Spacerówka dla 5miesiecznego niemowlaka

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witajcie, tak jak w temacie poszukuje spacerówki dla córki. Jeśli chodzi o wymogi to koniecznie musi być rozkładana na płasko, pompowane koła i dalej nie wiem co jest jeszcze istotne. Pomozecie?Z góry dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Spacerówka dla 5miesiecznego niemowlaka

Regulowany podnóżek dla takiego malucha jest dość wygodny. Patrz też czy ma duży daszek, dobre pięciopunktowe pasy i najlepiej duży kosz na pierdoły ;) I żeby był lekki - niektóre są ciężkie jak cholera!

My mamy Phil&Teds Vibe - świetna! A do kosza pod siedziskiem wchodzi cała duża torba Ikea :)

emmaljunga scooter s

najwazniejze to chyba jednak mozliwosc montazu siedziska przodem i tylem? czy 5 mies dziecko bedziesz tylem do siebie wozic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja woziłam, młody człowiek świetnie sobie radził i wyglądał za zadowolonego z oglądania świata :) Teraz ma miesięcy 8 i też jest ok.

(P&T Vibe ma siedzisko ustawiane tylko do przodu)

niekoniecznie, mój syn w wieku 5msc właśnie przesiadał się z gondoli do spacerówki i chciał podróżować jedynie przodem do świata :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bumbleride Indie :) Rewelacyjna spacerówka, szczerze polecam, nie miałam lepszej a przewinęło się ich (kilkadziesiąt!) przez moje ręce :)
Oparcie rozkładane na płasko, podnoszony podnóżek, duża regulowana budka. Pompowane koła, świetna amortyzacja i co dla mnie bardzo istotne to waga! Jak na wózek tego typu jest bardzo lekki, ok. 9kg! Rewelacyjnie się podbija i prowadzi jedną ręką :)

w takim razie jesli bez przód tył, podrzucę:

BJ City Mini GT

Britax B Motion

Valco Snap 3/4 - mozna dokuic pompowane koła

Maclaren Techno xt/xlr (
na wyspach w tych wózkach woża dzieci od pol roku jako cos normalnego)

Emma Scooter/ Viking

Hartan VIP

Peg Perego P3

Bugabo Cameleon

Dziękuję za wszystkie propozycje a napiszcie proszę jeszcze czy faktycznie jest różnica między wózkiem np. za 600 a 1200zl?

no, jest.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, jest i to duża. Powiem z doświadczenia, że wolałabym kupić droższy używany wózek lepszej firmy, niż nowy tańszy. Nie tylko różnica jest w lepszej jakości wykonania ale również w użytych materiałach jak i całej konstrukcji wózka, jest bardziej wytrzymały i posiada więcej zalet. Np. prowadzi się jedną ręką, praktycznie sam się podbija, jest stabilny, płynie nie jedzie, jest idealny dla pół roczniaka jak i 3 latka (dziecko nie wyrasta za szybko z siedziska). Podam godne polecenia wózki.
Bumbleride Indie
Peg Perego Booklet
Gesslein S4 Air+
Mountain Buggy Urban
Baby Jogger GT / Baby Jogger Elite
Niektóre wózki na gumowych kołach (takie jak Gesslein S4 Air+) mają bardzo porównywalny komfort jazdy do tych na pompowanych kołach, nie tylko dzięki temu, że pianka na kołach pokryta jest gumą to posiada jeszcze bardzo dobrą amortyzację. A amortyzacja przy tak małym dziecko jest niezbędna :)

Moja skromna opinia, nie wlozylabym dziecka do roku do spacerowki za 600zł...

wytyczne, które wypisalas w pierwszym poscie, to wytyczne do wózkow zdecydowane wyzszej klasy. i tu nie chodzi o szpan i kase, ale o zdrowie niemowlaka, ktory zazwyczaj nawet jeszcze nie siedzi!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

popieram opinie, z tym że bookleta nigdzie nowego nie kupisz, ale skoro masz ograniczenia finansowe, to kup dobra spacerowke uzywana, gesslein tez super, indie takze.

Mam 650 zł, trochę się boje kupić używany wózek. Sprobuje poszukać któryś z wymienionych wózków może akurat trafię na uczciwego sprzedawcę.

poczytaj forum "wózkomania" tam sa uczciwe babki, ew doradza a moze i cos kupisz.

emmaljunga scooter s., amortyzowany.duza pow do spania. wygodny w prowadzeniu dla mamy i wygodny dla dziecka nowy kosztuje z oslona ok 1400 zl. uxuwany kupisz za 600 zl i potem bez straty odsprzedasz

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...