Słowacja lub Czechy

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy ktoś zna ciekawe miejsca (i tanie) miejsca na Słowacji lub w Czechach? Urlopu zbyt wiele nie będę miała po ślubie, ale chociaż na parę dni chciałabym gdzieś z moim ukochanym wyjechać.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Słowacja lub Czechy

ja bylam tydzien temu w Pradze-wrazenia niesamowite i mysle ze jak tam pojedziesz to napewno nie bedziesz zalowac tylko nie wiem jak ceny noclegu ale generalnie w Czechach nie jest drogo a w Słowacji nie wiem czy jest co ogladac a ceny w pensjonacie ok 11 euro takim lepszym zalezy jak trafisz

na Słowacji to masz do wyboru Tatry - przepiękne i nie tak zadeptane jak nasze, lub Koszyce - przepiękne miasteczko, można zrobić masę ciekawych fotek, do Popradu nawet nie warto zaglądać

ogólnie jestem raczej za Pragą, a jak masz mało urlopu to poszukaj tanich linii lotniczych

a myśleliście może nad Balatonem?????? też fajnie i nie daleko

A co tam ciekawego można zobaczyć? Jakie ceny? Czy kwatery prywatne też są?

Pragę bardzo polecam, jak już to poszukaj w necia Praga Jinonice pensjonat u Beranka lub Baranka (nie pamiętam dokładnej nazwy), to jest 5 przytsanków metrem od centrum Pragi, cisz i spokój a metro kursuje do północy - Praga jest piękna :)) a jeśli Słowacja i na kilka dni to polecam Poprad chyba w Tatrach Niżnych :)) to jest małe miasteczko (jest tam browar) z kilkoma fajnymi knajpkami. W Popradzie jest aquapark gdzie jest kilka fajnych sauen, zjeżdżali, wody termalne i w ogóle jest super :)) Polecam

Lepiej sie wybrać swoim samochodem, czy skorzystać z innego transportu?
Dużo pieniędzy trzeba ze sobą wziąć, aby sie swobodnie bawić?

ja zawsze jeżdżę swoim samochodem, z Pragi można jednego dnia wyskoczyć na zamek w Karlstein i kilka jeszcze innych po drodze, w sumie cały dzień spacerów po zamkach i ogrodach, tak naprawdę zależy od tego co kto lubi :)) Sławacja nie jest zbyt droga, tańsza od Polski,

kasy .... zależy co chcecie robić i gdzie być :))

Czy ze starym dowodem można przekroczyć granicę?
W razie czego mam paszport, ale mój luby nie:((

Dzięki za informacje!

Vena

ostatnio zrobiłam test i pomomo tego, ze mam paszport to na granicy pokazałam dowód osobisty - też mam stary - i nie było żadnego problemu :))

Dzisiaj już ustaliliśmy, że na pewno pojedziemy do Pragi. Co jeszcze warto tam zobaczyć? Szczerze mówiąc, nie mogę się po prostu doczekać!!!
Vena

Jeżeli macie transport to polecam do Karlovych Var. Piękna miejscowość uzdrowiskowa:)
http://www.drusus.com/index.html Na tej stronce jest camping przy w Pradze.
Marco polo ma dobre przewodniki. Ja kupiłam swój w księgarni po 16zł.
Miłego wypoczynku.

a ile czasu zamierzacie tam być? proponuję zwiedzić Pragę, rynek główny, poszlajać się po mieście, napić się dobrego piwka i ....... i to zależy od tego jaki macie styl tzn. czy lubicie siedzieć i nic nie robić, czy nastawiacie się na małe zwiedzanko :)) czy jedziecie swoim samochodem? i gdzie śpicie?

jak chcesz jakiś dodatkowych informacji to co nieco mogę Ci napisać może skorzystasz (chcoaizby kilka haseł rzucę, a resztę możecie sprawdzić sobie w necie)

jak chcesz to napisz mi @ co byś chciała wiedzieć :))

Pozdrawaim.

Słowacja jest naprawsde piękna, masz do wyboru Wysokie Tatry, np. Smokovce, Strbskie Pleso lub Tatrzańską Łomnicę, wyprawy w góry i niesamowite widoki, luib też Słowacki Raj koło Hrabusic, naprawde super przezycia, chodzebie po drabinkach i nie zapomniane widoki, oraz baseny termalne z woda 38 stopni i jaccuzi i basenami i zjeżdżalniami i masażami i saunami np. w Tatralandii w Liptowskim mikulaszu, wybór nalezsy do ciebie.
W Słowacji jest tani i naprawdę cudownie polecam gorąco, napewno nie pożałujesz

Ja zdecydowanie plecam Ci Słoweński Raj koło Hrabuszic. Jest tam po prostu przepięknie-wrażenia niezapomniane. A koszta zdecydowanie nieweilkie. Nocleg możesz zarezerwować przez internet.