Skrzypce- pilne

Temat dostępny też na forum: Wesele
Pilnie potrzebuje kogoś kto za nie duze pieniażki byłby w stanie zagrac na skrzypcach na ślubie 25 grudnia. Zalezy mi bardzo na Ave Maria i moze jeszcze jednym utworze. Ślub jest w Gdyni u Franciszkanow. Za wszelkie informacje z gory dziekuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Skrzypce- pilne

Daj prosze jakis namiar na siebie.

wiesia

Agnes, reklamuję się tutaj na weselniku
my ją mieliśmy na naszym slubie, też u franciszkanów zresztą

my tez i tez u franciszkanow - polecam!

ja tez chcialabym uzyskac jakies informacje

Oto namiar na Bogne Swillo, skrzypaczke i dyrygentke choru tamtejszej wspolnoty mlodziezowej Fraternia:

bogna malpa nets kropka pl

To Jej parafia, wiec problemow logistycznych miec nie powinna. Gorzej z czasem, bo ostatnio duzo koncertuje, ale kto wie moze sie "zgracie".

W ramach reklamy: 2 tygodnie temu została po raz kolejny stypendystką miasta Gdynia, również z okazji skrzypcowego talentu.

Pozdrawiam

wiesia

Dzień dobry pani Wiesiu.
Potrzebujemy aby mieć skrzypce podczas uroczystości ślubnej ,Ave Maryja i ewentualnie jeszcze coś. Ślub 7.stycznia 2017 r w Kościele Ewangelistów w Sopocie o godz.15.00. Możliwe ,że będzie też Organista parafialny.
Proszę o kontakt 500-199-348 .

Saori napisał(a):

> Pilnie potrzebuje kogoś kto za nie duze pieniażki byłby w
> stanie zagrac na skrzypcach na ślubie 25 grudnia.

Wiatm,
Może trochę nie na temat ale jednak muszę wrzucić swoje trzy grosze. ;) Sorry.

Dlaczego tak nisko cenimy tych co stanowią o oprawie naszych ceremonii ślubnych?

Nie liczą się koszty na alkohol, restaurację, samochód a gdy przychodzi do muzyka, fotografa czy videofilmowca to chcielibyśmy mieć usługę za pół darmo i w pełni profesjonalną. :)))

Pracowałem kiedyś, dawno temu jako organista w wielu kościołach i stawki jakie mi proponowano za ślub były, powiedzmy ... śmieszne.
Zawsze wtedy pytałem ile hydraulik bierze za zamontowanie baterii i tłumaczyłem, że chcę tylko tyle samo za oprawę muzyczną na ślubie. :)
W końcu kształciłem się wiele lat w dziedzinie muzyki i dlaczego mam nie żadać godnych pieniędzy za to. :)))

Powiem więcej, przy okazji mojego ślubu okazało się, że organista nie umie zagrać Ave Maria i Marsza Weselnego, o Largo Haendla już nie wspominająć w związku z tym zapłaciłem mu aby nie grał.
Sam nagrałem muzykę na syntezator a koleżanka, która śpiewała Ave Maria i inne utwóry po kolei odtwarzała wszystko. :)

Jeżeli kształciłeś się tyle lat w dziedzinie muzyki, to chyba nie po to żeby zarabiać godne pieniądze grając na organach w kościele.

Uświetniając ceremonie ślubne itp. można co najwyżej dorobić, taka jest niestety rzeczywistość. Nieprawda, że osoby na weselniku są w stanie wydać nie wiadomo jakie pieniądze na alkohol, samochód i restaurację, a skąpią na fotografa i muzyków. Dla wszystkich ślub to ogromny wydatek, sumując wszystkie koszty, a muzycy są tu akurat bardzo doceniani.

