Skoda Fabia I

Auto z Mlada Boleslav, jako następcę Felicii, zbudowano na zupełnie nowej platformie, opracowanej dla małych aut VW. Patrząc z róznych stron na Fabię można się dopatrzyć zarówno VW Golfa, Audi A3 czy nawet Opla Astry. Stuprocentowo charakterystyczny jest przód - zaokrąglony, o zderzaku idealnie wkomponowującym się w linię nadwozia. Za taki a nie inny design Fabii odpowiedzialny jest Belg Dirk ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

EEEEEE TAM

Yaris jest lepsza pd KAZDYM wzgledem!! SPRAWDZONE!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fabia 1,2 12V

Kupiłem dwa tygodnie temu Skodę Fabię 1.2 12V. Jest to super autko, narazie jeszcze nie wiem ile pali i jakie ma osiągi bo jest jeszcze na lekkim dotarciu (ma 800 klm). W Salonie doradzają aby po 1,5-2 tys. przyjechać na wymianę oleju. Auto jest super!!!

Czy warto za to bulić, za ASSISTANCE???

Fabke mam już prawie 2 lata i po zakończonym (rocznym) okresie gwarancji oferują w ASO GWARANCJĘ DOŻYWOTNIEJ MOBILNOŚCI. Czy ktoś z użytkowników tak uroczego autka poświęcił parę chwil na przeczytanie tej krótkiej "książeczki"?
Żeby za wymiane oleju i filtra płacić prawie 500 pln i tylko po to żeby mieć tą gwarancję mobilności, prawdopodobnie PATYKIEM NA WODZIE PISANĄ.
CZEKAM NA OPINIE!!! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy warto za to bulić za ASSISTANCE???

Fabke mam już prawie 2 lata i po zakończonym (rocznym) okresie gwarancji oferują w ASO GWARANCJĘ DOŻYWOTNIEJ MOBILNOŚCI. Czy ktoś z użytkowników tak uroczego autka poświęcił parę chwil na przeczytanie tej krótkiej "książeczki"?
Żeby za wymiane oleju i filtra płacić prawie 500 pln i tylko po to żeby mieć tą gwarancję mobilności, prawdopodobnie PATYKIEM NA WODZIE PISANĄ.
CZEKAM NA OPINIE!!! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fabia

Polecam Fabie z silnikiem 1.2 12V (od Polo) ostatnio pojawiły się takie w ofercie. Jest w podobnej cenie co 1.4 MPI ale za to dużo nowocześniejsza konstrukcja i mniej pali.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fabia

Mam zamiar kupić Skodę Fabię po świętach wielkanocnych, i potrzebuję rady jaki model i jaki silnik najlepszy by był, oczywiście za rozsądne pieniądze ok. 35000zł. Za pomoc z góry dziękuję!

fabia - pusty śmiech

za 35000 to wolę kupic Yarisa... nie ma porównania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nawet nawet

A ja wam powiem, ze jezdzi sie calkiem niezle, od miesiaca mam fabie 1.4 mpi 60KM, po miescie mozna polatac, ale spalanie mnie strasznie irytuje, fakt ze czesto cisne ja niemilosiernie, ale 10l / 100km to troche duzo jak na tak lekkie auto (okolo 1 tony) z takim silnikiem. Pare dni temu zalozylem letnie opony (195/50) na 15" felgach i prezentuje sie o niebo lepiej, calkiem inny samochod.
PS. Jedna prosba, gdyby mogl mi ktos powiedziec co tam mozna zrobic w tym silniki zeby podciagnac jeszcze z 20KM. Jak wyglada sprawa z turbo? Jest sens do takiego silnika?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

deska do prasowania

Wczoraj tym jechałem. Twarde siedzenia, plastik jak u Łady, silnik pracuje jak wiertarka. Dziwię się ludziom, którzy mówią, że Fabia to auto komfortowe. Czyżby nigdy nie siedzieli w innym samochodzie??? No i oczywiście chlaaaaaaa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

... "pepiki" tego nie skonstruowały!

