Smród zdychającego potwora komunizmu

W tym strumieniu serwowanych nam przez media newsów wywrywanych często z kontekstu, może nam umknąć cała pełna prawda. Oto Kukiz mówi o straconych trzech tygodniach:

http://wpolityce.pl/polityka/323142-kukiz15-trzy-tygodnie-bezsensownego-spektaklu-to-czas-stracony-dla-polakow-czy-oni-moga-sobie-zrobic-przerwe-w-placeniu-podatkow

Trzy tygodnie ? Tylko trzy tygodnie?
Kukiz oczywiście ma rację, ale warto wziąć pod uwagę cały kontekst. To był okres ośmiu straconych lat. Mało tego, to był okres straconych 26 lat. To co właśnie obserwujemy, to nie są jakieś tam konflikty niędzy opozycją a rządem, to konwulsje zdychającego potwora komunizmu, który przez ostatnie 26 lat próbował przetrwać w przebraniu tzw. III RP.

Tak więc mamy pierwszą od r, 1939 okazję odzyskania suwerenności, wprowadzenia demokracji i niezbędnych zmian. I proszę nie mylić demokracji liberalnej z demokracją. Demokrację przymiotnikową już przerabialiśmy za komuny w postaci demokracji socjalistycznej. A demokracja przymiotnikowa ma się tak do demokracji jak krzesło elektryczne do krzesła. Niedajmy sobie robić wody z mózgu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

A skoro tak, to dlaczego ratlerek nie szczekał i nie ujadał tak 25 lat temu? Dopiro w sworze zaczyna pokazywać kły??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli chodzi o mnie, to od r.1980 jestem w opozycji antykomunistycznej, zależnie od sytuacji, raz jawnej, raz niejawnej. A publikowałem już w stanie wojennym. A gdzie Ty, biedaku, byłeś w tym czasie, hę ? Czekałeś na wynalezienie internetu ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wow...masz już swoj pomnik, ulicę...a przed 1980 to rzucałeś kamieniami w okna partyjnych?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O tobie mowa - co ty zrobiłeś dla innych ? Więc nie odwracaj kota ogonem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hmm...pomagałem i pomagam ludziom..moj zawód przez cały czas wykonuję z pasją...i pomagam wszystkim, w gabinecie nie pytam o przynależność partyjną, wszytkich traktuję równo. Wystarczy?

"Tak więc mamy pierwszą od r, 1939 okazję odzyskania suwerenności, wprowadzenia demokracji i niezbędnych zmian."

Trzeba uznać fakt ogromnego wysiłku,zaangażowania rozłożonego w czasie wielu lat którego ostatecznie zwieńczeniem stał się przyjazd do Polski wojsk wolnościowych.Należy się spodziewać że dla zapewnienia im pobytu przyszłe wybory będą równie wolnościowe jak one.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto sobie przypomnieć, kto zagwarantował przekształcenie Niemiec Zachodnich w demokrację po II WŚ i bezpieczeństwo Europie Zachodniej i także to, co stało się po prawej stronie rzeki Łaby.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Od 1980 roku w opozycji antykomunistycznej "

Ot gieroj. Gdy już komuna dogorywala to on zaczął z nią walczyć.
A ja od 1970 jestem w partyzantce AK .

"A ja od 1970 jestem w partyzantce AK ."

Jako wtyka ubecka ?
Biedne dzieci resortowe, zabrali im koryto.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...