pozdrawiam

Do Lechita: wybacz ale akurat ja nie robie wesela bo po prostu nie stac mnie na to. Wiec na drugi raz nie oceniaj bo to nie kulturalnie i bez taktu. A tak w ogole to Nicpoń ma racje. W kosciele mozna ewentualnie dorobic a nie zarobic. Podobnie rzecz sie ma z korepetycjami a ja cos o tym wiem. To jest forma dorobienia do pensji.
Nie stac mnie tez na osobe która zagra na skrzypcach 3 utwory i skasuje 200 zl. Ja biore slub dla sakramentu i wspolnego zycia a nie dla prezentow i calej tej "finansowej otoczki".

na wydziale instrumentalnym Akademii Muzycznej jest wykładany instrument ORGANY. Po skończeniu tej uczelni można:
a - uczyć w szkole lub na uczelni
b - grać.
Jak wiadomo,wszyscy chcą grać,bo przecież nie po to tyle lat się uczyli i ćwiczyli,żeby nie grać. Poza tym nauczyciel, któy uczy gry na instrumencie, a nie gra, nie jest dobrym fachowcem.
Jak nam powszechnie wiadomo, organy znajduja się w kościele, ponieważ tam jest dostatecznie dużo miejsca na tak wielki instrument, dobra akustyka no i organy przydaja się do opraw muzycznych uroczystości kościelnych.Nie gadajcie więc, że jak ktoś chce grać na organach i zarabiać,to nie w kościele,bo to bzdura. Organista gra właśnie w kościele, jest tam zatrudniony.
Czy coś jeszcze trzeba tłumaczyć?

po drugie Sauori, zastanów się,czy w kościele, w którym będziesz brała ślub, będzie dostatecznie ciepło w grudniu - w lodowatym kościele nie da się zgrać na skrzypcach, bo jak wiesz, trzeba miec ciepłe dłonie - palce nie mogą być skostniałe, poza tym niewygodnie się gra w płaszczach i kurtkach, bo skrzypce się trzyma na ramieniu.

Akurat kosciol jest ogrzewany wiec jest cieplo, zreszta bylam i wiem. Chcialabym zauwazyc ze nie pisalam o organach tylko o skrzypcach wiec prosze dobrze czytac bo o organach nie bylo z mojej strony ani slowa.
Organisci sa zatrudniani przez kosciol masz racje Joanka ale to kosciol juz im placi za granie. Przynajmniej tak jest w kosciele w ktorym ja biore slub. zatem żądanie dodatkowej oplaty jest nie na miejscu. W kwocie ktora zaplacilam za slub byla tez oplata dla organisty.
Wiadomo, że za dodatkowy instrument trzeba zaplacic, a za organy nie zawsze.
Prosze dokladnie czytac na przyszlosc watki. Moze ktos pisal o organach ale nie ja.

Saori muszę Cię uświadomić, że jeżeli będziesz miała kogoś kto będzie grał na skrzypcach to organista zarząda opłaty za to że musi z tym kimś grać; tak było w naszej sytuacji i nie pomogły żadne rozmowy

moja pierwsza wypowiedź była skierowana do Nicponia.
Denerwują mnie takie ignorackie wypowiedzi.

Poza tym nie trzeba mnie pouczać o czytaniu dobrze tytułów wątku-jestem na tym forum dostatecznie długo,żeby wiedzieć co pisać.
pozdrawiam

Saori napisał(a):

> Do Lechita: wybacz ale akurat ja nie robie wesela bo po prostu
> nie stac mnie na to. Wiec na drugi raz nie oceniaj bo to nie
> kulturalnie i bez taktu. A tak w ogole to Nicpoń ma racje. W
> kosciele mozna ewentualnie dorobic a nie zarobic. Podobnie
> rzecz sie ma z korepetycjami a ja cos o tym wiem. To jest forma
> dorobienia do pensji.
> Nie stac mnie tez na osobe która zagra na skrzypcach 3 utwory i
> skasuje 200 zl. Ja biore slub dla sakramentu i wspolnego zycia
> a nie dla prezentow i calej tej "finansowej otoczki".

