Siódme Niebo

Chciałabym kupić dom na Osiedlu Rodzinnym (Siódme Niebo), bede wdzieczna za wszystkie oponie dot tego osiedla. jaka jest jakosc wykonania domow? mam synow, ktorzy ucza sie w liceum a gdansku jak z dojazdem autobusowym>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 45

Re: Siódme Niebo

A myślałam że fajne osiedle ! Mieszkam tu ponad dwa lata jak budowałam dom obserwowałam od początku budowe osiedla rodzinnego i podziwiałam ludzi którzy wprowadzali się do swoich mieszkań mijając się w drzwiach z pracownikami budowy. Te budynki nie były osuszone wszystko mokre ,domyślałam się że mogą być problemy z wilgocią .Pozostaje wam tylko ciągłe wietrzenie mieszkań ale jak jest kiepska wentylacja to i tak można spodziewać się grzyba jak teraz go nie widać to za jakis czas i tak wyjdzie.A tak miało być pięknie!!! życze wam wytrwałości w walce z usterkami
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sąsiadko uwielbiam Cię :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

to macie swoje 7 piekło a jak starzy mieszkańcy ostrzegali to było -odwalcie się
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

co do wysokosci łazienki to pownno byc nie mniej niz 2.5m...ale jak bedzie u panstwa to tez niewiadomo...bo tu rozni " fachowcy" pracuja...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

do nowego lokatora..wysokosc okna od posadzki 90cm...ale jak jest u Panstwa...to ciezko powiedziec...bo tu sie rozne rzeczy dzieja...na tej budowie...kazdy budynek, mieszkanie ma inne standardy...choc umowy kupna sprzedazy sa takie same:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja muszę powiedzieć, że kontakt z developerem to jakiś żart. Zadałem 1 pytanie i czekam na odpowiedź już 3 tydzień. Może ktoś mi podpowie jaka jest wys.łazienki i wys.okna w łazience, bo jak dzwonię to skrzynka pocztowa pełna, na sms nie odpisują ani nie oddzwaniają! Zatrudnili młode osoby, które są niekompetentne w tej branży, które nie ogarniają zupełnie swojej pracy! Faktem już jest to, że od tamtego roku pierwsza os.dewveloper z jaką miałem styczność wyleciała więc o czymś to świadczy...powinni zatrudnić jakiegoś kolesia, po odpowiednich studiach, który pomoże w odpowiedzi na pytania a nie jakieś lalunie co pojęcia nie mają w temacie! Ale wiadomo, prezes facet to zatrudni kobiety:) Zresztą doradca finansowy też się nie spisała w naszym przypadku, więc wzieliśmy swojego... a developerzy zamiast udzielać się na forum weźcie się za robotę i udzielajcie podstawowych odpowiedzi na nasze pytania i reagujcie na reklamacje. Najlepiej zgarnąć kasę i mieć wszystko w d...., ale to się zawsze odbije:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

taa racja zawsze jest gdzies po srodku, nikt tu sie niechce z nikim kłocic, za bystrosc umylu przepraszam troche mnie ponioslo...
generalnie rzecz biorac naprawiac naprawiaja ale ile trzeba ich prosic, wkurza mnie to ze naprawy zawsze sa w tygodniu 7-15.30 gdzie normalni ludzie pracuja wiec musza wziasc wolne i w ten sposob marnuja moj cenny czas...
denerwuja mnie ludzie ktorzy nieszanuja mojego czasu, ktorzy traktuja mnie jak...ciezko nawet to nazwac...delikatnie mowiac jak kogos gorszego od siebie...
pozatym irytuje mnie nazewnictwo...typu"atmosfera na osiedlu rodzinnym jak na przedniesciach amerykanskich" niewidzialam nigdy na przdmiesciach amerykanskich...kur krow...itp...
ktos kto to pisal nie ma pojecia jak przedmiescia wygladaja...w stanach...smutne to...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

No dobra sąsiedzi... może macie racje w niektórych podpunktach ... nie będę więcej bronić naszego osiedla ani tez 7 nieba. Chwaliłam ich dotychczas , bo nie mam jak narazie na co narzekać ( zresztą ja praktycznie nigdy nie narzekam i zawsze staram się myśleć pozytywnie) . Ja wiedziałam ,ze będę miała jedno miejsce postojowe ,więc teraz nie narzekam ( matizem nie jeżdżę;) , faktycznie , szkoda ,że nie zrobili nigdzie parkingu- dla gości chociażby ,
latarnie też nie były w planie - ale faktycznie by sie przydały , no o placu zabaw nie wspomnę ... mam nadzieje ,że jeszcze go zrobią:)
Zieleń może sie pojawi kiedy zakończy sie budowa.
Nie będę się tu z Wami wykłócać , bo może faktycznie dobrze trafiłam , a Wy mieliście pecha i jest mi z tego powodu przykro.
BB - nie jestem ich pracownikiem , megi mam nadzieję , że moja pisownia tym razem jest bardziej "trójmiejska" i nie zalatuje tu teraz białorusią;)Nie chce miec tu problemów z sąsiadami i jeśli Was uraziłam to przepraszam :) ja tu sobie szczęśliwie żyje i Wam życzę tego samego . Może w rzeczywistym świecie byśmy sie polubili - choć teraz to nie wiem po tym tekście z bystrością umysłu , czy bym chciała wiedzieć kto to napisał...
Co do współpracy z 7 niebem - tez mam jakieśtam usterki - ale jak narazie nie odmówili mi ani razu naprawy - pozdrawiam sąsiadów :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

