Soltaik Energy oferta na panele fotowoltaiczne z dotacją 40% - proszę o opinie

Czy miał może ktoś do czynienia z firmą Soltaik Energy z Gdańska dostałem od nich dobrą ofertę na zestaw paneli fotowoltaicznych, ale wiadomo wolę popytać...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Soltaik Energy oferta na panele fotowoltaiczne z dotacją 40% - proszę o opinie

Mam od roku montowane przez ich firmę kolektory słoneczne działają bez zarzutu szybko i sprawnie się z tym ogarneli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Soltaik Energy oferta na panele fotowoltaiczne z dotacją 40% - proszę o opinie

Jasne i jak ci wychodzi stosunek wydatków do oszczędności?
Sam montaż, drobnostka ale jaki ma to sens przy "naszej pogodzie"?

bez szans

koszt z dotacją i podatkiem od dotacji i odsetki 6450zł. woda od maja do końca września grana tylko solarami okres zwrotu 7 lat...dla mnie do przyjęcia.

Zapomniałeś dodać:

1. Koszt montażu (policzyłeś tylko materiał )
2. Koszt serwisu ( przynajmiej raz na 2 lata serwis glikolu) + trochę rzadziej wymiana pompy, separatora itp.
3. Max 8-10lat i do wymiany płyty lub rury próżniowe.

Wszystko jasne......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...

ELEWaCJA DOMU - macie kogoś poleconego? (11 odpowiedzi)

Dziewczyny szukam sprawdzonej firmy do elewacji domu, uczciwej i za rozsądne pieniążki. Może...

Jak zabezpieczy meble do przeprowadzki? (5 odpowiedzi)

Przeprowadzka to często stresujące wydarzenie, które wymaga odpowiedniego zabezpieczenia mebli,...