Ślub sierpniu dopiero 2011r.

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Witam
Jesteśmy nowi na forum. Mamy w planach wziąć ślub 26.08.2011r. Dla tego mamy kilka pytań.
Przede wszystkim, jakie miejsca na wesele polecacie ?? Nasze preferencje to:
- Ilość osób około 110-130
- Jesteśmy z Gdańska ale wesele najlepiej gdzieś za Gdańskiem chcemy zrobić z dala od miasta. Tzn. miejsce nie musi być jakieś staropolskie może być coś nowoczesnego grunt aby był spokój do o koła oraz miejsce na zrobienie ładnych zdjęć.
- Chcemy też tym samym miejscu robić poprawiny wiec też aby był nocleg dla nas nie koniecznie dla gości ( goście chcemy aby we własnym zakresie rezerwowali noclegi my chcemy tylko zapewnić autokar aby zabrał gości oraz odwiózł do Gdańska ) (chyba że macie jakieś inne propozycję jak rozwiązać sprawę gości)
- ostania rzecz to dobre menu, chcemy aby było smaczne oraz aby było dużo tzn. co jakiś czas jakaś nowa przekąska itp.
To chyba wszystko co do miejsca.
Pytanie jeszcze czy macie do polecenia fotografa i kamerzystę ?? (myślimy nad tym aby zatrudnić profesjonalnego fotografa i kamerzystę oraz jakiś mniej doświadczonych fotografa i kamerzystę aby mieć jak najwięcej pamiątek co o tym sądzicie ? )

To chyba na tyle na razie z pytań ;) jak będziemy mieli więcej na pewno poradzimy się was ;) dziękujemy za odpowiedzi ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ślub sierpniu dopiero 2011r.

nareszcie ktoś kto bierze ślub w podobnym terminie:)
Co do sali - w jakiej odegłości od trójmiasta chcielibyscie -mniej wiecej?My mamy wesele na 120 osób i robimy u Sochy w Ramlejach ale to kawałek drogi z Gdańska. Nocleg macie w "naszym miejscu" wliczony w cene. My wybraliśmy to miejsce ze względu głównie właśnie na jedzenie. Przynajmniej tak wydaje sie z menu i opinii znajomych którzy tam na weselach byli.
powodzonka w poszukwianiach,
pozdrawiam

chyba wystarczy poczytać stare posty na weselniku...duzo opinii jest o salach i hotelach...

co do fotografów - pooglądaj fotki z realcji - są tu z ubiegłego roku wszystkie w 1 wątkum z tego roku znajdziesz tez bez problemu - tym bym się sugerowała przy wyborze

Ja też biore ślub w 2011 roku dokładnie 17 września. Ale już trzeba zamawiać sale, kamerzyste i dj. Polecam ośrodkek wypoczynkowy Szarlota za Kościerzyną, wydaje się daleko ale naprawde warto. Przepiękna sala, okolica. Cisza i spokuj do okoła las. Niestet kłopt z terminami na 2011, więc jęsli byli byście zainteresowani trzeba już dxwonić. Adres do strony internetowe www.szarlota.pl

my chcemy 26 akurat data symbolizująca początek naszego związku. I naszczęście wychodzi w piątek a z tego co słyszałem z piątkowymi terminami jest znacznie łatwiej i na dodatek czasami nawet rabaty są za to że się w piątek robi. Ostatnio byliśmy na weselu kuzynki http://www.pod-lipami.com.pl/ w piątek i para za to miała za darmo alkocholl też tam się zastanawiamy ale środek mają ładny ale za to okolica nie zbyt klimatyczna...

Sami nie wiemy jaka odległość mamy w planach tak autokar wynająć wiec myślę że tak do 100Km maksymalnie żeby pół dnia nie jechać.

iwonus.p możesz podać adres strony do Sochy ??

Jeđli chodyi o DJ to polecam DJ limahla. Bdyie gra u mnie na weselu oray kameryzste Toka Choryewicza.

