Sklep monopolowy
Witam noszę się z zamiarem otwrcia sklepu monopolowego nie koniecznie 24/7 aczkolwiek nie ukrywam iż taki właśnie chcę otworzyć . Czytam fora czytam informacje i staram się rozeznać w tej branży. Moja dotychczasowa praca nigdy nie sprawiała mi na tyle przyjemności i satysfakcji , dlatego zawsze chciałem mieć coś swojego stworzyć coś własnymi rękami ... chcę po prostu być własnym szefem jak pewnie wiekszość Polaków , a przecież jesteśmy krajem przedsiębiorczym ! Tutaj kieruję pytanie do Was do ludzi którzy w temacie nie co są obeznani i się orientują . W tych wszystkich informacjach ciężko jest znaleźć aktualne dane , wszystko opiera się na starych cenach i czasach między innymi lata 2000-2010 a wiadomo jak działa inflacja i rynek cen który nie ma zasad z mojego punktu widzenia . Sklep który chcę otworzyć będzie w dobrym dogodnym miejscu przewija się sporo ludzi więc i potencjalnych klientów nie brakuje , lokal ma około 40-50 m2 i jest pusty proszę kochani powiedzcie mi ile dziś trzeba wsadzić w taki mały sklepik by wgl zacząć ? myślałem nad 60.000 zł - 80.000 zł z czego 50.000 na wszystko co do sklepu + towar reszta na ewentualne niepowodzenia ( by mieć na wypłaty dla ludzi bo na tym zależy mi najbardziej ) jeśli ktoś z Was prowadzi taki sklep bądź prowadził proszę o rady i aktualne dane cen . Oczywiście zaznaczam iż wziąłem pod uwagę takie koszta jak - koncesja (3100zł) lokal (2500zł miesięcznie) (pracownicy 2os. 3000-3500zł + opłaty za pracowników do 5.000zł ) (towar 30.000-40.000 zł) jednak są to założenia oraz szacowanie według mnie samego jeśli się bardzo myle i zawyżyłem bądź zbyt zaniżyłem te wartości to prosze o oświecenie mnie . Za wszystkie wypowiedzi z góry dziękuję serdecznie dziękuję ! PS proszę o nie zniechęcanie mnie do tego biznesu wiem że da się na nim zarobić może nie kokosy ale też suchego chleba jadł nie będę . Pozdrawiam Patryk.