Spotkanie z wojtem

Jakie macie wrazenia i sugestie po spotkaniu z rysiem i spolka?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Spotkanie z wojtem

Jedyna słuszna sugestia to zabrać taczki i z nimi wszystkimi wyjechać... Radni wchodzący rysiowi wiadomo gdzie są warci tyle co to co w kiblu się spuszcza... Zaślepieni wójtem tak że w drzwi trafić nie mogą...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

~Moje wrażenie jest takie ze uczestniczy zachowywali się jak zwierzęta w zoo. Przekrzykiwanie się nawzajem, brak kultury osobistej i tyle . To się nazywa inteligencja.Jeszcze w życiu nie byłem na takim spotkaniu wiejskim, pełnego chamstwa i jadu od uczestników zebrania.Myślą ze chamstwem i głupotą coś ugracie? Życie powodzenia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Skoro taką inteligęcją trącasz to uważasz że trzeba siedzieć cichutko i słuchać wypocin tego łysego buca? Widocznie jesteś takiego samego pokroju jak on albo jak jego rada... Zaślepiona... Inaczej się nie da już do niego dotrzeć... Jeśli jest inaczej to powiedz jak z nim rozmawiać skoro nie chce pozwolić nikomu dojść do głosu i ucieka od odpowiedzi na pytania
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Moze czas zmienic slowa w czyny i odwolac wojta oraz pozwolic odpowiednim organom przeswietlic jego dzialania ? Ktory tam najglosniej krzyczal na tym zebraniu?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

pełna zgoda, niestety tak to wygląda wszędzie, od zebrań wspólnot mieszkaniowych po wiece wyborcze prezydentów. A kalkowski nie odpowiedział zasadniczo na żadne pytanie i nie wynika to ze złośliwości tylko z jego skrajnej niekompetencji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moje wrażenie jest takie, że wójt, jak zwykle zresztą, poprzez swój chaotyczny a agresywny słowotok mówienia półprawd uniemożliwia normalną dyskusję i prowokuje do przekrzykiwania się i wchodzenia w słowo. Inaczej człowiek się nie przebije. To jego stała praktyka i ona się do tej pory sprawdzała.
Spotkanie zaczęło się ponad pół godziny później, przez niemal godzinę, myląc budżet gminy i sołecki, wtrącając różne wątki, wójt "sprawozdawał" swoją działalność z ubiegłego roku. Potem było głosowanie nad budżetem sołeckim, tu nie odpowiedział na pytanie o ile się zmniejszył wobec zeszłego roku by przejść do głosowania nad urzędem sołtysa i do wolnych wniosków. Była godzina 0.15 kiedy ja wyszłam gdyż nic nie wynikało ze spotkania a niedobitki usiłowały jeszcze czegoś się dowiedzieć. To tyle na temat spotkania. Mam nadzieję, że nowa pani sołtys bedzie inaczej porowadziła spotkania i nie dopuści do takich sytuacji.
I tak, było gorąco i nie, nie było chamstwa.
Zauważcie Państwo, że w zasadzie tylko ja wystepuję tu pod własnym nazwiskiem. Zachęcam do większej odwagi :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieliście i tak więcej szczęścia i możliwości niż my na poprzedzającym zebraniu dotyczącym Koleczkowa. Pajac spóźnił się 15 min i zebranie zaczęło się o 17:45 przez pół godziny bełkotał np o nowej stronie internetowej itp. Później szybkie głosowanie nad budżetem i wynocha z sali o 19 bo następne zebranie się zaczyna. Zazdroszczę Wam nowej pani sołtys, odnoszę wrażenie ze sołtys Koleczkowa je już z ręki wójtowi :(
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzymajcie się tam :( Napewno rozbijecie beton tak jak my zaczeliśmy w Bojanie. Tylko musimy się trzymać razem i wtedy pogonimy tą sitwę!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sp na drzewo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (7 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

Budżet gminy 2025 - drogi Bojano (16 odpowiedzi)

Witam. Niestety w budżecie gminy na 2025 modernizacja dróg w Bojanie wygląda cienko. Praktyczbie...

Ferma drobiu (24 odpowiedzi)

Witam, planuję zakup domu oddalonego ok 400 m od fermy drobiu. Czy zapach w ciepłych miesiącach...