Hej Rafał i Natalia :)

Zapraszam do rozmowy odnośnie fotografii i filmowania (opcja albo foto + video albo 2 kamery). Wstępnie e-mailowo, a jeśli nadal będziecie zainteresowani to proponuję spotkanie w celu ustalenia szczegółów, zobaczenia materiałów itp.

witam ja tez biore slub w 2011r:0dokladnie w lipcu i my maMY NA MLA LICZBE OSOB ALE ZAstanawiamy sie nad restauracja Kania w Przodkowie a dworkiem olenka he... ale sale dopiero bedziemy zalatwiac w 2010 roku :) pozdrawiam

ja biore 23 lipca 2011 :)))) mam - a raczej mamy już załatwioną salę Dworek Oleńka w Tuchomiu ( planuemy na 100-110 osób, z resztą Pani powiedziała że górna sala w sylwestra pomieściła nawet 180) , opróćz tego mamy zespół , kamerzyste i fotografa, chcemy jak najszybciej zrobić nauki żeby mieć spokój, także podłączymy sie do znajomych któży teraz idą a mają ślub w Grudniu tego roku :))))

Rurka 102 .... pytaie czy jak zamawialiscie wszystko sale itd to paciliscie od razu czy po weselu dopiero?? pozdrawiam

nie no oczywiscie narazie sama zaliczka :)))

aha ok no bo my dopiero w 2010 bedziemy zamwiac sale ale chyba zrobimy w Kani w przodkowie bo ze tak powiem mamy tam znajomosci heh i moze cos taniej da sie zrobic :P sama nie wiem ale dziei za odp :0 pozdrawiam

my też zastanawialismy sie nad Kanią z resztą ma bardzo dobre opinie, jedznko podobno jest przepyszne , oczywiście o Oleńce tez bardzo dobre rzeczy słszałam, pozatym urzekła nas Sala oraz ogólnie okolica ( mam większość przyjezdnych gośći z południa Polski) :))))

a i jeszcze jeśli chodzi o sale my na początku chcieliśmy 16 lipiec 2011 co się okazało był już zajęty, także jeśli chcecie na okres wakacyjny to radze już polatać ;))))

no my chcemy najpóźniej zamówić styczniu sale na razie zastanawiamy się nad:

Hotel Wieniawa
Bardo
dworek oleńka
goding
casilia
dworekbarwik (podobno bardzo dobre oponie )
3stawy
ADLER
Novello (sala kaszubska ale sporo negatywów widzieliśmy na forum wiec się zastanawiamy czy brać to pod uwagę)

witajcie,
my też planujemy ślub na 10 września 2011, myślałam że jeszcze dużo czasu mamy, ale kilka miejsc już obdzwoniłam i mają pozajmowany ten termin. Zaczne już udzielać się na forum. Planujemy wesele na ok 100osób. I musimy pamiętać że nocleg musi być bo będzie kilkadziesiąt osób nie z Gdańska i trzeba będzie ich przenocować

Wy nocleg chcecie zapewniać ?? My myślimy nad takim wariantem aby zapewnić tylko dojazd i powrót a zaproszeniach zostawić po prostu namiary na hotel gdzie będzie wesele aby we własnym zakresie rezerwowali sobie goście pokoje. Chodź jak by drogo nie wychodziło to może i noclegi byśmy zieli pod uwagę ale jak patrzałem że po 80 zł niektórzy chcą za osobę a my chcemy koło 110 osób mieć to spora dodatkowa kwota się zbiera prawie 9 000zł.

nocleg musimy załatwić ale nie koniecznie opłacić :) bynajmniej taki jest plan,

A to nie musicie w umowie tego potwierdzić że tyle noclegów itp ?? dla tego my byśmy woleli dać tylko namiary aby potem się nie stresować czy wszystkie pokoje goście wzielli za rezerwowane itp...

Witam . Jesli chodzi o fotografa zapraszam na spotkanie ale najpierw na stronę

www.yart.5x.pl

pozdrawiam
Juliusz Żełudkowski

Pytanko mamy a wy jak robicie z fotografem i kamerzystą ?? my mamy taki plan aby zatrudnić kogoś profesjonalnego oraz też kogoś mniej (znacznie tańszego) aby było jak najwięcej pamiątkowych fotografii.

ja kamerowanie i foto najpewniej biore od Państwa Langów z Chyloni w tej chwili biora za kamerowanie 1100zł zaś za foto 500zł zadzwon do nich można podjechac i zobaczyć co i jak dokładnie 663 00 77

Polecam Hotel Otomin. www.hotelotomin.pl

Jeśli ktoś potzrebowałby muzyków do kościoła bądź na przyjęcie zapraszam do naszego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/oprawa-muzyczna-slubu-polecam-t68020.html?hl=dormeuse#hl

Karczma Trzy Dęby?
Borodziej?

