Ślub cywilny

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Cały czas się zastanawiam jaki strój jest najodpowiedniejsz na ślub cywilny (własny).Myślałam np o sukience w kolorze ecru lub coś w tym rodzaju.Raczej długiej ale nie takiej bufiasterj jak typowe ślubne do kocielnego,ale takiej w miarę prostej.A może taka sukienka nie jest odpowiednia do cywilnego?Czy tzn że mam wskoczyć w garsonkę??Co o tym myślicie.Proszę o radę i ewentualnie jakieś srony www gdzie mogłabym oblookać co niektóre.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ślub cywilny

Witam serdecznie. Tez mialam taki dylemat, ale poobserwowalam panny biorace sluby w dawnym Zaku (pracuję w okolicy) i rzeczywiście młode dziewczyny ubieraja zazwyczaj suknie ślubne w kolerze ecru, tak jak poszesz Mniej rozłożyste. Ja sie na taka zdecydowałam, To też zależy czy to Twój pierwszy czy kolejny slub. W ostatni piątek doznałam szoku, bo obejrzałam zdjęcia sprzedawane w Żaku z cywilnych i sporo dziewczyn miało nie tylko suknię, ale i welon do cywilnego. Az przez dwa dni to rozważałam (też na forum) ale z welonu chyba jednak zrezygnuję

Nie no nie przesadzajmy....wlon do cywilnego??Trochę głupio to wygląda,ale taka prosta sukienka np z gorsetem w kolorze ecru to mi sie marzy :)

Jak Ci się marzy, to znaczy że to jest właściwy strój. Ty sie masz czuć dobrze pod każdym względem.

No tak,ale wolałabym głupio nie wyglądać.

Zapewniam Cie, ze naprawde widze niemal co tydzien pary pod Zakiem i jest to terd obowiazujacy. Oczywiscie u mlodych dfziwczyn, bo glupio by wygladala w takiej sukni trzykrotna rozwodka z 50tka na karku.

Ale oczywiscie to Ty musisz sie dobrze czuc i jak masz miec ppczucie ze cos jest nie tak no to chyba nie ma sensu

nie rozumiem jednego stwierdzenia ktore czesto sie tutaj powtarza "glupio wygladac"???????? Co macie na mysli zadna panna mloda nie wyglada glupio na swoim slubem, ewentualnie moze sie komus nie podobac, ale to juz kwestia gustu!!!!
a co znowu przeszkadza welon do slubu cywilnego????? To naprawde moim zdaniem zalezy od panny mlodej!!!!!

pozdrawiam kizia

ja miałam cywilny - taki bardzo na luzie ,Ubrałam sie bardziej na luzie : krotka spodnica w szkocką kratę ( trapez ) , biała koszula z szerokim rekawami ,apaszka w szkocka kratę , biały pasek , ekstra buciki , fajny kwiatek we włosy ...........trzeba wyglądać młodo , , a w tych wszczystkich sukniach to wygląda sie jak babki po 50 . Te wszyskie eleganckie suknie , garsonki itp są bardzo niewygodne i wcale nie efektowne i w dodatku nas postarza .PANNY MŁODE SKORO JESTESCIE MŁODE TO UBIERAJCIW SIE MŁODO!!!
Oczywiscie stroj to rzecz gustu , ALE TAKIE JEST MOJE ZDANIE.

Jasne, gdybym miała zrezygnować z kiecki która mi sie podoba, żeby ludzie nie gadali, a później ż żalem patrzeć na zdjęcia, to by była paranoja. Co innego, gdybym się czuła lepiej ubrana na luzie jak Róza to też nikt by mnie nie przymusił do sukni, czy garsonki. Ale jeśli ma sie ochotę.

Jasne , ja jestem po prostu przeciwnikim wszyskiego co standartowe i zawsze sie stawiam . Ubierajcie sie tak jak wam odpowiada , my na forum przecierz mowimy o własnych odczuciach i gustach ................pozdrawiam i zycze duzo cierpliwosci przy wyborze stoju .......:)

W sumie racja.Marzy mi się taka długa prosta sukienka z gorsetem w kolorze ecru i taką będę miała.Ale bez welonu.Jakoś mi tak do cywilnego nie pasuje.Dzięki laseczki za radę,a właściwie poparcia mnie w moich marzeniach.

