Sprawa wypadku z udziałem bolszewika o nazwisku Szydło trafi do Sądu

Po przejęciu Trybunału Konstytucyjnego i Sądu Najwyższego mogę w ciemno obstawiać wynik.
Nie wiadomo, po co jeszcze jakaś heca z rozprawą.

Chłopaku z Seicento, wczorajszy wyrok ETS potwierdzający, ze w Polsce nie są należycie chronione prawa przysługujące obywatelom państw Unii Europejskiej, daje Ci możliwość uzyskania schronienia azylowego poza granicami Bolszewickiej Republiki Tekturowej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Sprawa wypadku z udziałem bolszewika o nazwisku Szydło trafi do Sądu

Przeczytałeś może uzasadnienie wyroku ETS? Czy jak zwykle pier**lisz od rzeczy? Jest w nim gdziekolwiek mowa o naruszenie praworządności w Polsce?
W uzasadnieniu wyroku Trybunał stwierdził że osoba objęta nakazem ekstradycji ma prawo wyrazić sprzeciw jako podstawę podając obawę o to że proces przeprowadzony w Polsce nie będzie sprawiedliwy. Wtedy sąd danego kraju ma obowiązek w drodze wyjątku wstrzymać ekstradycję i we własnym zakresie rozpatrzyć kwestię praworządności w Polsce. Oczywiście wyrok taki, mimo że nie została w nim zakwestionowana bezpośrednio praworządność naszego kraju nie jest korzystny dla Polski. Nie niekorzystny dla PiS-u bo jak widać pisiory się nie przejęły, tylko niekorzystny dla Polski. Bo na podstawie tego wyroku każde państwo unijne będzie mogło oceniać stan praworządności w Polsce. Na taką ocenę z pewnością będą miały wpływ także doraźne korzyści polityczne płynące z osłabienia i tak słabej Polski na arenie międzynarodowej. Nie wiem skąd więc twoja radość.
Co do kierowcy Seicento to ewidentnie nie ponosi on winy za zdarzenie i mam nadzieję że uda mu się to przed sądem udowodnić. Pożyjemy, zobaczymy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale ty jesteś naiwny . Będzie tak jak z ty szewcem : "Pisarz Sofronow, napisał takie opowiadanie o jednym królu, który przebrał się za włóczęgę i chodził po domach, żebrał. Wszyscy go przepędzali, tylko jeden biedny szewc z przedmieścia podzielił sie z nim ostatnim kawałkiem chleba. No i na drugi dzień tego szewca powiesili! Rozumiesz? Trzeba zawsze wiedzieć z kim się ma do czynienia, bo można się strasznie pomylić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

>Bo na podstawie tego wyroku każde państwo unijne będzie mogło oceniać stan praworządności w Polsce.

Czyli ocena tego, czy Polska jest krajem praworządnym bedzie poza Polską.
Zwycięstwo 27:1

>mam nadzieję że uda mu się to przed sądem udowodnić.

Masz prawo mieć nadzieje.
Jest sam, przeciwko sobie ma aparat sterowany przez funkcjonariuszy partyjnych.
Cały aparat sadownictwa i prokuratury został celowo tak rozmontowany, aby tylko nadzieja pozostawała.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Czyli ocena tego, czy Polska jest krajem praworządnym bedzie poza Polską."

Będzie. Ale jeżeli myślisz że w rozgrywkach między państwami członkowskimi UE rzeczywiście chodzi tylko o ocenę praworządności Polski to musisz być mocno naiwny albo zwyczajnie głupi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?