Po raz kolejny - juz 6 od ropku awaria. Jak nie kablówka to teraz telefon. Nie byłby to powód do skargi gdyby nie to, że bezczelność Kaliskich pracowników. Nie rejestruja zgłoszeń, ignorują je. Dopiero po kilku telefonach łaskawie zarejestrują usterkę i zgłoszą do naprawy. Tak potraktowano i mnie. Od kiedy obowiązują numery połączeń - bez zera, nie mogę się doprosić - już mija 9 dni by ktoś tą sprawę załatwił. Dostaję tylko anonimowy telefon że już naprawione - komórkowy telefon gdy naprawdę połączenia nie mam. Mój telefon odbiera połączenia z zewnątrz a ja nie moge wogóle od siebie dzwonić ani z zerem ani bez zera. Koszmar. Nie bulwersowała by mnie awaria ale n sposób połączeń bez zera można było przez ostatnie pół roku sprawdzić... Za 3 dni ktoś ma przyjść - to będzie razem 12 dni bez telefonu... ale śmieszne... Moi sąsiedzi zapowiedzieli juz rezygnację zaraz jak tylk zakończą się umowy. Ja zrezygnuje ze wszystkich usług przesławnej Multimedii. Rodzinę we Wrocławiu, Tarnowie, także w okolicy Kalisza (Ostró zWlkp, Ostrzeszów) także odradziłem Nie polecam Szkoda zdrowia - czas komuny się skończył - nie w Kaliszu i nie w Gdyni... Jerzy Chwał, Wrocław-Tarnów.