Smoking - gdzie kupić, skąd wypożyczyć
Chciałem wypożyczyć smoking, a o to niełatwo w 3city. Oto wyniki moich poszukiwań, może komuś się to przyda:
Skąd wypożyczyć:
- Gdańsk, Kartuska 149/13 - na tyłach pawilonów
- Salon ślubny Agnes w Gdyni
Gdzie szukać, jeśli chcesz kupić:
- Salony Vistuli (np. Galeria Bałtycka)
- Salony Pierre Cardin (j.w.)
- Salon na Grunwaldzkiej 46 albo 48
Ja po kilku przymiarkach zdecydowałem się na uszycie smokingu na miarę, bo te które mierzyłem w sklepach zawsze albo źle leżały, albo wymagały poprawek.
Polecam krawca na Grunwaldzkiej 116a.
Co prawda jeszcze nie odebrałem smokingu, ale jest to produkt szyty na miarę, dobrze na mnie leżący za cenę niższą niż te z vistuli czy PC.
I jeszcze kilka podpowiedzi do tych którzy przymierzają się do smokingu i nie chcą "robić wiochy":
- jeśli smoking to szalowy
- spodnie tylko z lampasami
- marynarka powinna być jednoguzikowa, jednorzędowa
- buty - koniecznie lakierki
- mucha i pas hiszpański - tylko czarne lub bordowe. Nie zakładajcie białych, chyba ze chcecie,żeby Was pomylono z kelnerami.
- koszula - specjalna smokingowa, z łamanym kołnierzykiem
- guziki w koszuli ukryte za plisą lub widoczne, czarne
Skąd wypożyczyć:
- Gdańsk, Kartuska 149/13 - na tyłach pawilonów
- Salon ślubny Agnes w Gdyni
Gdzie szukać, jeśli chcesz kupić:
- Salony Vistuli (np. Galeria Bałtycka)
- Salony Pierre Cardin (j.w.)
- Salon na Grunwaldzkiej 46 albo 48
Ja po kilku przymiarkach zdecydowałem się na uszycie smokingu na miarę, bo te które mierzyłem w sklepach zawsze albo źle leżały, albo wymagały poprawek.
Polecam krawca na Grunwaldzkiej 116a.
Co prawda jeszcze nie odebrałem smokingu, ale jest to produkt szyty na miarę, dobrze na mnie leżący za cenę niższą niż te z vistuli czy PC.
I jeszcze kilka podpowiedzi do tych którzy przymierzają się do smokingu i nie chcą "robić wiochy":
- jeśli smoking to szalowy
- spodnie tylko z lampasami
- marynarka powinna być jednoguzikowa, jednorzędowa
- buty - koniecznie lakierki
- mucha i pas hiszpański - tylko czarne lub bordowe. Nie zakładajcie białych, chyba ze chcecie,żeby Was pomylono z kelnerami.
- koszula - specjalna smokingowa, z łamanym kołnierzykiem
- guziki w koszuli ukryte za plisą lub widoczne, czarne