Moja wypowiedź nie miała być jakąkolwiek wycieczką osobistą wobec ciebie czy jakiegokolwiek forumowicza i jeżeli za takową została odebrana to bardzo pzepraszam.
Była raczej wypowiedzią popartą własnymi doświadczeniami czy tym co się obiegowo słyszy i mówi. Nie sądziłem, że wywoła taką burzę w tym topicu.

Sądzę jednak, że z kwotą 200 zł za skrzypka musisz się liczyć. Przecież on nie tylko ma zagrać te 3 utwory ale jeszcze będzie prawdopodobnie musiał dojechać do kościoła.

ewelinaM napisał(a):

Upsss ... własnie zauważyłem, że zapomniałem się przelogować pisząc z komputera koleżanki z pracy. :((( Sorry za zamieszanie.

Z miłą chęcią zagram na slubie Ave Maria, co do ceny to możemy sie dogadać, nie ma problemu. Pozrawiam, skrzypaczka Agnes tel.504090941
www.skrzypce.wizytowka.pl

Agnes a czy masz cos nagrane zeby posluchac?

monti11 napisał(a):

> Agnes a czy masz cos nagrane zeby posluchac?

W przyszłym tygodniu bedę dysponowala próbką mp3 z Ave Maria więc moge przesłać na maila

Aha, i jeszcze jedno... grając na skrzypcach na slubie nie zawsze potrzebny jest akompaniament organisty, skrzypce są tak pieknym instrumentem, że jeżli ktoś dysponuje pieknym dżwiekiem też może pozostawić niezapomniane wrażnia... Pozdrawiam Agnes

super. poprosze o przeslanie

ja też jestem zainteresowana tym kawałkiem na mp3-takze jakbyś nie miała nic przeciwko to poprosilabym Cie o przesłanie na mój adres meilowy jak równiez o napisanie ceny za taka usługe i co sie w niej mieści:)z góry dziekuje:)

www.muzycy.pl...czy jakos tak byli u nas i maiłam podobne marzenia do ciebie:)ave maria poszło tak pieknie ze łezka mi poleciała jedyna na slubie iweselu:)mimo ze wzruszen było od groma:)kontaktuj sie z panem paczkowskim..poszukaj naweselniku kiedys do niego namiary pisałam:)...jakby co odezwij sie na maila to poszukam :)

Zgadzam się z wypowiedzią Lechita o poszanowaniu zawodu muzyka i wynagradzanniu godnym jego pracy. Jeśli ktoś uczy się ok 16 lat żeby być zawodowcem to chyba upokarzające jest przekonanie ze nie powinno się mu dobrze zaplacić za jego grę a jedynie "za nieduże pieniażki" ma grać. Na pewno są uczniowie i studenci którzy chętnie też za nieduże pieniążki zagrają . Ale wypowiedż w stylu: nie po to się uczył grać na organach zeby na tym zarabiać jest śmieszne i tylko obnaża stosunek spoleczeństwa do tego zawodu. A po co ktoś ćwiczy kilka godzin dziennie ciągnie 2 szkoly gra setki egzaminów koncertów i przesłuchań???? Według mnie po to żeby byl dobrym muzykiem, po to zeby za to że pięknie gra , za jego kunszt go wynagradzać. A nie po to żeby grał dla wzniosłych idei. Jesli ktoś kończy nawet prawo albo medycynę to za usluge prywatną bez 100 zl minimum nie ma co się do niego udawać. Ktoś powie że nie ma porównania ,owszem ale po to muzyk się uczy około 15 lat zeby mógł być dobry i pięknie uświetnić np. nasz ślub. I przeliczanie jego zarobku na wodkę weselną czy kolejne blachy ciast jest dla mnie zasadne. Doceńmy tych którzy wybrali ten piękny i mało doceniany -także finansowo -zawód. Na zachodzie muzycy są elitą i zarabiają np. w niemczech 7 tys euro podczas gdy normalna pensja to okolo2- 3 tys. euro. To że w Polsce zarabiają niedużo to nie ich wina tylko chorego państwa.