Masa czasu więc nie ma możliwości,żeby nie znaleźć odpowiedniego miejsca-nie wierzę i sobie tego nie wyobrażam:-)

...ja polecam hotel "pod lipami" w Łęgowie i hotel "Venus" w Łapinie, ale ze względu na scenerię polecam "Venus"....

Pod lipami mieliśmy okazję ostatnio jako goście być i było super ale fatalną mają scenerię czuło się jak by było się w mieście... Co do venus to zamierzamy się wybrać obczaić to na żywo ;)

ja sie zastanawiam na dwoma "dworek olenka" i "kania" ale mam nadzieje ze w koncu jedno z tych miejsc wybiore :) jak bedzie sala to potem pojdzie wszystko z gorki mam nadzieje :)

jesli chodzi o nocleg to wybaczcie ale jesli ktos przyjeżdża z daleka na wasze wesele to z jakiej racji ma jeszcze z własnej kieszeni opłacić hotel? to nalezy do pary mlodej.

malutka24gdy możesz podać linka do tej Kani bo widzimy że spore zainteresowanie tym hotelem jest. My też chcemy jak najszybciej załatwić miejsce żeby mieć z głowy zamierzamy w któryś weekend zrobić wycieczkę po wszystkich potecjalnnych ośrodkach ale najpierw wstępną selekcie musimy zrobić ;)

aleksandra27 masz rację, ale 99% procentach osób które np do nas mają przyjechać to by mnieli się gdzie zatrzymać u rodziny, pewnie sporo osób też zostanie nie tylko na wesele ale też kilka dni będzie u nas mieszkać wiec jeśli ktoś chce sobie na luksus pozwolić to mu nie bronimy aby hotelu tam gdzie bedziemy organizować wesele zarezerwował sobie pokój, jeszcze nigdy a już byłem na dużo weselach Para młoda nie zajmowała się noclegami po za przenocowaniem w mare możliwości u siebie lub innej rodziny która nie daleko mieszka...

ja podam :)))) http://www.restauracjakania.pl/ a do dworku Oleńka www.dworekolenka.pl

rurka102 dzięki ;)

Kania i Oleńka jest otwarta codziennie można nawet w niedziele podjechać tam na obiadek :))) ( Myśmy tak zrobili)

a jak wasze wrażenia ??

Jak już pisałam wybraliśmy Oleńke :)))))

hmmm, przejrzałam strone oleńki i wiem gdzie zjemy już obiad :) bardzo mi się spodobała. Poszukam jeszcze na forum. Jakiś informacji. :)

Mojej połówce adler się spodobało wiec jeszcze tam na pewno będzie trzeba wpaść na obiat ;)

ja polecam salę w Kłosowie, ale nie wiem czy będzie wolny termin :( tak samo w Kanii, dzwoniliście już tam?

jeszcze nie my chcemy w piątek robić wesele a w piątkami jest znacznie łatwiej z terminem

a tak wogole to juz cos zalatwione macie ?? czy tylko orientacyjnie??? pozdrowionka:)

Ja w sprawie zatrudniania dwóch ekip do filmowania i fotografii powiem że to FATALNY PLAN. Ta kiepska ekipa będzie się plątać pod nogami tej profesjonalnej przez co będziesz miała gorszy niż zwykle film i zdjęcia od profesjonalistów, a od tych nieprofesjonalnych też byle co. W ten sposób będziesz miała dużo ale czy dobrze? A może lepiej zainwestować w jakość a nie w ilość? Zatrudnij jakąś renomowaną ekipę robiącą filmy i takąż firmę fotograficzną (np 2 kamerzystów i 2 fotografów). Oczywiście taka pamiątka może cię kosztować z 10 tyś PLN.

