Sklep z kaskami do enduro

szukam sklepu z kaskami do enduro, coś ktoś wie ? :)

wysepka/buga/tysar byłem nic nie mają
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Sklep z kaskami do enduro

Pozostaje internet, jak masz watpliwosci co do rozmiaru, to kupujesz dwa rozne, w domu mierzysz a nastepnie jeden odsyłasz.
Wyjdzie taniej niz w lokalnym sklepie.

Zuchlinski jeszcze moze cos miec.

MK Bike, kiedyś Morena i chyba Sopot, teraz, aż w Gdyni (Brzechwy)

http://www.dobrerowery.com/?cPath=524_417

dzwoniłem do MK, nie mają moich rozmiarów

a nie mogą zamowic?

sprawdź w sklepie KTM na Hallera w Gdańsku (koło salonu Fiata,stacji Orlen)
mają tam kaski Foxa

Może Epicentrum w Gdyni?

Dalej nie kminie po co ograniczać się do sklepów lokalnych. Zamawiasz z netu z dużego sklepu tyle kasków ile Ci się podoba, mierzysz, wybierasz ten, który Ci najbardziej pasuje, resztę odsyłasz.
Taniej wyjdzie przesyłka zwrotna niż bezsensowne przepuszczanie paliwa przez rurę wydechową zasuwając po gdańsku w poszukiwaniu kasku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja jakbym kupował rowerowy kask w trójmiescie, to bym raczej przepuszczał waty przez korby ;)

ja tez wolę w sklepie i na miejscu, nie lubie sie bawic w odsyłanki, poza tym zawsze mozna pogadac ze sprzedawcą, ktory zwykle tez na rowerze pogina w tych lepszych sklepach

Może i prawda, tylko jeśli kask na opakowaniu ma napisane, że jest do enduro, to cena naklejona obok zaczyna się od 500.
Dodając do tego fakt, że tak naprawdę w promieniu 600 km od gdańska nie ma warunków do uprawiania enduro...brałbyś taki kask na stan będąc właścicielem sklepu?

Ja pisalem o tym, ze jakbym kupował coś w Trójmiescie, to bym sklepy objechał rowerem, a nie wydawał kasę na paliwo :P

No i zgodziłem się, że możesz mieć takie preferencje :)
pozostałe 90% dotyczyło sensowności szukania(czyli przekręcania watów korbą czy też przepalania peelenów w cylindrach) kasku enduro w trójmieście.

...ale zdajesz sobie sprawę, że idąc tak "profesjonalnym" tokiem myślenia, to żaden kask bez ochrony szczęki nie nadaje się do uprawiania enduro, które uchodzi za dyscyplinę niebezpieczniejszą od zjazdu? ;)

To odnośnie tego braku terenów w promieniu 600km. Patrząc na powyższe, właśnie na nasze tereny te orzeszki enduro się świetnie nadają. Bez kamieni, bez prędkości...

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...