Pozdrawiam

Zycze zeby spelnienie innych marzen tez bylo takie proste. Bedziesz wygladala na pewno super i bardzo stosownie, bo w zgodzie ze swoimi pragnieniami. Pozdrawiam i jak bedziesz chciala napisz na priv, to Ci przesle zdjecie sukienki, na ktora ja sie do cywilnego zdecydowalam. Pozdr.
agkasp@poczta.onet.pl

ja miałam ślub cywilny, sukienkę miałam w kolorze ecru, długą, właśnie taką bardziej prostą :) sama ją sobie zaprojektowałam i uszyłam u krawcowej!
na początku nie chciałam welonu, ale jak suknia była gotowa to stwierdziłam, że welon pasuje jak najbardziej, no i strzeliłam sobie taki króciutki, malutki, który był super dodatkiem do mojej fryzury i byłam zadowolona!
teraz, jak oglądam swoje ślubne zdjęcia, to jestem jeszcze bardziej zadowolona, bo widać na nich przynajmniej, że byłam panną młodą.
pozdrawiam :)

No i jestem ciekawa, czy żeczywiście spotkały Cię jakieś komentarze o niestosowności stroju, czy wszyscy uszanowali Twój wybór

ja mialam i slub cywilny i koscielny .

po kazdym z nich byłam obgdana przez rodzinę - tzn jakies starsze ciotki , lub mlodsze ciotki , oraz pseudo koleżanki.
Po cywilnym bylam obgadana , przez moich rodzicow , bo niestosownie - wyzywajaco sie ubrałam ( pisałam wyżej ).No ale ja sie nie przejełam , bo naprawdę wyrozniałam sie z tłumu gosci - z tego wzgledu ze moje kolezanki pozakladały rozne suknie , garsonki . No i najwazniejsze podobałam sie mojemu męzowi , ktory cigle mi powtarzała ze wygladam sexi , slicznie itd
Po ślubie kościelnym , a nawet na slubie zostałam obgadywana ze wzgledu na suknie z odkrytymi plecami i dekoldem ( Tym razem strój miałam
standardowy , suknie + gorset , a że było lato , to gorset nie był zabudowany )
w obydwu przypadkach nie spotkałam sie z przejawem wrogosci od mezczyzn , wrecz przeciwnie
Ja wybierajac soje stroje na slub myslam w ten sposob aby z ,, kopciuszka zrobic sie w krolewne"
w dniu naszego slubu , milo bylo poczuc sie naprawde piekna, sexowna i adorowna przez wszystkich mężczyzn , ku zazdrosci całej reszty babek
wkoncu to moj slub - ponoc jedyny.
Nigdy nikogo nie zadowolimy , trzeba zadowolic wylącznie siebie i ubierac sie dla siebie i swojego męza . Zawsze znajda sie jakies ciotki , czy kolezanki , ktore obgadaja alba z czystej zazdrosci ( zwłasza panny ), albo po prostu z innej przyczyny ............pozdrawiam.
.........o takie moje wynurzenia............

Masz może foto sukienki do cywilnego???Jak tak to prześli mi na maila jak mozasz :) Plissssssssssssssssssssss.

Masz rację zdecydowaną - zawsze ktoś będzie wiedział jak powino być bardziej stosownie. ja już mam takie komentarze od ciotki jeszcze przed ślubem. A niech tam. Róża, a masz swoje zdjęcia z obu ślubów, bo jestem bardzo ciekawa. Szczególnie extra bucików do cywilnego. ja nie będę miała kościelnego, więc niech mnie mój chociaż w uroczystej kiecce zobaczy w USC, ale na pewno wyglądałaś odlotowo. Chętnie bym zobaczyła

tak, czesto inni się wymądrzają, jak powinno się wyglądać albo krytykują!
ale to zwykła zawiść i nie ma się co przejmować :P
mojego stroju nikt negatywnie nie skomentował (przynajmniej ja o tym nic nie wiem), słyszałam tylko pochlebne opinie :) nawet mój wielki dekolt nikogo nie zbulwersował :D
najważniejsze żeby się dobrze czuć i mieć świadomość, że się pięknie wygląda :)
pozdrawiam

asiek napisał(a):

nawet
> mój wielki dekolt nikogo nie zbulwersował :D

Mnie zbulwersował. ;D

Widziałam zdjęcia. Asia wyglądała ślicznie i dekolt miała w sam raz!!!!!!!!!!

>
> Mnie zbulwersował. ;D

to juz twoj problem

Ja też chcę zobaczyć fotkę!!! :) Przślijcie mi...proszę :))))))))

zaloz cos w grochy i wyluzuj

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (220 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...