ta wypowiedz wspaniale to wypowiedz irroniczna ale najwidoczniej ktos tu niezrozumial wypowiedzi...bywa...:) ach ta bystrosc umyslu...

"bylo nie kupowac"-co to za zwrot, chyba jakas nalecialosc ...podlaska

ja czuje sie oszukana przez dewelopera... to mialo byc male kameralne osiedle mialy byc 3 budynki z mieszkaniami a reszta to blizniaki i szeregowce, tymczasem jak widzac deweloper goniac za szybkim i latwym zyskiem niezapytal nikogo o zdanie zrobil jak uwazal zmienil swoje plany i wybudowal....budynki...kazdy inny -a niby mialo byc jedolicie...estetycznie. a wyszlo jak wyszlo...brak zgrania i harmoni...

brak zieleni! to jest nastepny minus...posadzone zostaly tylko jakies dzikie roze gdzie niegdzie...ale niestety zostaly juz rozjezdzone przez robotnikow parkujacych gdzie popadnie...

rozjezdzona i zablocona kostka...pieknie:)

brak placu zabaw...ktory by moze uratowal to osiedle...-zwlaszcza ze gorne mieszkania ktorych cudownie przybylo, niemaja ogrodow, wiec jesli ktos ma dzieci...to pozostaje im tylko ulica-porazka!

jestem ciekawa czy wizualizacja drog bedzie zgodna z tym co bedzie wkonane, czy znowu deweloperowi sie odwidzi i zrobi...jak uwaza...

a mam wrazenie ze on uwaza sie za osobe niomylna ktora niepotrafi przyznawac sie do swojich bledow....

i zauwazylam ze zawsze ale to zawsze...7 niebo nie jest winne tylko pociagaja do odpowiedzialnosci podwykonawcow- ktorzy nie zawsze sa winni!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Pozdrawiam Panią z"Siodmego nieba"!! (i tu nie mam wątpliwości)

Ja też się nie mogę powstrzymać i musze odpowiedzieć:
- w jakim budynku oddanym do użytkowania wychodzi grzyb?? Ja nie spotkałem jeszcze oprócz Os. Rodzinnego. Argument, że trzeba wietrzyć jest delikatnie mówiąc przesadzony.
- nie widziałem jeszcze ekshibicjonistów na osiedlu, ale po co okno, ewentualnie drugi budynej "pod oknem" skoro osiedle nota bene "Rodzinne" nie jest skierowane dla ekshibicjonistów?
- komin ok? Czy mówimy, aby na pewno o Osiedlu Rodzinnym?? Nie sądze...
- co do oświetlenia to inaczej byś mówiła, jakby w nocy np. auto Ci zniknęło! Poza tym można zamontować energooszczędne (czy nawet wykorzystujące OZE lampy). Ponadto na tyle mieszkań, których poupychaliście na osiedlu koszt utrzymania byłby na tyle znikomy, że 90 % mieszkańców chciałaby jednak oświetlenie.
- dach nie przecieka?? Szczęściara!!
- miejsce postojowe - nie każdy jeździ Matizem. Jak każdy ustawi po dwa, trzy auta to rowerem da się jedynie przejechać po osiedlu
- na sąsiadów i ja nie narzekam
- stać mnie na prąd i wolę płacić do Energii niż raz mieć, a raz nie mieć tego prądu!! Pomimo, że prąd jest darmowy to szlak mnie trafia, jak mi wariuje. Spadki napięcia są tak duże że większość urządzeń potrafi włączać się i wyłączać sama. Koszt naprawy jednego ze sprzętu AGD/RTV zdecydowanie przewyższy wartość rachunków za prąd w okresie kilku miesięcy.

