Siódme Niebo

Chciałabym kupić dom na Osiedlu Rodzinnym (Siódme Niebo), bede wdzieczna za wszystkie oponie dot tego osiedla. jaka jest jakosc wykonania domow? mam synow, ktorzy ucza sie w liceum a gdansku jak z dojazdem autobusowym>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 45

Re: Uwaga. Przestroga dla innych

nie moga kazać wpłacać pieniędzy gdy nie ma zakończonego etapu budowy. Faktycznie podwykonawcy skarżą się na braki wypłat. Plotkują , że kupili kolejne grunty w Baninie i pewnie kasa była potrzeban na zakup gruntów=wypłaty mogą poczekać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uwaga. Przestroga dla innych

Osobiście jestem klientem gotówkowym i wpłaciłem już cześć środków dla 7 nieba kilka miesięcy temu. Według harmonogramu powinien już być stan surowy. Do dziś dnia nie widzę ani wpłaconych pieniędzy ani nie widzę budynku ! Firma 7 niebo zwróciła się do mnie o kolejną wpłatę to chyba jakiś żart ! Nie dostaną ani złotówki ode mnie dopóki nie zobaczę budynku. Przestrzegam przyszłych nabywców aby nie wpakowali się to to samo błoto co ja. Wystarczy porozmawiać z podwykonawcami na budowie którym 7 niebo nie płaci już od 3-4 miesięcy należnym im wypłat. W zasadzie niewielu już ich zostało. Podobno hurtownie również odmówiły dalszej współpracy w zakresie dowozu materiałów budowlanych. Ja walczę o zwrot wpłaconych środków to straszą mnie karami umownymi. Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Siódme Niebo

Boisko dobra rzecz ale taka lokalizacja pod oknami? hmmm ja tez nie zazdroszczę najbliższym mieszkańcom.Powinno być trochę oddalone od domów mieszkalnych, budującym zabrakło odrobinę zdrowego rozsądku i empatii
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A sama mieszkasz w bloku? Lepsze boisko niż przesiadywanie przed monitorem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Koki ,myślisz ze oni się przejmują mieszkańcami ?wychodzą z założenia pogadają ,pogadają a i tak zrobimy swoje .A boisko które zrobili ludziom pod oknami , nie zazdroszczę mieszkańcom szeregów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Podobno Siódme Niebo buduje skład budowlany przy Odido na początku Pszennej ? Jeśli to prawda to trzeba powiedzieć, że miejsce jest mało udane i raczej oszpecą to miejsce. Szkoda bo inwestują w tę okolicę a tak będą mieszkańcy na nich psy wieszali.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej moj adres asiabanino@wp.pl

z góry dziekuje :)

podrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Asiu podaj adres email to napiszę Ci wszystko ze szczegółami :)

a duzo poprawek było? Jak oceniacie budowę i wykonanie? Jest coś co byś doradziła ? nasz budynek własnie się tworzy i może wartoby zwrócić na coś szczególną uwagę? pozdrowienia i do zobaczenia na naszej wspólnej ulicy :)

Odbiór już był, ale czekamy na ostatnie poprawki i ostateczny odbiór :)

A my na 22 :), a 21 jeszcze nie został oddany?

A my czekamy na 21 :) Może ktoś jeszcze??

A my czekamy na budynek 33 :)
Może są tu jacyś sąsiedzi?

Ja mieszkam od sierpnia. 56 m. opłaty w najziemniejszym miesiącu - styczniu 450 zł. teraz ok 300 - 350 ogrzewanie plus woda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w tych czasach w kwestii usług zaufanie można mieć wyłącznie do lekarza a i tak nikt nie może mieć 100% pewności czy się nie pomylił
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Witamy Wszystkich i Pozdrawiamy. My mamy rezerwację mieszkania w budynku 32. Podobno sa już wykopy i chyba ławy ale niestety nie mogę tego zobaczyć, opieram się na informacjach od Pani Moniki z biura, mamy do tej miłej Pani zaufanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

My również pozdrawiamy! :))

Czyli budowa już się rozpoczęła? :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

My również kupiliśmy mieszkanie w budynku 42, pozdrawiamy przyszłych sąsiadów. Fundamenty już są :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, my także z 42. Fundamenty już stoją. Byłam w szoku,żę tak szybko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (11 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Imperium-Auto Salon (9 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....