Tyle.

Popieram wszystkie wypowiedzi broniace statusu muzyka.
W kosciołach powinni grac wykształceni organisci - a nie laicy.
Wiadomo ze graja ci i ci - ale własnie przez laików często macie problem z repertuarem ślubnym i szukacie innych rozwiazań. Mowa o nowożeńcach.
Nie każdy z organistów dorabia w kościele dla nie których jest to jedyna praca - jeśli są dobrzy nalezy im się godziwa stawka.

Co do proponowania skrzypkowi pracy w Swieto 25.grudnia z góry pisząc, że za małe pieniądze to uważam to za brak poszanowania.
Chcecie przecież muzyka a nie grajka - on ma poświęcić swój czas w te rodzinne Świeta zostawic bliskich jachac byc moze dość daleko zimą - pytam za co? za może 50 czy 100 zł. Apeluję zainteresowanych zatrudnianiem muzyków i innych osób o troche wiecej klasy.
Jeżeli mnie na coś nie stać to tego na siłe nie robię, a ten muzyk spędzi Święta z rodziną ne nararzając się na mróz, daleki dojazd, zimne ręce itd. za moze 100 zł.
Pozdrawiam

Biedni muzycy... Zmuszani do grania za małe pieniądze... "Janko Muzykant" to pestka przy tych strasznych historiach o graniu przez 45 minut za 100 złotych.

Widzisz Agatha ironizujesz...jestes typową przedstawicielką polskiego społeczeństwa. Skoro DJ za puszczenie nagrań bierze 1500 zł a fotograf tez coś koło tego to chociaż na oprawie muzycznej można zaoszczędzić, koniec komentarza bo bez celu....

Moim zdaniem to raczej typowy przedstawiciel "polskiego społeczeństwa" myśli "inni biorą 1500, to ja też chcę".

Nie wiem, dlaczego źle o mnie świadczy, że uważam, że 100 złotych za godzinę pracy to bardzo przyzwoite wynagrodzenie, a wszystko, co ponad to, to tylko wyciąganie kasy na zasadzie "nie bądź pan skąpy, na własne wesele żałujesz?????"

to ja także się wypowiem. Niestety z mojego doświadczenia wynika często, ze nasza praca jest niedoceniana. Nie wnikam, czy to 100 zł, bo granica jest trudna do określenia, ale niejednokrotnie spotkałam się z opinią, że to jest przecież łącznie może z dziesięć minut - a tyle kasy zdzierają. no to kiedyś wypróbowałam tekst - co łaska. śpiewałam całą mszę jubileuszową, 2 utwory na życzenie i po ceremonii przyszła do mnie pani i dała mi 20 zł. takie jest niestety wyobrażenie ludzi. tego nie komentuję, bo nie warto. jak gram na ślubach z reguły staram się nie zdzierać, ale uszanujcie, proszę, że ktoś moze nie chcieć za sto zł przyjechać w I dzien Swiąt tym bardziej, ze to dzien inny niż wszystkie:)

Agatha napisał(a):

> Biedni muzycy... Zmuszani do grania za małe pieniądze... "Janko
> Muzykant" to pestka przy tych strasznych historiach o graniu
> przez 45 minut za 100 złotych.

Agatha dla informacji - do kazdego występu muzyk musi się przygotować , zwyczajnie poćwiczyć, czasem zrobic kilka prób, zgrać materiał.
To NIGDY nie jest tylko godzina pracy. Nie grasz, to nie wiesz.
pozdrawiam

joanka napisał(a):
>
> Agatha dla informacji - do kazdego występu muzyk musi się
> przygotować , zwyczajnie poćwiczyć, czasem zrobic kilka prób,
> zgrać materiał.
> To NIGDY nie jest tylko godzina pracy. Nie grasz, to nie wiesz.
> pozdrawiam

W każdym zawodzie tak jest. Nauczyciel musi uczyć się kilkanaście lat i jeszcze przygotowywać się minimum kilkanaście minut bezpośrednio przed każdymi korepetycjami. Tak samo psychoterapeuta. Masażyście też nie płaci się tylko za 45 min. pracy, ale i za lata nauki i doświadczenia.