Dobry podsumowanie: "było nie kupować" - żebym to wszystko wiedział wcześniej ....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

Fakt wspaniałe :) i to jedyny fakt z tej wypowiedzi;)
-grzyb -kwetstia wietrzenia i ogrzewania
-wentylację - naprawiają
-okna łazienkowe... no cóż jak kto lubi ,ja np.zasłaniam roletą:) nie jestem ekshibicjonistą...
- komin -mój ok -Twoj nie wnikam
- dach - mi nie przecieka
- pękające ściany - racja -pękaja gdzieniegdzie tynki - jak to w nowych budynkach ,które jeszce osiadają
- brak oświetlenia na osiedlu ... - nie wiem jak Ty ale ja nie mam ochoty płacic czynszu za utrzymanie latarni
- miejsce postojowe - mam jedno ale mieszczą się spokojnie dwa auta
a sąsiadów mam super i nawiązuję nowe przyjaźnie:)
- brak liczników energi.. heh - pół roku prąd był za darmo - tragedia poprostu;)
- sprzęt - jak narazie bez zarzutu:) ale jak kto lubi , nei mogłam się powstrzymać żeby odpisać :) było nie kupowac ,a nie teraz narzekac , fakt osiedle wspaniałe :) ja jestem zadowolona
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

obawiam sie ze pani decyzja juz zostala podjeta...osiedle wspaniale jak widac rosnie w oczach...pomimo dlugiej zimy...rosnie tak jak grzyby po deszczu...tylko przez to tempo pozniej grzyby to beda rosly w mieszkaniach...
wetylacja...odpowiednio dobrana tak by hulal wiatr w mieszkaniach taka lekka bryza...
okna łazienkowe duze skierowane na okna salonowe sasaidow...tak rodzinnie...
kominy za krotkie, dachy przeciekajace, nierowne sufity, pekajace sciany to jest dopiero poczatek...brak oswietlenia na naszym osiedlu...
miejsca postojowe jedno stanowiskowe...pomagaja zacisniac kontakty sasiedzkie...
elektryka ktora niszczy nasze sprzety domowe, brak licznikow do energi, nieosuszone odpowiednio budynki to ta jakosc roku 2012/13
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Z każdym deweloperem są problemu. To ze względu na nadmiar pracy, za mało ludzi do ogarnięcia tego wszystkiego. Na poprawki z rękojmi czy gwarancji rzeczywiście czeka się do ostatniego tygodnia w którym przypada termin, ale poprawiają. Jeśli tak narzekacie to kupujcie działkę i stawiajcie dom sami, wtedy dopiero będziecie klnąć ale prędzej czy raczej później będziecie mieli wszystko tak jak chcecie, tylko za jakie pieniądze...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

jak to się stało , ze podpisaliście odbiór mieszkania z takim wadami jak np. te tynki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

proponuje pozew zbiorowy przeciwko własnej głupocie , gdyby nie to forum to byście osiwieli chyba , żenujące jest zachowanie przyszłych sąsiadów
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na pozytywne rozpatrzenie reklamacji nie licz. Pozostaje Ci tylko złożenie pozwu lub dołączenie do mieszkańców którzy już złożyli pozwy do Sądu. Dla tej firmy gwarancja nie istnieje ! Zawsze znajdują jakieś wyjaśnienie i zbywają. Mamy ten sam problem z brakiem wentylacji na klatce, już pojawia się grzyb na ścianach. Ta partacka firma zapominała o wentylacji. Kolejną rzeczą jest błędnie wykonany komin przy którym zacieka gdy dobrze popada , a z wentylacji wydobywa się dym gdy sąsiad na parterze napali w kominku. Pękające ściany to norma u wszystkich na które deweloper odpowiada że tak musi być- że to normalne. Nie równe tynki i posadzki których nie możemy się doprosić wyrównania. I można tak pisać w nieskończoność. Przed zakupem mieszkania od tej firmy popytajcie się dobrze mieszkańców czy warto. Osobiście odradzam zakupu tutaj czegokolwiek.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Właśnie widać jacy ludzie kupują w tej hurtowni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

noo w Siódmym Niebie widać, że to nie jest norma :) Ja tego nie miałam, dopiero wypatrzyłam u znajomych, oni dostali nawietrzaki od razu. Teraz walczę o klatkę schodową, na której wogóle nie ma cyrkulacji powietrza i niedługo urosną tam pieczarki ;) Drzwi wejściowe codziennie wychodząc do pracy wycieram od środka, bo są całe mokre. Reklamacja złożona kilka miesięcy temu i nic!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

nawiewników nie musi być wg normy, jeśli okna mają odpowiednie współczynniki i zapewniają odpowiednią wymianę powietrza w pomieszczeniu przez rozszczelnienie

miałem nawiewniki w poprzednim mieszkaniu, skończyło się tak że przez większość czasu były zaklejone, bo wiało przez nie (mimo zamknięcia) tak, że nie szło wytrzymać (chłód oraz hałas)

w nowym domu postanowiłem nie mieć nawiewników, a załatwiać sprawę rozszczelnianiem okien / częstym wietrzeniem. To w zupełności wystarczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

u nas niestety w dwóch oknach tego nie ma. dzięki temu w jednym pokoju, gdzie właśnie takie okno jest jedynym, mamy grzyba. developer powiedział żeby rozszczelnić okno, ale wtedy robi się tam za zimno. a tego wywietrznika powiedzieli, że nie zamontują.
takie szczegóły właśnie stanowią o opinii co do developera
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (9 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Komisariat Policji w Żukowie zamknięty (47 odpowiedzi)

czy ktoś wie co się stało? likwidują taki dyży komidariat???

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...