Ślub Katedra Oliwska 17.08.2013 r.

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń Wesele
Witam czy jest na forum ktoś kto bierze ślub 17.08.2013 r. :) ? Myślę że warto byłoby się skontaktować ws. przyozdobienia kościoła przez siostrę zakonną :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ślub Katedra Oliwska 17.08.2013 r.

a po co ci przyozdabianie takiej PEREŁKI architektury i to przez siostrę zakonną. To jak przyczepienie kwiatka do kożucha:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ta PEREŁKA architektury jest przystrajana na ważne okoliczności, na komunie czy święta kościelne. Taki panuje zwyczaj, siostry stroją Katedrę na śluby same(pary nie mają możliwości ingerencji), to jest według mnie podkreślenie uroczystości tego dnia, tak jak uroczyste stroje i dekoracja auta czy sali... Przecież to tylko kwiaty, wstążki, dywan czy dekoracje na krzesłach, chyba Katedra na tym nie ucierpi w swojej dostojności ;)

Też mam ślub w Katedrze, ale tydzień później :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a z omówieniem ozdób chciałam się spotkać, ponieważ sioistra zakonna pyta jakie kwiaty pary sobie życza i można wybrać i się zgadać co by Państwu Młodym pasowało :)

Dodatkowo na każde śluby Katedra jest przyozdabiana :) tak jak mówi ajaK-Kaja.

Zresztą "pola" nie rozumiem tego naskoku, czasem mam wrażenie, że to forum służy tylko osobom, które chcą się wyładować.... a po co :)?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli nie masz ślubu 17.08 to nie do Ciebie ten wątek raczej :)

O, Pati, dobrze ze tu zagladam bo nie wiedzialam,ze mozna sobie wybrac kwiaty :) Dobrze madrego posluchac :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też mam slub w Katedrze ale dopiero w październiku i też jestem zaskoczona, że można wybrać kwiaty. Troszkę nie chce mi się w to wierzyć, że wszystkie pary mające tego dnia ślub zdecydują się na takie same kwiaty i może jeszcze w jednym kolorze.

może która pierwsza para powie, to takie będą :) hihi

My np bralismy slub w kościele, gdzie dekoracjami zajmowała sie "pani zosia" - nikt inny kosciołu stroić nie mógł :P

Slub dzień po nas brała jeszcze jedna para, no i z nimi sie składaliśmy...

to był koszmar ;) - dzień przed ślubem musiałam wstać o 4 rano, żeby jechać na giełdę, bo "pani zosia" jest niezmotoryzowana - i razem jechaliśmy po kwiaty, tj pani zosia, ja, pan młody z kolejnego dnia ze swoja teściową....

ogólnie byliśmy względnie zgodni, ja kategorycznie powiedziałam, że "krzykliwe kolory" uważam, że odpadają - tesciowa pana młodego chciała połączyć jaskrawo pomaranczowe kwiaty z barwionymi chabrowymi :D

ja powiedzialam, ze chcialabym jasne dekoracje, stonowane, uniwersalne, pan mlody sie zgodzil wbrew bolaczkom tesciowej ;)

ogolnie skonczylo sie wzglednie dobrze - dzien przed slubem mialam juz podejscie, ze to jest przeciez slub i dekoracje przestaly miec dla mnie takie znaczenie jak podczas planowania uroczystosci :) skupilam sie na duchowym wymiarze tego dnia :)

tak czy inaczej nie wiem co by bylo, gdyby nawet dwie wybeirajace pary mialy kompletnie rozne wizje, kolorystyki, rodzaju kwiatów itp - zapewne jakos sie musza dogadac.

w moim odczuciu to pewnie jesli wizja wszytskich par jest zgodna, to kwiaty sa takie jak chca mlodzi, jesli wizje sa dalece rozbiezne (mysle, ze to wbrew pozorom sie rzadko zdarza, bo zazwyczaj pary do kosciola chca jasne kwiaty) to kwiaty wybiera panis trojaca i tyle :)

Ps. Sisotra 4 lata temu brala slub w katedrze i siostry sie o kwiaty nie pytaly :)

Inne tematy z forum

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...