Ogólnie rzecz biorąc konstrukcja jest całkiem niezła, jednak jest to składak made in Germany, Spain i oczywiście jest kilka elementów czeskich. Przekonałem się o tym osobiście, bo "czeskie błędy" przy skręcaniu tego, co dostarczyli im Niemcy zmusiły mnie do rozkręcenia kilku elementów. Problem w tym, że w środku grzechotało prawie wszysko i to zaraz po wyjeździe z salonu. Np. w klapie schowka znalazłem kawałek swobodnie latającego plastiku, wtyczki od radia wisiały luźno, chociaż jest na nie specjalnie przeznaczone miejsce, osłona nad pedałami trzymała sie dobrze tylko w jednym punkcie, oparcie tylnej kanapy klekocze w zamkach. Z "rzeżeniem" w prawych przednich drzwiach chyba już pojadę do serwisu.
Chyba lepiej by było, gdyby to auto składali w FSO - wcześniej jeździłem Matizem i takich atrakcji nie miałem ;)

jedyna i najlepsza w swojej klasie

posiadam skode fabia i jestem z niej bardzo zadowolony, nie przypuszczalem ze pepiki moga skonstruowacc talie cudo!!!!!!!!!!!! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Renault Thalia parwie to samo

Jak ktos woli autka zachodnie to Renault Thalia ma praktycznie takie samo wyposazenie, a lepszy silnik i jest w tej samej cenie.
Wlasnie stoje przed dylematem ktory z nich ... co wybieracie ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

:))))

Moim zdaniem za bardzo sie zachwycacie tym nijakim autem, ja tam wolalem sobie kupic uzywana alfe romeo i moze nie jest nowa ale za to mam duzo lepszy samochod.

Kozak auto

Auto jest super. Z silnikiem 1,9 TDi i wersji Elegance to poprostu nic dodać nic ująć. Moim zdaniem kolejny po niej to dopiero nowy Passat.

fabia kupic nie kupic??

czesc! przymierzam sie do zakupu samochodu. Byc moze bedzie to fabia ale nie znam nikogo kto tym jezdzi dlatego pytawm Was jako posiadaczy tego auta czy warto? Drugie pytanie to takie czy ktos z was sie orientuje, ktore silniki montowane w fabii sa konstrukcja skody a ktore volkswagena?

SKODA FABIA

AUTO BARDZO DOBRE ALE SILNIK SKODOWSKI 14 60 KM FATALNY BARDZO DUŻE ZUŻYCIE PALIWA W DZISIEJSZYCH CZASACH NIE DO PRZYJĘCIA

Zadowolony!

Mam Fabie 1.9TDi od 3 miesięcy. Wczesniej mialem Ibize '98 GTI 1,4 100KM. Może tak ladnie (w srodku i na zewnątrz) nie wyglada - Ibiza miala swietne materialy na desce i welurowe kubelki - ale jezdzi o niebo lepiej, jak tylko włączy się Turbo (ok 1600obr) niemilosiernie wciska w fotel, średnie spalanie (wg komputera) to 6,9l/100km (jazda tylko po Warszawie - korki, ciężka noga :) etc.). Jak tylko skończy się gwarancja mechaniczna to jade do Chojnickiego troszke silnik przerobic. Jeszcze jedno - w środku plastik, plastik i jeszcze raz plastik w prawdzie nie jest złej jakości ale deska jest tak zaprojektowana, że plastik przytłacza (co nie znaczy że brzydka).

Skoda Fabia

Śliczne autko. Bardzo mi się podoba. Mój nauczyciel od fizyki takim jeżdzi. Skoda Fabia to taki cukiereczek!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

radek

ahoj ijsom zo prahy zo ceska i pro svoj samochod fabia chcem cira svetla (lexus style) neviete nekto

Icex

Mam fabie 1,4 60km i nie narzekam w miare wygodna troche duzo pali no ale to z racji mojej jazdy:)) ale osiagi jak na 60km sa bardzo dobre
moi znajomi z duzo mocniejszymi silnikami nie chcieli mi uwierzyc ze to auto ma 60km
A tak pozatym to robie SCsportinga który niby ma leprze osiągi na papierze...byc moze to wina kierowcy tegoSC chciaz to nie byl tylko jeden??
No i mina byla nie ciekawa...
Lanoski 1,4 tez zostaja w tyle...
Predkosc max na papierze 157kmh a ja jechalem kilka razy 180kmh troche potem sie dlawil ale to nic:))

Inne tematy z forum

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

Jacek - ocena (3 odpowiedzi)

Szkoła nie warta czasu i nakładu finansowego. Totalny brak kontaktu z wychowawcą i dyrekcją...

Rodzic - opinia (5 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...