A w Gdańsku i korepetycje, i masaż, i sesja terapeutyczna są znacznie tańsze niż 100 złotych za godzinę.

Za to wszystko, co jest związane z biznesem ślubnym to niesamowite wyłudzanie pieniędzy.

z tego co wiem, godzinna praca inżyniera także wyceniona jest na 100 zł przy założeniu, że osoba pracująca w ten sposób, a także nauczyciel i terapeuta może pracować kilka godzin dziennie. muzyk, a szczególnie grający na instrumencie dętym (tu była mowa o skrzypcach, więc sory za zboczenie z tematu) może sobie pozwolić na maksimum 2 godziny koncertowania. poza tym, z tego co wiem, to kafelkarz kładzie za metr kwadratowy, czyli ok. 1 godziny pracy 40-50 zł. No to ile waszym zdaniem powinniśmy brać? I to w pierwszy dzień swiąt, kiedy wszyscy mają wolne..

Załóż związki zawodowe. Niech nie będzie konkurencji, tylko ustalona cena 500 złotych.

Ludzie, na jakim świecie Wy żyjecie. Od kiedy płaci się wielkie pieniądze chałturzystom?

To rynek kształtuje ceny.

Zgadzam się z Agathą,
Joanka, uważasz, ze 2-3 utwory na całej mszy wymagają dużego przygotowania? To znaczy, ze chyba taki muzyk w ogóle mało gra, więc trudno mu być dobrym muzykiem.
Ja rozumiem, ze bronicie statusu muzyka, ale bez przesady.
U nas na ślubie slicznie grała p. Halina (Hali Band), za stosunkowo małe pieniądze - a przy ślubie każdy grosz się liczy niestety. Żalujemy, ze nie dopłacilismy fotografowi i nei robił zdjęc w kościele, ale właśnie ze względu na koszty, ktore nas przerosły.

Zajrzyj pod hasło muzyka tam jest ogłoszenie skrzypaczki - sprawdzona. Ludzie byli zadowoleni.

dajcie sobie już spokój, dziewczyna szuka oferty "taniego" muzyka, co nie znaczy, że jakiegoś do dupy!jeden bierze 100 inny 1000 za tę samą pracę, wybór należy do niej, nikogo nie prosiła o komentarz, tylko o namiary!

ja tez szukalam ale za 3 utwory w urzedzie 100 zl to dla mnie przesada!!!

a Ty Kamienna kiedy masz ślub?

ustaliliście już konkretną datę?

Ja chcialam bardzo podziekowac Wiesi :) Mozna znalezc skrzypaczke ktora rozumie ze kazdy chce pieknej oprawy na wlasnym slubie i nie kazdego stac na 200 zl za 3 utwory.
Przestancie prosze pisac ze granie w Swieta musi byc drozsze bo sie z rodzina nie bedzie. Ja dzieki Wiesi mam skrzypaczke ktora gra slicznie i chce zagrac w pierwszy dzien swiat i nie jest to dla Niej problemem.
Pamietajcie ze nie kazdego stac na slub z weselem za 20.000.
Dla niektorych 500 zl jest miesieczna pensja a dla innych 1/10 miesiecznego dochodu. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Nie napisalam tego zeby sie klocic. Grzecznie zapytalam czy nie znacie kogos to moglby zagrac i jako jedyna odpowiedziala Wiesia :)

Jeszcze raz Ci dziekuje i pozdrawiam

Namiar na skrzypka: 506-781-329