KOTwBUTACH dzięki za posta ;) nie myśleliśmy w ten sposób że mogą nawzajem sobie przeszkadzać

mamy już zgodę na ślub u parafii Pana młodego ;) a tak po za tym to najważniejsze to wybranie lokalu w tedy pod termin lokalu będziemy mogli resztę ustalać. Na razie byliśmy w kilku hotelach rozglądać się. Najbardziej nam się podobała sala w Novello (kaszubska) oraz otoczenie też fajne ale po przeczytaniu sporo negatywnych wpisów na temat novello wstrzymujemy się z nią i szukamy dalej jeszcze sporo czasu mamy a chcemy zarezerwować miejsce na wesele do końca roku maksymalnie w styczniu.

w Planach mamy odwiedzić jeszcze:
dworek oleńka
ADLER
Goding
Dworek barwik
Kania
szarlota

chyba że jakiś jeszcze obiekt się trafi to się zobaczy :)

Ja już pisałam że mamy sale, z zespołem Everest jesteśmy umówieni na piątek :)))) ( czyli w sumie to też załatwione) nauki też teraz jakoś mamy zamiar zrobić (żeby mieć spokój )

Ja MUSZĘ Wam polecić Magnat.
Miałam tam wesele niedawno wesele (29.08) i bez wątpienia mogę powiedzieć, że spełnia wasze wymagania:
Na uboczu - piękne otoczenie do zdjęć. Ja miałam wesele na małej sali, ale na Waszą ilość gości lepsza będzie napewno duża. Są 2 wesela jednocześnie - ale wogóle sobie nie przeszkadzają. Są osobne wejścia, osobna obsługa, każde wesele ma swoja altankę - naprawdę SUPER.
A jedzenie - no tutaj poprostu byliśmy w szoku. Goście w trakcie wesela podchodzili do nas i mówili, że wszystko jest przepyszne. I nie mieliśmy problemu co zrobić z furą jedzenia jaka została po poprawinach bo poprostu daliśmy puste pojemniki gościom, i każdy zabrał do domu to co mu najbardziej smakowało.
Poprawiny - pełne stoły jedzenia, sporo świeżych półmisków, wogóle jedna wielka REWELACJA!!!

Naprawdę radzę wziąść ten lokal także pod uwagę
Pozdrawiam

asski a maja swoją stronkę bo na google coś nie możemy znaleść ?

Najwygodniej do robienia zdjęć ma 1 fotograf, bez wideo ;)
Ewentualnie z drugim znajomym fotografem, z którym się dogadują i uzupełniają :)

Dziwi mnie to-bo ja mam w sierpniu za rok,a jeszcze nie mam u księdza zaklepanego terminu-kazał przyjść po nowym roku,stwierdził,że teraz to za szybko:-)aaa i sali też jeszcze nie mamy także luzik.A O Magnacie słyszałam pozytywne opinie i bierzemy to miejsce pod uwagę:-)

terminu nie mamy jeszcze ;) tylko zgodę ;) termin to jeszcze się nie pytaliśmy bo nie mamy sali zaklepanej ;)

Ja dalej będę Was męczyć tym terminem :D bo w Kani kucharka od czwartku ( albo piątku) będzie musiala gotować w kuchni, więc automatycznie wesela w piątek nie mogo być. My mamy sale do dyspozycji od piątku, więc wesela robi się tam najczęsciej środa albo sobota, więc ja radze zadzwonić i się tylko zapytać :D

z terminem to nie jest problem najwyżej o 27 by było wesele ;) ale przed wszystkim musimy wybrać sale ;) a jeszcze zostało nam kilka miejsc do zwiedzenia ;)

wpisz w wyszukiwarkę dwór kaszubski magnat bojano - napewno znajdziesz stronkę

dzięki za stronkę na trójmieście udało nam się znaleść magnat. Ale trochę dziwna firma bo jak pisaliśmy e-maila zapytaniem to wiadomość zwrotna była że nie ma takiego e-maila lub szkrzynka odbiorcy jest pełna. Nie zrobiło to dla nas dobrego wrażenia... Weekend zadzwonimy ale na razie mają u nas duży minus ;)

Nie polecam konatku mailowego z Magnatem - mają często zapchaną skrzynkę - sama się przekonałam. Najlepiej zadzwonić i się poprostu umówić.

