Spowiedż

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam czego mam się spodziewać na pierwszej spowiedzi u księdza? na co muszę być przygotowany i nastawiony?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Spowiedż

Cześć ja bardzo bałam się spowiedzi tym bardziej ,że trochę się tu straszanych rzeczy naczytałam ale byłam mile zaskoczona byłam u św. Elżbiety w Gdańsku polecam

niczego nadzwyczajnego, ale to wszytsko zalezy od księdza, ja byłam u księdza który o nic nie pytał, sama spowiedź była króciutka i już, ale słyszałam że są tacy bardzo dociekliwi którzy pytają o wszystko dosłownie, az po wszytskie intymne spawy, łózko itp., popytaj do którego księdza warto pójśc

a gdzie Ty byłaś? i czy wcześniej się mówi, że to spowiedz ślubna czy wystarczy jak dam po spowiedzi kartkę do podpisania?

musisz powiedzieć że to ślubna

w Wejherowie, i oczywiscie trzeba wcześniej powiedziec że to spowiedź przedślubna, koniecznie inaczej ci jej może nie zaliczyc

Ale absurd! Jakby to ksiądz cokolwiek zaliczał - chyba to jest sprawa między człowiekiem, a Bogiem (jeśli się w niego wierzy...). Ja wierzę, ale dostaję gęsiej skórki jak słyszę o księżach, którym się wydaje, że mogą więcej niż papież. Grrr. O.
A ja byłam u dominikanów w Gdańsku i było ok :)