Spadajaca beta hcg.Pooomocy

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam wynik pierwszy 9861 wynik po 48h 9511,o co chodzi? Dzisiaj mam izyte wieczorem,ale juz pytam na zaś... Plamienia mam tez ;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Spadajaca beta hcg.Pooomocy

nie chcialabym byc zlym prorokiem ale spadajece bhcg oznacza poronienie...niestety ale czekaj do wizyty u lekarza takie beta hcg tzn wysokie moze przyrastac wolniej a i pytanie podstaowe to samo laboratoriu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po 10 tyg ponoc beta hcg musi spadać. .

Nie jestem w 10 tygodniu tylko w 7/8
Tak labolatorium synevo.
Wyniki z labolatorium to
5 t 217-7138
6t 158-31795
7 t 3967-163563
8 t 32065-149571
9t 63803-151410.

Czyli co mam sie nastawic na najgorsze ?;(

Możesz dziś jeszcze powtórzyć bete, dla pewności.Jeśli nadal będzie spadek to niestety musisz się tak nastawić. Lekarz zapewne będzie kazał ci powtórzyć. Nawet jeśli zrobi Ci USG to nie zawsze widać w 7 hbd serduszko wiec beta to chyba jedyne co możesz jeszcze zrobić.

Ja tak miałam w ciąży jajowodowej:(

Na nic sie jeszcze nie nastawiaj i nie martw na zapas, robiłas dwa wyniki w tym samym lab? Bo ja niestety w 3ech rożnych miałam inne wyniki

Tak w tym samym labolatorium
Ciaza pozamaciczna to nie jest tydzien temu pcherzyk ciazowy 14 mm i zarodek 4mm ,bez tetna i to po to robilam dwa razy bete.... :( teraz juz niewiem co myslec..

Może u Ciebie jest inaczej u mnie plamienie i spadająca beta niestety świadczyła o poronieniu,jedź najlepiej od razu na ip do szpitala.

niestety jak słyszę plamienie to dla mnie oznacza tylko jedno... choć wiadomo nie zawsze... chciałabym Cię pocieszyć, ale również uważam, że to poronienie, chyba lepiej żebyś powoli się z taką opcją oswajała, ale może zdarzy się cud i wszystkie się mylimy; w każdym razie siły Ci życzę, ja też to przechodziłam i wiele z nas niestety
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tymi plamieniami jest różnie, w ciąży z córką miałam plamienia a wręcz krwawienie ale beta rosła i ciąża się utrzymała, później zaszłam w ciążę znowu plamienie i beta spadająca i niestety poroniłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mki....chciałabym napisać inaczej i Cię pocieszyć....ale ta spadające beta niestety dobrze nie wróży.
W styczniu straciłam ciążę (w 7/8tc)...u mnie beta słabo przyrastała...potem już tylko spadała.
Lekarz mówił, że słaby przyrost/spadek bety niestety oznacza poronienie.
Życzę z całego serca, żeby wszystko się udało......bo wiem jaki to ból....
Ale udałabym się do lekarza koniecznie

Dziewczyny jade do szpitala dam znac pozniej !

Pecherzyk ciazowy nie urosl,jest bez zarodka i zamazany ;((
Czekac do wtorku na krwawienie,albo zabieg....
Ehh ;((((

bardzo mi przykro:)

będzie dobrze,pociesz się tym,że być może coś było nie tak.........trzymam kciuki obyś wkrótce trzymała w ramionach słodkiego maluszka

Strasznie mi przykro mki;-((((
Wiem co przeżywasz teraz.....ale trzeba pozytywnie patrzeć w przyszłość..Dzisiaj to na pewno trudne, ale z każdym dniem będzie coraz lepiej.
Trzymaj się kochana

Ja również wiem co przeżywasz bo sama tydzień temu poroniłam,teraz jest strasznie ale później przychodzą takie myśli, że może tak musiało być i jest troszeczkę lepiej. Na wszystko trzeba czasu. Trzymaj się!!!

Inne tematy z forum

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...