Czytałam kilka opinii na forum na temat trudności w kontaktach z właścicielką - całkowicie się z nimi NIE zgadzam. Wszystko od początku w naszych rozmowach z Magnatem było jasne i klarowne, otrzymaliśmy odpowiedzi na WSZYSTKIE pytania.
Firma wcale nie jest dziwna - ma poprostu strasznie duże zainteresowanie - co nie jest niczym dziwnym, bo jakość usług jest poprostu bardzo wysoka.
Moi goście do dziś dzwonią i wspominają nasze wesele z zachwytem - więc uważam, że miejsce to zasługuje na to, żeby je z czystym sumieniem polecać :)

asski oki pocieszyłaś nas ;) chodź zaniedbywanie klientów droga e-mailową to trochę dziwna polityka większość przynajmniej młodych par w pierwszej kolejności wysyła e-maila dopiero później dzwoni czy też umawia się na spotkanie. Ale skoro tak polecasz to zadzwonimy ;)

witam.........
ja moge ci polecic fotografa byl teraz 5 wrzesnia u mojej kuzynki, mily,pomyslowy, kontafkowny facet i zdjecia robi niezle.... nie wiem czego wy oczekujecie a moze wam rowniez sie spodoba.... my juz wiemy ze na naszym slubie tez bedzie ;D
sami ocencie..... www.krawcywizerunku.pl

my chcemy jednak brać w jednej firmy od razu kamerzystę mamy już kilka firm na oku dzięki temu forum i na dniach będziemy się umawiać na spotkania w cztery oczy. Ale dziękujemy za propozycję ;)

P.s ma ktoś jakiegoś DJ-wodzierja do polecenia ?? zastanawiamy się nad kilkoma osobami ale jeszcze nie wiemy kogo wybrać.

Witam Państwa
..widzę że się tu o mnie wspomniało komuś...
Bardzo dziękuję

gwoli uzupełnienia mam do dyspozycji najbardziej doświadczonego kamerzystę w regionie, uznany nawet przez głowy naszego państwa,
więc nie ma obawy...

...tak jak wspomniał jeden z forumowiczów wynajem kogoś z dwu firm to totalny błąd, te dwie osoby muszą się poruszać razem sprawnie jak w balecie i się nie zakłócać.

Zapraszam na stronę www.krawcywizerunku.pl oraz do spotkania

PS wodzireja i zespół poznałem ostatnio bardzo dobry i wkrótce będzie gotowy film z ich pracą

pozdrawiam
życzę wszystkim powodzenia

Macie jeszcze dużo czasu.
Nie mniej, jesli zastanewiacie sie nad oprawa muzyczną ślubu, to służę. Demo mogę przesła na maila.

Mój adres: magda@moszew.pl

My bierzemy ślub 20. sierpnia 2011 roku w Bardo :) Jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi kelnerskiej i dań, jakie serwują. Oczywiście wszystkie ustalenia z p. Tomkiem Kamińskim :) A poza salą nic nie mamy jeszcze załatwione :P ale chyba się powoli zaczniemy zabierać za to.

sporo już różnych firm ma już 2011 zarezerwowane terminy :) wiec nie wiem czy taki czas mamy :)

Witam
Oferta została wysłana zapraszam do kontaktu. Mogę również przedstawić ofertę kamerzysty.
Moja strona:

http://www.krawcywizerunku.pl

pozdrawiam

www.dwor-magnat.pl

Ej Kobiety wyluzujcie tu sie jeszcze 2009 nie skonczyl a kto wie czy dozyjecie do 2011 moze was pociag przejedzie albo stary zostawi bo znajdzie lepszy material na zone co za bez sens tak szybko to planowac

najlepiej miec slub i weselu w baraku pod dworcem :)
daj im spokoj, chca planowac to niech planuja, przezorny zawsze ubezpieczony, dla mnie bezsensem bylo ponad rok wczesniej planowac , ale dobrze ze sie obudzilam w pore :)

fotografa i kamerzystę lepiej szukać minimum rok wcześniej, niby jest wiele firm na rynku
...ale na zdjęciach nie ma co oszczędzać, o jedzeniu i muzyce zapomni się za tydzień, miesiąc a fotografie zostają na całe życie...
więc lepiej terminy bukować z wyprzedzeniem niż żałować wybranego amatora - w takim przypadku to już niech lepiej przysłowiowy wójek porobi zdjęcia... :)

