. Do dziś dnia nie widzę ani wpłaconych pieniędzy ani nie widzę budynku ! Firma 7 niebo zwróciła się do mnie o kolejną wpłatę to chyba jakiś żart ! Nie dostaną ani złotówki ode mnie dopóki nie zobaczę budynku. Przestrzegam przyszłych nabywców aby nie wpakowali się to to samo błoto co ja. Wystarczy porozmawiać z podwykonawcami na budowie którym 7 niebo nie płaci już od 3-4 miesięcy należnym im wypłat. W zasadzie niewielu już ich zostało. Podobno hurtownie również odmówiły dalszej współpracy w zakresie dowozu materiałów budowlanych. Ja walczę o zwrot wpłaconych środków to straszą mnie karami umownymi. Pozdrawiam
Boisko dobra rzecz ale taka lokalizacja pod oknami? hmmm ja tez nie zazdroszczę najbliższym mieszkańcom.Powinno być trochę oddalone od domów mieszkalnych, budującym zabrakło odrobinę zdrowego rozsądku i empatii
Koki ,myślisz ze oni się przejmują mieszkańcami ?wychodzą z założenia pogadają ,pogadają a i tak zrobimy swoje .A boisko które zrobili ludziom pod oknami , nie zazdroszczę mieszkańcom szeregów.
Podobno Siódme Niebo buduje skład budowlany przy Odido na początku Pszennej ? Jeśli to prawda to trzeba powiedzieć, że miejsce jest mało udane i raczej oszpecą to miejsce. Szkoda bo inwestują w tę okolicę a tak będą mieszkańcy na nich psy wieszali.
a duzo poprawek było? Jak oceniacie budowę i wykonanie? Jest coś co byś doradziła ? nasz budynek własnie się tworzy i może wartoby zwrócić na coś szczególną uwagę? pozdrowienia i do zobaczenia na naszej wspólnej ulicy :)
Witamy Wszystkich i Pozdrawiamy. My mamy rezerwację mieszkania w budynku 32. Podobno sa już wykopy i chyba ławy ale niestety nie mogę tego zobaczyć, opieram się na informacjach od Pani Moniki z biura, mamy do tej miłej Pani zaufanie.