Sopocianka: dostałam powołanie do wojska

Opinie do artykułu: Sopocianka: dostałam powołanie do wojska.

- Gdy odebrałam polecony z Urzędu Miasta, to trochę się zdziwiłam, ale gdy przeczytałam, że mam się zgłosić na kwalifikację wojskową, to prawie spadłam z krzesła - pisze 27-letnia czytelniczka Trojmiasto.pl z Sopotu. Oto jej list.

Mieszkam w Sopocie od lat, mam stałą pracę i nigdy nie ciągnęło mnie do wojska ani broni. Wręcz przeciwnie, pracując na co dzień w branży, która zajmuje się raczej wygaszaniem konfliktów i dążeniem do koncyliacyjnego załatwiania wszelkich sporów, mam wręcz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ruchy nam od wieków szkodzili

Szczególnie ruchy posuwisto zwrotne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Za stara

Armia bieże tylko te młodsze a pani no cóż nie łapie się na lata urodzenia wymienione w ustawie.i po co ten szum
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Brak odpowiedzi w ankiecie:

Tak powinny, mamy równouprawnienie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Krasnyj sołdat- czyli zwykły tępy trep ,co jednoznacznie widać po tym zapitym bełkocie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 39

bo to akurat na czasie-wywołać wrażenie, że niby opętany Macierewicz chce pozbawić

tipsów, solarium, kawy sojowej panią psycholożkę i na siłę wcielić ją do woja
Co za manipulacja
stawić się na komisję to nie przydział do jednostki w Orzyszu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

wazne

Przeciez to MON i Bartłomiej gen. DECYDUJE
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Albo tam właśnie zaczyna się zamożność.

Mój kręgosłup jest za drogi na takie puste udowadnianie nie wiadomo czego. Wolę zatrudnić Bolków którzy tego nie ogarniają.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 17

"Przecież nie ma żadnej wojny, nie ma powszechnej mobilizacji."

Jest równouprawnienie...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten obowiązek jest od zawsze. Trójmiasto robi jakisz szum z niczego.. każdy rocznik kończący studia dostaje wezwania na komisję od wielu wielu lat.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 5

mario...

Jak pójdzie na komisje w takim stroju jak opisała, to BARDZO CHĘTNIE wezmą ją do woja....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo to jak to jest. Do wojska iść nie musza. Pracować mogą o 5 lat krócej. Żyją średnio 7-8 lat dłużej. Mowa oczywiscie o Panach

No to jak to jest w końcu. Do wojska iść nie musza. Pracować mogą o 5 lat krócej. Żyją średnio 7-8 lat dłużej. Przy sprawach rozwodowych w 95% przysługuje im prawo do opieki nad dziećmi. No to przynajmniej o 5% mogą mniej zarabiać. O kim mowa?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

to nie jest powołanie do wojska!!!

Tytuł wprowadza w błąd
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

To zobacz ratowniczki w pogotowiu !

Taką pralkę jak Ty zniosą i wniosą
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 24

Logika

A co to za różnica w policji służą to i w wojsku mogą, przecież chciały równouprawnienia, i nad czym tu płakać trzeba tylko zapier.....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

To może ty urodzisz dziecko?

Faceci bawią się w wojenki, a kobiety muszą rodzić, utrzymywać dom, wychowywać dzieci także w warunkach wojennych. Jako cywile mają dużo gorzej niż mężczyźni, często gwałcone, poniewierane i ciężko pracujące by w każdych warunkach zapewnić życie swoim bliskim.A faceci mają zapewnione wyżywienie, leczenie itp.A jak zginą to są bohaterami. Może wreszcie zaczniesz liczyć się z kobietami, bo do piet im nie dorastasz.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 72

Postawa obywatelska

Postawa obywatelska tej Pani bardzo slaba. PS podpowiedz dla nadawcy pisma urzedowego - dajcie spokoj tej Pani poniewaz w razie potrzeby w niczym nie pomoze.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4