POLECAM CI SALE W GDAŃKU OLIWIE NA MACIERZY SZKOLNEJ 8. JEST TO SALA NA OGRÓDKACH DZIAŁKOWYCH, CISZA, SPOKÓJ, TEREN OGRODZINY,ŁADNY OGRÓR Z DWÓCH STRON, DUŻA KUCHNIA, CHŁODNIA, POKOIKI, SZATNIA, A PRZEDEWSZYSTKI PIEKNA SALA Z SZEROKIMI STOŁAMI, A TO WAŻNE !!!

JESZCZE CI MOGE POLECIĆ WYPOŻYCZALNIE NACZYŃ GOSIA, SĄ Z GDAŃSKA 693-450-241, MAJĄ DUŻY ASORTYMENT.

witam.. a na ktorej sali w magnacie personel jest sztywny? pod jakim wzgledem to tak oceniaz ze sztywny ??

hej ja mam ślub 24-09-2011 i już mamy zarezerowaną salę, orkiestrę wiemy jaka chcemy tylko trzeba zadzwonic i się dogadać teraz tylko poszukiwania kamerzysty i fotografa najlepiej z jednej firmy. już mamy koniec 2009 roku i czas zacząc pomału przygotowania aby ten wyjątkowy dzień był taki jak sobie wymarzyć. mam nadzieje że w niedługim czasie powstanie watek ślubów w 2011.

Zapraszamy do skorzystania z naszych usług. Zajmujemy się fotografią oraz wideo. Adres strony www znajdziecie Państwo w katalogu branżowym firm w portalu Trojmiasto. Prosimy o kontakt przez zik_foto_video@interia.eu
Ofertę możemy przesłać na mailem.

to poproszę ofertę na maila madzia_567@wp.pl

Witamy serdecznie.
Jeśli planujecie zorganizować swoje wesele samodzielnie zapraszamy na Warsztaty dla Narzeczonych organizowane grupowo i indywidualnie. Dzięki nim zaoszczędzicie czas, unikniecie błędów, znajdziecie sprawdzonych i niebanalnych wykonawców usług weselnych, dowiecie się wielu przydatnych informacji i ciekawostek. Więcej informacji na naszej stronie www.
Zapraszamy.

Polecam Adler, sama tam robię wesele tyle, że 20 sierpnia:D 2011:D Sala jest przepiękna, nad jeziorkiem, bajeczny klimat. Możliwość noclegu dla wszystkich gości! około35-40 zł od osoby w domkach letniskowych, w razie gdyby było zimniej jest w nich ogrzewanie, tu jest ich strona, możesz wszystko zobaczyć, www.adler.kaszuby.pl/ pozdrawiam, i życzę powdzenia w poszukiwaniach :)

pisząc dla wszystkich gości miałam namysli liczbę ok 120 :)bo tyle ja planuje (ale pewnie znając zycie część się wykruszy) hehe pozdrawiam:)

witam, polecam hotel KOZI GROD rewelacja, jednak nie wiem jak z miejscem...

Może Dworek Gościnny w Gdańsku Lipcach? Ponoć ładna miejscówka.

witam
my mamy ślub 25. 06.2011 oczywiscie w Oleńce :) polecam !!!!!

olenka,kucharki pozbierane z okolic

Last minute dla par,które biorą ślub 21 sierpnia :)
Skrzypce i śpiew - oprawa muzyczna ślubu
jnsj@wp.pl
zapraszam

a bawilam sie we wdzydzach kiszewskich,bardzo slicznie tam jest,duza sala,i pokoje super dla gosci,kosciolek stary,drewniany,wokol hotelu jest jezioro i lasy,pieknie tam jest polecam,wszyscy w okolicy mili i sympatyczni,

Inne tematy z forum

Jesionova (3 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację inwestycji we Wrzeszczu, na dodatek w najbardziej centralnej części tej...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Browar Gdański - opinie i oceny (37 odpowiedzi)

Inwestycja będzie realizowana na terenie dawnego browaru we Wrzeszczu. W pierwszym etapie...